مرکز دانلود خلاصه کتاب و جزوات دانشگاهی

مرکز دانلود تحقیق رايگان دانش آموزان و فروش آنلاين انواع مقالات، پروژه های دانشجويی،جزوات دانشگاهی، خلاصه کتاب، كارورزی و کارآموزی، طرح لایه باز کارت ویزیت، تراکت مشاغل و...(توجه: اگر شما نویسنده یا پدیدآورنده اثر هستید در صورت عدم رضایت از نمایش اثر خود به منظور حذف اثر از سایت به پشتیبانی پیام دهید)

نمونه سوالات کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات کارشناسی دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات دانشگاه پيام نور (سوالات عمومی)

کارآموزی و کارورزی

مقالات رشته حسابداری و اقتصاد

مقالات علوم اجتماعی و جامعه شناسی

مقالات روانشناسی و علوم تربیتی

مقالات فقهی و حقوق

مقالات تاریخ- جغرافی

مقالات دینی و مذهبی

مقالات علوم سیاسی

مقالات مدیریت و سازمان

مقالات پزشکی - مامایی- میکروبیولوژی

مقالات صنعت- معماری- کشاورزی-برق

مقالات ریاضی- فیزیک- شیمی

مقالات کامپیوتر و شبکه

مقالات ادبیات- هنر - گرافیک

اقدام پژوهی و گزارش تخصصی معلمان

پاورپوئینت و بروشورر آماده

طرح توجیهی کارآفرینی

آمار سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 2286
  • بازدید دیروز : 2206
  • بازدید کل : 13043949

مقاله طراحي سيستم هزينه يابي صنعتي


مقاله طراحي سيستم هزينه يابي صنعتي

فهـــرست

 

فصل اول: كليات تحقيق... 1

مقدمه 2

اهميت حسابداري بهاي تمام شده 3

كاربرد و وظايف حسابداري بهاي تمام شده 3

تفاوت حسابداري بهاي تمام شده با حسابداري مالي... 3

 

فصل دوم:ادبيات و پيشينه تحقيق... 5

تاريخچه حسابداري صنعتي... 6

سير تحولات حسابداري صنعتي... 6

تحولات حسابداري صنعتي... 8

 

فصل سوم:شرح عمليات سيستم حسابداري صنعتي... 9

هزينه يابي مراحل عمل يا هزينه يابي مرحله اي... 10

اصول هزينه يابي و روشهاي حسابداري صنعتي... 10

موارد استفاده از هزينه يابي مرحله اي 11

هزينه هاي استاندارد در هزينه يابي مرحله اي 12

روش ها و ويژگيهاي هزينه يابي مرحله اي 13

هزينه يابي از طريق دواير.. 13

جريان گردش محصول.. 14

گردش متوالي محصول.. 14

گردش موازي محصول.. 15

گردش انتخابي محصول.. 16

روش هاي حسابداري هزينه هاي مواد ، دستمزد و سربار كارخانه.. 17

هزينه مواد.. 17

هزينه دستمزد.. 18

سربار كارخانه 18

گزارش هزينه توليد... 20

دايره مخلوط كردن... 21

معادل آحاد تكميل شده 21

بهاي تمام شده يك واحد كالاي ساخته شده 23

انتقال هزينه هاي دايره 24

ضايعات.... 25

ضايعات در اولين دايره.. 25

دايره تصفيه 26

وقوع ضايعات در دوايري غير از دايره اول.. 27

انتقال هزينه هاي دايره تصفيه.. 33

دايره تكميل و بسته بندي... 34

افت و ضايعات در مراحل عمل... 38

1- ضايعات عادي... 38

2- ضايعات فوق العاده.. 39

3- به حساب بردن ضايعات.... 39

مطالب تکمیلی 44

هزينه‌يابي برمبناي فعاليت..... 45

ارزيابي متوازن... 46

ارزش افزوده اقتصادي... 47

فصل چهارم:بحث و نتيجه گيري... 51

نتيجه‌گيري... 52

پيشنهادات تحقيق... 54

منابع 56

 

 

مقدمه :

حسابداری صنعتی شاخه‌ای از علم و فن حسابداری است که وظیفه جمع آوری اطلاعات مربوط به عوامل هزینه و محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات را بر عهده داشته با و تجزیه و تحلیل گزارش‌ها و بررسی‌ راه های تولید روش های تقلیل بهای تمام شده تولیدات را بیان می‌ کند. به عبارت دیگر حسابداری صنعتی حوزه‌ای از حسابداری است که به چگونگی محاسبه بهای تمام شده محصول جهت اندازه گیری موجودی ها و تعیین سود دوره و کنترل هزینه‌ها و سایر موارد تأکید دارد.

دراين خصوص نرم افزارهايي توليد شده اند كه به نرم افزار حسابداری صنعتی یا نرم افزار حسابداری بهای تمام شده معروفند و طی یک فرآیند هزینه‌ها را شناسایی، اندازه گیری، طبقه بندی، تلخیص و جمع آوری نموده که اصطلاحاً به این فرآیند هزینه یابی اطلاق می‌شود.

همچنین نرم افزار حسابداری صنعتی یا نرم افزار حسابداری بهای تمام شده سیستمی است که اطلاعات به وجود آمده تواماً در سیستم‌ حسابداری مالی و حسابداری مدیریت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نرم افزار حسابداری مالی هنگام تهیه صورت های مالی اطلاعات حسابداری صنعتی تحت عنوان موجودی کالای پایان دوره و در سیستم مدیریت این اطلاعات در برنامه ریزی، کنترل و تصمیم گیری‌ها مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

در موسسات تولیدی یا کارخانه ها به علت نوع فعالیت و همچنین شکل فروش محصولات، نیاز مدیریت به اطلاعات بهای تمام شده تولیدات، بسیار دقیق و حساس است. زیرا در این نوع از موسسات به این دلیل که محصول نهایی از ترکیب مواد و هزینه های تبدیل که همان دستمزد نیروی کار مستقیم و هزینه های سربار است تولید می شود به همین علت باید توجه خاصی به اقلام تشکیل دهنده بهای تمام شده داشته باشیم.

گاهی تصور می‌شود کاربرد نرم افزار حسابداری صنعتی و نرم افزار بهای تمام شده محدود به کارخانجات و صنایع تولیدی می‌باشد هر چند شاید مشهورترین کاربرد آن در این جهت باشد ولی سایر مؤسسات نیز از حسابداری بهای تمام شده بهره برده و از نرم افزار حسابداری بهای تمام شده در بانک ها، شرکت های بیمه عمده فروشی‌ها، شرکت های حمل و نقل، شرکت های هواپیمایی، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها در جهت کارایی بیشتر استفاده می‌گردد.


اهميت حسابداري بهاي تمام شده :

حسابداري صنعتي كه گاهي اوقات به حسابداري مديريت نيز مشهور است بايد به عنوان يك بازوي قوي در اختيار مديريت در ارتباط با برنامه ريزي و كنترل فعاليتها تلقي گردد. در حقيقت حسابداري صنعتي مدير را با ابزار حسابداري مورد نياز جهت برنامه ريزي ، كنترل و ارزيابي عملياتي مجهز ميكند .

مديريت با استفاده از حسابداري صنعتي ، بهاي تمام شده توليدات را محاسبه ميكند و كنترل خود را برروي هزينه هاي مواد ، دستمزد و ساير هزينه هاي توليد اعمال ميكند . مديران اگر گزارشات دقيق و صحيحي از عوامل هزينه نداشته باشند در تصميم گيري خود در راستاي افزايش بهره وري و توليد يا ديگر تصميم گيريهاي اساسي خود با مشكل مواجه خواهند شد .

 

كاربرد و وظايف حسابداري بهاي تمام شده :

گاهي تصور ميشود كاربرد حسابداري صنعتي و بهاي تمام شده تنها محدود به كارخانجات و صنايع توليدي بزرگ مي باشد. هرچند شايد شاخص ترين كاربرد آن در اين جهت باشد ، ولي ساير مؤسسات نيز از اين حسابداري بهره برده و از روشهاي حسابداري بهاي تمام شده در شركتهاي بيمه ، بانكها ، شركتهاي حمل و نقل و هواپيمائي ، دانشگاهها و بيمارستانها در جهت كارائي و كسب سود بيشتر استفاده ميگردد . براي مثال در ساده ترين حالت شركت هاي حمل و نقل همواره سعي در محاسبه و تعيين قيمت تمام شده و هزينه حمل يك واحد كالا و يا يك نفر مسافر را دارند .

 

و اما بطور كلي ميتوان وظايف زير را براي حسابداري بهاي تمام شده منظور كرد :

  • پيش بيني و برآورد هزينه هاي يك دوره.
  • جمع آوري ، تفكيك و تسهيم هزينه هاي توليد.
  • ارزيابي و قيمت گذاري محصولات .
  • ياري مديران در جهت انتخاب بهترين راه حل ممكن.
  • كنترل هزينه ها و كاهش آن تا حداقل ممكن و منطقي.
  • ياري مديران در جهت برنامه ريزي بهتر و اجراي آن .

 

تفاوت حسابداري بهاي تمام شده با حسابداري مالي :

حسابداري صنعتي ، اساساً دانشي است كه داراي خصوصيت دوگانه است . از طرفي داراي ويژگي حسابداري مالي است و از اين نظر به حسابداري مالي كمك ميكند تا بتواند قيمت تمام شده كالاي فروش رفته يا خدمت انجام شده را محاسبه و سود وزيان دوره مالي را تعيين نمايد و از طرف ديگر داراي طبيعت حسابداري مديريت است و با اطلاعاتي كه محيا مي نمايد ، مديريت را در برنامه ريزي ، كنترل ، ارزيابي عملكرد و تصميم گيري كمك ميكند و از اين نظر از مهمترين ابزار مديريت به شمار ميرود.

حسابداري صنعتي مجموعه رويه روالهاي منظم براي ثبت و گزارش قيمت تمام شده كالاي ساخته شده و خدمات انجام شده در كل و جزئيات اين سيستم شامل روشهائي براي تشخيص ، طبقه بندي ، تخصيص ، جمع آوري و گزارش هزينه هاي توليدو مقايسه آن با هزينه هاي از پيش تعيين شده و استاندارد است . حسابداري صنعتي حلقه اتصال دو حسابداري مالي و مديريت است .

تاريخچه حسابداري صنعتي

حسابداري داستاني طولاني دارد.ثبت حسابها به تمدنهايي نظير چين و يونان و مصر باز مي گردد.در آن زمان بود كه از حسابداري براي نگهداري حسابها و مدارك مربوط به مخارج و دستمزد و مصالح لازم جهت ساخت بناهايي نظير اهرام ثلاثه استفاده مي شد.نياز به حسابداري از زمان رواج تجارت،شدت گرفت.انتشار كتاب رياضيات"لوكا پاچيولي"(1494-luco pacioli) كشيش ايتاليائي اهل ونيز كه موجب گسترش فن دفتر داري دوطرفه يا(سيستم دوبل)در سراسر اروپا گرديد.با تولد انقلاب صنعتي در انگلستان،نياز روز افزون به حسابداري افزايش چشمگيري يافت.وي در اين كتاب كه چند فصلش اختصاص به حسابداري داشت توانست مهارت تجزيه و تحليل گري خود را در جهت توصيف سيستم حسابداري دو طرفه به كار برد.با وجود اين كه در اين كتاب هيچ اشاره اي به دوره مالي،چگونگي تهيه صورتهاي مالي و نگهداري حساب هاي مربوط به دارائيهاي ثابت وجود ندارد و نيز تمايزي بين اموال شخصي صاحب موسسه و سازمانتجاري وي نگذاشته است،به دليل سادگي و داشتن ارزشهاي علمي درطي قرون پانزدهم و شانزدهم به اغلب زبانها ترجمه شد و مورد استفاده قرار گرفت.از زمان به وقوع پيوستن انقلاب صنعتي در انگلستان،نياز به حسابداري به شكل چشمگيري افزايش يافت.پس از انقلاب صنعتي امريكا هم از آنجا كه سرمايه هاي شخصي زيادي در شركتها وارد گرديد و موجب توسعه هر چه بيشتر آنها شد و در نتيجه باعث به وجود آمدن غولهاي صنعتي قرن بيست و يكم شد سيستمهاي حسابداري از اهميت بيشتري برخوردار گرديدند و حسابداري نيز با پيشرفت وضعيت اقتصادي توسعه . تكامل پيدا نمود.

 

سير تحولات حسابداري صنعتي

1)پس از تفكيك مالكيت از مديريت ، مديران جهت كنترل عمليات توليدي نيازمند اطلاعاتي درخصوص ميزان مواد خام موجود در انبارها ، كالاي در جريان ساخت و محصول ساخته شده بودند.

2) مديران جهت اخذ تصميم براي تعين نرخ فروش محصولات به دنبال ابداع روشهايي بودندكه محاسبه ارزش موجوديهاي پايان دوره اعم از كالاي در جريان ساخت و محصول ساخته شده را به‌طور منطقي محاسبه و نشان دهد.

3) به دنبال تغييرات محيطي و در پاسخ به نيازهاي بوجود آمده ، حرفه حسابداري نيز دستخوش تغييرات اساسي در اين دوره گرديد.

4) اولين سيستم جامع حسابداري صنعتي بوسيله كرون هلم (Cronhehm) و پاين (Payen) در سال 1818 معرفي گرديد . اين سيستم شامل حسابهاي كار در جريان ساخت ، كالاي ساخته شده با دفاتر فرعي براي نگهداري حساب مواد و دستمزد اختصاص يافته بود . سيستم هزينه يابي ارائه شده بوسيله هلم مرحله اي و اساس سيستم پاين هزينه يابي بر مبناي سفارش كار بود .

5) تا سال 1885 سيستم حسابداري صنعتي و روشهاي هزينه يابي آن جزء اطلاعات محرمانه كارخانجات محسوب مي گرديد و از انتشار آنها خودداري به عمل مي آمد . به همين دليل نزديك به هفتاد سال سيستم حسابداري صنعتي در حالت ابتدايي خود باقي ماند.

6) در سالهاي پاياني قرن نوزدهم به دليل رشد و گسترش كارخانجات صنعتي و ايجاد رقابت شديد در محيط تجاري و افزايش نياز به برآورد و تخمين دقيق تر هزينه ها براي شركت در مناقصه ها و يا پذيرفتن سفارشات جديد و همچنين كنترل هزينه ها به هنگام تنزل قيمت ها از يك سودو به كارگيري گسترده تجيهزات توليدي و اهميت يافتن و پيچيده تر شدن هزينه هاي سربار در مقابل دستمزد همگي عواملي گرديدند كه سيستم هاي ابتدايي هزينه يابي مواجه با سؤالاتي شد كه كسي قادر به پاسخگويي به آنها نبود .

7) بين سالهاي 1885 تا 1920 كه حسابداري صنعتي مراحل تكامل خود را از سطح ابتدايي به سطحي عالي كه تقريباً معادل سيستم حسابداري صنعتي امروزين است ، طي كرد گرچه هزاران حسابدار و مهندسي در اين تحول و رنسانس حسابداري صنعتي سهيم هستند اما خطوط اصلي آن توسط هنري متكالف (Henry Metcolfe) ، كاركه و فلز (Carcke and Fells) پايه ريزي گرديده است . در ايران نيز حسابداري صنعتي و كاربرد آن در مديريت توسط دو صاحب نظر و با بينش ژرف در تئوري حسابداري يعني استاد حسن سجادي نژاد و اسماعيل عرفاني در نيمه دوم قرن بيستم پايه ريزي گرديده است .

8) هنري متكالف افسر تداركات ارتش امريكا با چاپ كتابي تحت عنوان هزينه توليدات (The Cost of Manufactures) چهار روش تخصيص سربار يعني روش درصدي از هزينه دستمزد ، روش درصدي از هزينه هاي ناخالص ، روش ساعات كار و روش اختياري را معرفي كرد .

9) كاركه ( مهندس صنايع ) و فلز ( حسابدار رسمي ) با چاپ كتابي تحت عنوان حسابهاي كارخانه (Factory Accounts) با ارائه سيستمي موفق گرديدند كه نگهداري كليه حسابهاي هزينه در چارچوب سيستم ثبت دو طرفه عملي گردد . و از اين زمان به بعد بود كه ثبت عمليات مالي امكانپذير شد و حسابداري صنعتي توانست نقش و وظيفه خود را به عنوان گزارشگري مالي ايفا نمايد و همين امر باعث تحولات عميقي در تئوري حسابداري گرديد . از سوي ديگر استفاده نرخ جذب سربار يعني جمع هزينه هاي سربار تقسيم بر ساعات كار مستقيم يا ساعات كار ماشين براي جذب هزينه هاي سربار ، توسط اين دو نفر انجام گرديد . ضمن آنكه كاركه و فلز معتقد بودند بين هزينه هاي غير مستقيم توليدو هزينه هاي اداري و تشكيلاتي از نظر محتوايي تفاوت وجود دارد لذا مي بايست هزينه هاي غير مستقيم توليد به حساب توليد و از آنجا به موجوديهاي در جريان ساخت و ساخته شده تخصيص داده شود ولي هزينه هاي اداري بايستي تنها به حساب سود و زيان منظور شود . ارائه طرح مفهوم هزينه هاي ثابت و متغير كه مي توان اولين گام در راه ايجاد حسابداري مديريت به حساب آورد از ديگر ابتكارات كارگه و فلز بوده است .

10)گسترش و تعميق مفهوم حسابداري صنعتي و كاربرد آن در مديريت توسط اساتيد گرانمايه مرحوم حسن سجادي نژاد و اسماعيل عرفاني در ايران محقق گرديد . با وجود تأليفات بي بديلي كه از اين بزرگواران در اين مورد برجاي مانده ولي متأسفانه تاكنون جامعه ايران در كاربرد مؤثر آن به دلايل گوناگوني موفق نبوده است . با اينحال پس از گذشت نيم قرن هنوز به عنوان معتبرترين منابع موجود در زمينه حسابداري صنعتي به حساب مي آيند.

 

تحولات حسابداري صنعتي

اگر چه در گذشته هاي دور بابلي ها و مصريها عملا حسابداري صنعتي را به كار مي بردند اما ريشه ي حسابداري صنعتي نوين كنوني در اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم شكل گرفت و گسترش يافت.در خلال اين دوران،شركتها در كشور هاي پيشرفته صنعتي ادغام و يكپارچه كردن ثبت رخداد هاي توليد و هزينه هاي ساخت با حساب هاي مالي و استاندارد كردن سيستمهاي حسابداري صنعتي را آغاز كردند.دهه هاي 1920 و 1930 ميلادي دوران شكوفايي حسابداري به طور اعم و حسابداري صنعتي به طور اخص در اين كشور ها بود. در اين دوران بودجه بندي به عنوان ابزاري مهم براي برنامه ريزي و كنترل هزينه ها و ارزيابي عملكرد به كار گرفته شد و براورد و اندازه گيري هزينه ها براي تصميم گيري ها ي مديريت در زمينه هاي گوناگون نيز به شكلي روز افزون عموميت يافت.علاوه براين،مفاهيم مربوط به هزينه هاي مختلف براي مقاصدگوناگون كه امروزه توسط حسابداري صنعتي و مديريت به نحوي گسترده به كار گرفته مي شود ، براي اولين بار در اين دوران مطرح شد.


مبلغ قابل پرداخت 16,200 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

دفتر فنی دانشجو

توجه: چنانچه هرگونه مشكلي در دانلود فايل هاي خريداري شده و يا هر سوال و راهنمایی نیاز داشتيد لطفا جهت ارتباط سریعتر ازطريق شماره تلفن و ايميل اعلام شده ارتباط برقرار نماييد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما