مرکز دانلود خلاصه کتاب و جزوات دانشگاهی

مرکز دانلود تحقیق رايگان