مرکز دانلود خلاصه کتاب و جزوات دانشگاهی

مرکز دانلود تحقیق رايگان دانش آموزان و فروش آنلاين انواع مقالات، پروژه های دانشجويی،جزوات دانشگاهی، خلاصه کتاب، كارورزی و کارآموزی، طرح لایه باز کارت ویزیت، تراکت مشاغل و...(توجه: اگر شما نویسنده یا پدیدآورنده اثر هستید در صورت عدم رضایت از نمایش اثر خود به منظور حذف اثر از سایت به پشتیبانی پیام دهید)

نمونه سوالات کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات کارشناسی دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات دانشگاه پيام نور (سوالات عمومی)

کارآموزی و کارورزی

مقالات رشته حسابداری و اقتصاد

مقالات علوم اجتماعی و جامعه شناسی

مقالات روانشناسی و علوم تربیتی

مقالات فقهی و حقوق

مقالات تاریخ- جغرافی

مقالات دینی و مذهبی

مقالات علوم سیاسی

مقالات مدیریت و سازمان

مقالات پزشکی - مامایی- میکروبیولوژی

مقالات صنعت- معماری- کشاورزی-برق

مقالات ریاضی- فیزیک- شیمی

مقالات کامپیوتر و شبکه

مقالات ادبیات- هنر - گرافیک

اقدام پژوهی و گزارش تخصصی معلمان

پاورپوئینت و بروشورر آماده

طرح توجیهی کارآفرینی

آمار سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 2694
  • بازدید دیروز : 2206
  • بازدید کل : 13044357

مقاله 3- بهره برداری واحدهای توليد مرغ و تخم مرغ


مقاله 3- بهره برداری واحدهای توليد مرغ و تخم مرغ

فهرست مطالب

عنوان صفحه

 

فصل اول: کليات تحقيق

1-1) مقدمه. 2

2-1) بيان مساله. 2

3-1) ضرورت و اهميت تحقيق.. 3

4-1) گزاره هاي تحقيق.. 4

1-4-1) اهداف كلي.. 4

1-1-4-1) اهداف جزئي.. 4

2-4-1) سوالات كلي.. 5

1-2-4-1) سوالات جزئي.. 5

5-1) شيوه تحقيق.. 5

6-1) قلمرو تحقيق.. 6

7-1) تعريف واژگان عملياتي.. 6

 

فصل دوم: ادبيات تحقيق

1-2) مقدمه. 8

2-2) برنامه ريزي اولين گام پيشگيري از بيماري.. 8

1-2-2) چاه هاي آب را كنترل كنيم.. 8

2-2-2) بيو فيلم را از بين ببريم.. 9

3-2-2) بستر را خشك نگهداريد.. 10

4-2-2) بستر خيس آمونياك آزاد مي كند.. 10

5-2-2) بستر خيس باعث تسريع در رشد عوامل بيماري زا مي گردد. 11

6-2-2) بستر خيس باعث جذب حشرات و جوندگان مي گردد. 11

7-2-2) بستر خيس لغزنده است... 11

8-2-2) مديريت آبخوري.. 12

3-2) مديريت جوجه. 13

1-3-2) كيفيت جوجه. 13

2-3-2) آمادگي براي ورود جوجه ها14

3-3-2) اقدامات لازم قبل و پس از ورود جوجه ها17

4-3-2) كنترل شرايط محيطي در دوره پرورش... 19

5-3-2) درجه حرارت... 19

6-3-2) رطوبت... 22

4-2) تغذيه. 23

1-4-2) مكمل هاي ويتامينه. 23

1-1-4-2) ويتامين هاي محلول در چربي.. 25

2-1-4-2) ويتامين هاي محلول در آب... 29

5-2) بهبود ضريب تغذيه در جوجه هاي گوشتي.. 32

1-5-2) ضريب تبديل.. 33

2-5-2) عوامل عمده موثر بر ضريب تبديل.. 33

1-2-5-2) دما33

2-2-5-2) تهويه. 34

3-2-5-2) كيفيت خوراك.... 35

4-2-5-2) كيفيت آب... 35

5-2-5-2) حذف... 36

6-2-5-2) مديريت خوب... 37

7-2-5-2) نور. 37

6-2) فوايد تخم مرغ و نحوه استفاده صحيح از آن.. 37

1-6-2) ويژگي تخم مرغ در تغذيه كشورما37

1-1-6-2) ارزش انرژي زايي تخم مرغ.. 38

2-6-2) تخم مرغ صندقچه جواهرات... 38

1-2-6-2) مواد مغذي موجود در 100 گرم تخم مرغ.. 39

2-2-6-2) پروتئين.. 40

3-2-6-2) تخم مرغ يك بمب ويتامينه. 42

4-2-6-2) املاح.. 42

5-2-6-2) كلسترول.. 43

6-2-6-2) تخم مرغ در پيشگيري از اختلالات قلبي عروقي موثر است... 43

3-6-2) نحوه تميز كردن و نگهداري تخم مرغ.. 44

1-3-6-2) نگهداري تخم مرغ.. 44

2-3-6-2) تميز كردن تخم مرغ.. 44

مدل مفهومي...................................................................................................................... 45

 

فصل سوم: تجزيه و تحليل يافته هاي پژوهش

1-3) مقدمه. 47

2-3) تجزيه و تحليل يافته ها47

1-2-3) تجزيه و تحليل برنامه ريزي اولين گام پيشگيري از بيماري.. 47

2-2-3) تجزيه و تحليل مديريت جوجه. 49

3-2-3) تجزيه و تحليل تغذيه طيور. 52

 

فصل چهارم: نتايج و پيشنهادات

1-4) مقدمه. 56

2-4) بيان مجدد مساله. 56

3-4) نتيجه گيري كلي.. 56

4-4) پيشنهادات... 57

1-4-4) پيشنهاداتي در ارتباط با مديريت بهره برداري واحدهاي مرغداري و مزاياي استفاده از تخم مرغ. 57

2-4-4) پيشنهاداتي براي پژوهشگران ديگر. 58

 

فهرست و منابع و ماخذ.. 59

1-1) مقدمه

مرغداري كه يكي از شاخهاي رشته كشاورزي مي باشد در كشور ما رونق داشته است در سال هاي دور مردم محصولات مورد نياز از قبيل مرغ و تخم مرغ را خودشان توليد مي نمودند اما با پيشرفت جوامع و با رشد شهر نشيني و كمبود امكانات در منازل براي پرورش و نگهداري مرغ باعث شد تا صنعت مرغداري شكل گيرد و به عنوان يك شغل و صنعت در جامعه مطرح گردد. اين صنعت بعد از انقلاب رونق بيشتري گرفت و افراد بيشتري رو به اين صنعت ارزنده آوردند. خوشبختانه كشور ما در اين صنعت از پيشرفت خوبي برخوردار بوده است و علاوه به برآورده كردن نياز داخلي بخشي از محصولات توليد خود را نيز به كشورهايي مانند عراق افغانستان صادر مي نمايد كه به عنوان صادرات غير نفتي نقش مهمي در توسعه صادرات غير نفتي داشته است اما در صورت استفاده صحيح برخي سياست هاي دولت و استفاده از علم روز جهان مي تواند باعث شود تا از امكانات موجود بهره بري بهينه داشته باشيم.

در اين تحقيق از چهار فصل تشكيل يافته كه در فصل اول به بيان مساله و اهداف تحقيق و اهميت مساله مي پردازيم.

در فصل دوم كه ادبيات تحقيق است تشريح كامل در جزئيات تحقيق داريم و در فصل سوم كه تجزيه و تحليل يافته هاي پژوهش مي باشد به سوالات پاسخ مي دهيم و در فصل چهارم نتيجه گيري مي نمائيم و پيشنهاداتي براي خواننده و پژوهشگران ديگر خواهيم داشت.

 

2-1) بيان مساله

برخي كشورهاي بيگانه در صنعت مرغداري داراي پيشرفت هاي قابل توجهي بوده اند و علاوه به برآورده كردن نيازهاي داخلي توانسته اند فرآورده هاي خود را نيز به كشورهاي ديگر صادر نمايند. حال ما كه صنعت مرغداري در كشورمان از قدمت قابل توجهي برخوردار است چرا بايد با همان طرز تفكرهاي اوليه به كار خود ادامه دهيم و نبايد از پيشرفت علم استفاده نموده و از امكانات موجود بهره برداري بهينه را داشته باشيم اولين قدم در پيشگيري بيماري هاي طيور برنامه ريزي و مديريت علمي است چرا نبايد آب معدني طيور را در ابتدا مورد آزمايش قرار ندهيم و يا ضد عفوني مناسب سالن ها و محوطه سالن ها را نداشته باشيم و چرا از سالن هاي با سبك قديم استفاده مي نمائيم و چرا بستر خيس طيور را از بين نمي بريم آيا نبايد از سطح انرژي جيره طيور اطلاعي داشته باشيم يا از شاخص توليد و معيارهاي جديد براي اندازه گيري ميزان بازدهي استاندارد اطلاعي نداشته باشيم.

بعد از بهداشت عمومي و مطالب گفته شده يكي از مهمترين عوامل توليد بهينه تغذيه مناسب مي باشد. مكمل هاي خوراكي و انواع گوناگون ويتامين ها نقش موثري در تغذيه طيور دارا مي باشد.

پس از مطالب ارائه شده براي مصرف كنندگان نيز مطالب جالب توجهي داريم. چرا ما نبايد از فوايد تخم مرغ و استفاده صحيح از آن اطلاعي داشته باشيم در صورتي تخم مرغ يكي از غذاهاي مفيد مي باشد در فصول بعد به فوايد آن اشاره خواهيم نمود.

ما به دنبال آنيم كه بتوانيم از توان هاي موجود در بخش مرغداري حداكثر استفاده را ببريم و پيشگيري ازبيماري بنمائيم بجاي آنكه به درمان فكر كنيم و از تغذيه مناسب استفاده نمائيم تا توليد بهينه داشته باشيم و نيز با فوايد تخم مرغ و استفاده صحيح از اين ماده مغذي بيشتر آشنا شويم.

 

3-1) ضرورت و اهميت تحقيق

حال كه ما توانسته ايم در صنعت مرغداري از پيشرفت قابل توجهي داشته باشيم و با رشد بيشتر در واقع علاوه بر اشتغال زايي و نگهداشتن سرمايه ها در داخل كشور مي توانيم صادرات غير نفتي كشور را نيز افزايش دهيم اما اگر دولت از سياست هاي مناسب استفاده نمايد و توليدكنندگان نيز با علم روز گام بر دارند مي توانيم اهداف خود را در محقق سازيم.

 

4-1) گزاره هاي تحقيق

1-4-1) اهداف كلي

هدف ما از تهيه اين پروژه بررسي و تبيين فرآيند مديريت بهره برداري واحدهاي توليد مرغ و تخم مرغ و مزاياي استفاده صحيح از تخم مرغ مي باشد.

1-1-4-1) اهداف جزئي

1- كنترل به موقع چاه هاي آب.

2- از بين بردن بيوفيلم.

3- بستر را خشك نگه داريم.

4- داشتن مديريت مناسب در رابطه با آبخوري طيور.

5- جوجه از كيفيت لازم برخوردار باشد.

6- آمادگي براي ورود جوجه داشته باشيم.

7- اقداماتي كه بايد قبل و پس از ورود جوجه انجام دهيم.

8- كنترل شرايط محيطي در دوره پرورش طيور.

9- نقش موثر مكمل هاي ويتامينه در تغذيه طيور.

10- بهبود ضريب تغذيه در جوجه هاي گوشتي.

11- فوايد تخم مرغ.

12- نحوه استفاده صحيح از تخم مرغ.

2-4-1) سوالات كلي

فرآيند مديريت بهره برداري واحد هاي توليد مرغ و تخم مرغ چگونه است؟ و مزايا و استفاده صحيح از تخم مرغ چه مي باشد؟

1-2-4-1) سوالات جزئي

1- براي چه بايد چاه هاي آب را كنترل نمود؟

2- بيوفيلم را چگونه از بين ببريم؟

3- بستر طيور را چگونه بايد نگهداري نمود؟

4- مديريت مناسب در رابطه با آبخوري را توضيح دهيد؟

5- كيفيت مناسب جوجه چگونه محقق مي گردد؟

6- قبل از ورود جوجه به سالن ها چه آمادگي هايي لازم است؟

7- قبل و پس از ورود جوجه چه اقداماتي لازم است؟

8- شرايط محيط در دوره پروروش طيور بايد چگونه باشد؟

9- نقش مكمل هاي ويتامينه را در تغذيه طيور بنويسيد؟

10- بهبود ضريب تغذيه در جوجه هاي گوشتي توضيح دهيد؟

11- فوايد تخم مرغ چه مي باشد؟

12- استفاده صحيح از تخم مرغ را تشريح نمائيد؟

5-1) شيوه تحقيق

هدف از اين تحقيق به كاربردن اصول زير بنايي در صنعت مرغداري مي باشد و در حقيقت هدف كاربردي است و روش مطالعه نيز پيمايشي مي باشد اما روش جمع آوري اطلاعات كه از مجلات گوناگون مي باشد كتابخانه اي است.

6-1) قلمرو تحقيق

منظور ما از طيور تنها مرغ هاي گوشتي و تخمگذار است و پرندگان ديگر مد نظر نيست و در مورد يكسري اقدامات قبل و بعد از ورود جوجه و بخشي از تغذيه جوجه ها و فوايد تخم مرغ و نحوه استفاده صحيح از آن بحث مي نمائيم.

 

7-1) تعريف واژگان عملياتي

مديريت جوجه

يكسري اقدامات جلوگيري از مشكلات آينده كه ممكن است قبل يا بعد از ورود جوجه صورت بگيرد.

تغذيه: همان دان مرغ كه متشكل از مواد غذايي گوناگوني چون ذرت، سويا، صدف، نمك و مكمل ها و ويتامين ها مي باشد.

مديريت آبخوري

اقدامات لازم جهت بهداشتي نگهداشتن آبخوري طيور و تنظيمات آبخوري طي دوره 1 گويند.

طيور

در اين جا منظور جوجه و مرغ هاي گوشتي و تخم گذار مي باشد.

ضريب تبديل

شاخس اندازه گيري توليد يك پرنده است و به عنوان نسبت خوراك به افزايش وزن توصيف مي شود.


 

 

 

 

 

 

فصل دوم

ادبيات تحقيق


1-2) مقدمه

در فصل قبل اشاره به كلياتي از تحقيق شد و در اين فصل به تشريح موضوع تحقيق مي پردازيم.

در ابتدا و قبل از پرورش جوجه و مرغ بايد شرايط مناسب براي پرورش را فراهم آوريم. سالن ها سيستم گرمايش و رطوبتي، ظروف آب و غذا و آب مصرفي طيور بايد تحت كنترل ما باشند و بهداشتي و پاكيزه باشند. هنگام ورود جوجه نيز بايد اقدامات اوليه شامل گرما و رطوبت، نور، آب سالم و واكسن انجام گيرد و در هنگام پرورش نيز بايد به نكاتي از قبيل خشك نگهداشتن بستر، از بين بردن بيو فيلم و تغذيه مناسب توجه داشت. تغذيه طيور با رشد بهره بري بهينه رابطه مستقيم دارد بايد تمام مكمل ها و ويتامين ها و فسفر لازم براي بدن جوجه در تغذيه فراهم شود كه در طي فصل بيشتر توضيح خواهيم داد.

همچنين در اين فصل به فوايد ارزشمند تخم مرغ و استفاده صحيح از آن اشاره مي نمائيم.

 

2-2) برنامه ريزي اولين گام پيشگيري از بيماري

1-2-2) چاه هاي آب را كنترل كنيم

چاه هاي آب يكي از رايج ترين منابع آب در مرغداري به شمار مي روند. بايد سعي كنيد تقريباً سالي يكبار كيفيت آب چاه را با آزمايش بررسي كنيد. چنانچه در طعم، رنگ و بوي آب تغييري احساس كرديد و يا گله به بيماري نامشخصي مبتلا شد، آب مرغداري را از نظر وجود عوامل بيماري زا، و مواد معدني، ميزان PH ساير موارد مورد آزمايش قرار دهيد. شايع ترين عوامل آلوده كننده چاه هاي آب، آب باران و چاه هاي رها شده مي باشد مرغداران به چاه هاي آب رها شده به عنوان آلوده كننده نگاه نمي كنند. به عنوان مثال؛ پساب موجود در آخور دامداري ها و همچنين بستر هاي انبار شده در مرغداري مي تواند از طريق چاه هاي رها شده باعث آلودگي منابع آب چاه مرغداري شوند.

بيماري آنفلونزاي مرغي نيز از عوامل خطر ساز به شمار مي رود. پرندگان آزاد و وحشي مهمترين عامل انتشار ويروس آنفلونزاي مرغي به شمار مي روند. بنابراين اگر اين پرندگان به منابع آب مرغداري دسترسي دارند، ديگر از اين آب براي مرغداري استفاده نكنيد.

اگر سالن مرغداري كنترل شده باشد به گونه اي كه پرندگان آزاد نتوانند با پرندگان داخل سالن (جوجه ها) ارتباط داشته باشند، اين امكان وجود دارد كه مدفوع پرندگان آزاد از طريق آبهاي فرورو در زمين باعث آلودگي منابع آب مرغداري گردد. بايد به گونه اي عمل كنيد كه آب هاي سطحي كه در زمين فرو مي روند باعث آلودگي آب هاي چاه در مرغداري نشوند.

2-2-2) بيو فيلم را از بين ببريم

منبع آب مرغداري هر چقدر هم كه پاكيزه باشد، با اين وجود باكتري ها راهي براي نفوذ به سيستم آبرساني پيدا خواهند كرد. باكتري ها به ديواره مجاري آبرساني مي چسبند و ماده اي چسبنده ترشح مي كنند و در نتيجه ي آن بيو فيلم تشكيل مي گردد. از زمان تشكيل بيو فيلم، مجموعه اي از عوامل بيماري زا مي توانند در آن رشد كنند و سبب بيماري در مرغ هاي شما شوند، توجه داشته باشيم كه بيو فيلم غير از باكتري ها مي تواند عوامل ديگر، از جمله به ويروس ها (مانند ويروس آنفلونزاي مرغي AI) را هم در خود پناه دهد.

همچنين بيو فيلم مي تواند آنقدر رشد كند كه قسمت داخلي آبخوري ها را محدود و تنگ كند و كارآيي سيستم آبرساني را پايين بياورد.

بهترين راه براي مبارزه با بيوفيلم، شستشوي مجاري آبرساني با آب پرفشار مي باشد. افزودن كلر به آب اثري به بيوفيلم ندارد. تحقيقات مشخص كرده است كه باكتري هاي مستقر در بيوفيلم نسبت به باكتريهاي آزاد موجود در آب مقاومت بيشتري در مقابل كلر دارند. توصيه ما اين است كه بطور منظم با آب پرفشار (20 الي 40 پوند در اينچ مربع) مجاري آب رساني را شستشو دهيد تا از بيوفيلم خلاص شويد. روش مكمل براي مبارزه با بيوفيلم، استفاده از شوينده هايي است كه ماده موثر آن ها پر اكسيد هيدروژن مي باشد. پر اكسيد هيدروژن چنانچه بطور صحيح فرموله شده باشد، خاصيت اكسيد كنندگي بسيار بالايي خواهد داشت. اكسيداسيون باعث مي شود تا بيوفيلم از جداره ي داخلي مجاري آبرساني جدا و سپس براي شستشو با آب پر فشار آماده گردد.

3-2-2) بستر را خشك نگهداريد

بستر خيس كه به آن بستر كيكي هم مي گويند، خطرات فراواني را متوجه گله اي گوشتي مي نمايد. چنانچه بستر خاصيت تردي و شكنندگي داشته باشد، مناسبترين نوع بستر براي پرندگان به شمار مي رود، بستر مذكور به گونه اي است كه وقتي آنرا كمي فشار دهيم، فرو رفته و دوباره به حالت اوليه بر مي گردد. چنانچه بستر خيلي خيس باشد، اصلاً فرو نمي رود. بستر ايده آل (شكننده) رطوبتي بين 20 الي 25 درصد دارد.

4-2-2) بستر خيس آمونياك آزاد مي كند

آمونياك نتيجه اي طبيعي واكنش كود و رطوبت بستر مي باشد. در سطح بستر، آمونياك در غليظ ترين سطح خود مي باشد يعني جايي كه جوجه ها عملاً در آن به سر مي برند آمونياك با مايعات دور چشم پرنده حل مي شود و باعث سوزش چشم مي گردد و در غلظت هاي بالاتر پرنده حالت كوري پيدا مي كند. همچنين آمونياك مخاط تنفس پرنده را كه نقش ايمني دارند، مختل كرده و آن ها را مستعد بيماري تنفسي مي كند. چنانچه غلظت آمونياك در حدود PPM15 باشد بوسيله انسان قابل شناسايي خواهد بود. مواجه شدن طولاني مدت با آمونياك باعث ؟؟؟ بيني مي گردد. افرادي كه به مدت طولاني در سالن هاي مرغداري به فعاليت مي پردازند، تاسطح PPM 50 نسبت به آمونياك بي حسي دارند كه تا اين حد براي سلامتي انسان خطرناك مي باشد عملاً راهي براي از بين بردن آمونياك در مرغداري وجود ندارد اما سعي كنيد كه هميشه سطح آن را پايين تر از PPM 25 نگه داريد.

5-2-2) بستر خيس باعث تسريع در رشد عوامل بيماري زا مي گردد

بستر خيس باعث تسريع رشد تعداي از انگل ها و باكتري ها و ويروس ها مي گردد وبه توليد طيور آسيب وارد مي كند.

عفونت هاي كوكسيديايي باعث صدمه دستگاه گوارش طيور مي گردند، اين بيماري بوسيله انگلي ايجاد مي گردد كه در بستر خيس زندگي مي كند. زماني كه گله به بيماري كوكسيديوز مبتلا شد، ريشه كن نمودن آن غير ممكن است، اما حفظ بستر با كيفيت مطلوب باعث كنترل بيماري مي گردد. باكتري هايي؛ نظير اشرشياكلية سالمونلا و كمپيلو باكتور و همچنين ويروس هايي؛ نظير رئوويروس و آدنوويروس، در شرايط بستر خيس فعال مي باشد كه همگي براي گله خطر ساز مي باشند و باعث كاهش سود دهي گله مي گردند.

6-2-2) بستر خيس باعث جذب حشرات و جوندگان مي گردد

حشرات و جوندگان مي توانند بيماري ها را به آساني به گله انتقال دهند. علاوه بر آن جوندگان تهديدي براي خود پرندگان (نه بستر) به شمار مي رود.

7-2-2) بستر خيس لغزنده است

چنانچه كف سالن حالت لغزنده و ليز داشته باشد، درگله هاي گوشتي منجر به پديد آمدن اشكال و به شكلي (پيچش، لنگش و ...) در پاي پرنده مي گردد. بستر خيس، باعث افزايش جراحات پا، زخم هاي سفيد، سوختگي و خونمردگي پوستي مي گردد كه كليه موارد مذكور باعث افت قيمت و افت كيفيت گوشت در كشتارگاه و مراكز فرآوري مي گردد.

 

8-2-2) مديريت آبخوري

يكي از دلايل خيس بودن بستر وجود نقص در سيستم آبرساني مي باشد. براي برطرف كردن اين عامل بايد سيستم آبرساني را به دقت مديريت نماييد. براي شروع كار سيستم آبخوري ها را از نظر نشت بازرسي كنيد. چنانچه در بستر نقاطي را ديديد كه خيس هستند مي تواند دليلي براي نشت سيستم آبرساني و يا آبخوري آن قسمت باشد. پس از يافتن اشكال در سيستم آبرساني و به طرف كردن آن، قسمتي از بستر را كه حالت كيكي پيدا كرده و جمع آوري و بجاي آن بستر تازه جايگزين كنيد.

ارتفاع آبخوري ها را براساس سن و قد پرنده تنظيم كنيد، پرنده و آبخوري بايد نسبت به هم زاويه 50 تا 55 درجه داشته باشند.

(خطي فرضي از پا تا نوك پرنده در نظر بگيريد) در اين زاويه تقريباً همه آبي كه پرنده با نوك زدن به آبخوري دريافت نموده است به سمت پرنده مي رود و نه سمت بستر.

پرنده به سرعت رشد مي كند و بزرگ مي شود بنابراين بايد ارتفاع آبخوري ها را كنترل و تحت تنظيم داشته باشيد.

فشار آب را براساس شرايط بستر تنظيم كنيد. وجود بستر خيس در زير آبخوري ها دلالت فشار زياد آب مي كند. يعني آبخوري ها بيش از اندازه اي كه پرنده نياز دارد آب ترشح مي كنند در اين شرايط بايد فشار آب را كم كنيد تا نقاط مرطوب بستر شروع به خشك شدن كند.

چنانچه بستر غبار آلود و خشك باشد، حاكي از اين است كه پرنده ها به آب كافي دسترسي ندارند. در نتيجه مصرف غذا و وزن كاهش پيدا مي كند. اگر بستري كه زير آبخوري ها قرار دارد، كاملاً خشك است، فشار آب را به اندازه 5 سانتيمتر به ازاي هر روز افزايش دهيد تا رطوبت بسيار كم احساس شود، در اين حالت افزايش فشار را متوقف كنيد. (منبع دانشگاه اينديانا- كشور آمريكا فصلنامه تخصصي مرغ گوشتي، استخراج و ترجمه: مجيد واعظي.)

 

3-2) مديريت جوجه

1-3-2) كيفيت جوجه

براي آنكه گله هاي جوجه هاي گوشتي از عملكرد و سوددهي خوبي برخوردار باشند. بايد در تمام طول دوره پرورش به كليه جزئيات توجه كافي شود. از جمله اين موارد مي توان به مديريت خوب و وضعيت سلامتي گله هاي مادر، اعمال دقت در مراحل جوجه كشي به مزرعه اشاره كرد. وجود اختلاف در سن و يا وضعيت ايمني گله هاي مادر كه جوجه ها از آن تامين مي شوند بايد به حداقل برسد و براي اين منظور بهترين حالت آن است كه تمام جوجه هاي يك گله گوشتي، از يك گله مادر تامين شوند. واكسيناسيون گله هاي مادر موجب گردد تا حفاظت ناشي از پادتن هاي مادر به بالاترين سطح خود برسد و بدين ترتيب، اين امر سبب محافظت جوجه هاي گوشتي در مقابل بيماري هايي مي وشد كه اثرات نامطلوب بر روي بازدهي گله دارند.

زمان قراردادن تخم مرغ هاي جوجه كشي در داخل دستگاه انكوباتور بايد به گونه ي تنظيم شود كه با توجه به تفاوت هاي موجود بين سن گله هاي مادر فاصله زماني بين خارج شدن جوجه ها از تخم و انتقال آنها از كارخانه جوجه كشي به مزرعه به حداقل برسد.

براي آنكه جوجه ها ازبالاترين كيفيت ممكن برخوردار باشند، كارخانه جوجه كشي و سيستم حمل و نقل جوجه ها بايد تضمين كننده موارد زير باشد:

1- بعد از خروج از تخم، جوجه ها بايد در محيطي نگهداري شوند كه شرايط محيطي آن به خوبي كنترل شود.محيط نگهداري جوجه ها بايد داراي دماي حدود 24 درجه سانتيگرداد و رطوبت نسبي 75% باشد.

2- انتقال جوجه ها از كارخانه جوجه كشي به مزرعه بايد به وسيله كاميون هايي انجام شود كه شرايط محيطي آن ها قابل كنترل باشد. محيط داخل كاميون ها بايد داراي دماي حدود 24 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 75% باشد.

3- رعايت شرايط بهداشتي استاندارد كه موجب به حداثل رساندن امكان وقوع آلودگي متقاطع و عفونت كيسه زرده مي گردد.

4- واكسن هاي مناسب به ميزان لازم و به شكل صحيح تجويز شده و تمام جوجه ها به طور يكسان واكسينه گردند.

يكي از نكات مهمي كه بايد به آن توجه شود آن است كه چنانچه شرايط محيطي محل نگهداري جوجه كشي و در هنگام انتقال آنها به مزرعه به خوبي كنترل نشود، اين امر منجر به از دست رفتن مقدار زيادي آب بدن جوجه، خواهد شد و در نتيجه بر روي رشد جوجه ها در ادامه دوره پرورش اثر نامطلوب خواهد داشت.

2-3-2) آمادگي براي ورود جوجه ها

در اتباط با پرورش جوجه هاي گوشتي، اكسيد توصيه مي شود كه در مزرعه تنها يك سن گله نگهداري شود (سيستم پرورش تمام پر تمام خالي)، زيرا انجام برنامه هاي واكسيناسيون و پاكسازي در مزارعي كه گله هاي باسنين مختلف در آن ها نگهداري مي شوند، دشوارتر بوده و از كارايي كمتري برخوردار است. از مشكلات ديگري كه در اين نوع مزارع ممكن است بروز كند، وقوع و برگشت مجدد بيماري ها به دليل حضور اجرام بيماريزا و امكان فعاليت مجدد آنها مي باشد.

سالن ها محيط اطراف آنها و تمام تجهيزات مورد استفاده بايد قبل از ورود جوجه ها به مزرعه، به طور كامل تميز و ضدعفوني شوند.

مواد تشكيل دهنده بستربايد به طور يكنواخت و به عمق 3-10 سانتيمتر در سطح سالن پخش شده وسپس در منطقه اي كه جوجه ها، روزهاي اول دوره پرورش را در آن مي گذرانند، هم سطح شود. عدم توزيع يكنواخت بستر مي تواند سبب محدوديت دسترسي جوجه ها به آب و غذا شود كه اين مسئله منجر به كاهش يكنواختي و هماهنگي گله خواهد شد. ناهموار بودن بستر همچنين مي تواند موجب عدم يكنواختي درجه حرارت در كف سالن و مخفي شدن جوجه ها در بين پوشال بستر شود.

تمام تجهيزات لازم و ضروري بايد به صورت صحيح و مناسب در سالن قرار داده شوند. طرز قرار گرفتن و چيدن وسايل مانند دانخوري ها، آبخوري ها، بخاري ها و هواكش ها و در داخل سالن طي روزهاي اول دوره پرورش بايد به شكلي باشد كه امكان حفظ دمان بدن را بدون از دست دادن آب بدن براي جوجه فراهم نمايد و همچنين جوجه ها به راحتي سهولت به آب و غذا دسترسي داشته باشند. انتخاب بهترين نحوه ي چيدن وسايل در داخل سالن به نوع سيستم انتخاب شده براي پرورش در روزهاي اول استفاده از مادرهاي مصنوعي و با روش گرم كردن تمام سالن و ساير تجهيزات مورد استفاده در سالن بستگي دارد بهتر است در خلال روزهاي اول دوره پرورش، وسايل به شكلي درسالن قرار داده شوند كه جوجه ها مجبور نباشند براي دسترسي به آب و غذا، مسافتي بيشتر در يك متر را طي كنند قراردادن تعدادي دانخوري و آبخوري اضافي در سالن در روزهاي اول مي تواند به اين امر كمك نمايد.

بايد به اين نكته توجه داشت كه عدم تامين آبخوري و دانخوري و همچنين ناكافي بودن درجه حرارت سالن در طي روزهاي اول دوره پرورش موجب عدم يكنواختي و رشد ضعيف گله خواهد شد. حداقل 24 ساعت قبل از ورود جوجه ها بايد اقدام به روشن كردن دستگاه هاي گرم كننده نمود. در مناطي سردسير و يا در فصول سرد بهتر است اين كار حداقل 36 ساعت تا 48 ساعت قبل از ورود جوجه ها به سالن انجام شود و درجه حرارت و رطوبت نسبي سالن در حد مناسب و مورد نياز تامين شود براي كسب اطمينان از يكنواخت بدون شرايط محيطي در تمام منطقه پرورش جوجه ها، دما و رطوبت نسبي بايد به طور منظم كنترل شوند و سيستم هاي مربوط به كنترل شرايط محيطي بايد بتوانند هواي با كيفيت مطلوب را در سطحي كه جوجه ها در آن قرار مي گيرند فراهم نموده و گازهاي زائدي را كه بوسيله جوجه ها و سيستم هاي گرم كننده توليد مي شوند، از سالن دفع نمايند. از ايجاد كوران در سالن بايد جلوگيري به عمل آيد. هر گونه اشكال و نقص در دفع گازهاي زيان آور از محيط پرنده، مي تواند موجب بروز بيماري هاي قلبي و عروقي شود.

آب تميزبايد به ميزان كافي و با دماي مناسب در دسترس گله قرار داشته باشد. تمام جوجه ها بايد بلافاصله پس از قرار گرفتن در سالن قادر به نوشيدن آب و خوردن غذا باشند.

دان مورد استفاده در روزهاي اول بايد فاقد گروغبار باشد براي اين منظور بهتر است كه خوراك به شكل كرامبل (پلت خورده شده) تهيه شود و براي دسترسي آسانتر جوجه ها به غذا از سيني هاي دانخوري استفاده شود. همچنين مي توان از صفحات مقوايي با عرض 60-70 سانتي متر و با طول حدود 3-5/3 متر استفاده كرد و مقداري دان به طور يكنواخت بر روي سطح آن پخش نموده (البته براي جلوگيري از ايجاد آلودگي، اين صفحات مقوايي بايد روزانه 2-3 مرتبه تعويض شوند.)

در سالن هايي كه به عنوان منبع تامين حرارت از مادرهاي مصنوعي استفاده مي شود، از قراردادن دانخوري و آبخوري ها در زير منبع تامين حرارت بايد خودداري شود.


مبلغ قابل پرداخت 8,910 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۸ آذر ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 1127

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

دفتر فنی دانشجو

توجه: چنانچه هرگونه مشكلي در دانلود فايل هاي خريداري شده و يا هر سوال و راهنمایی نیاز داشتيد لطفا جهت ارتباط سریعتر ازطريق شماره تلفن و ايميل اعلام شده ارتباط برقرار نماييد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما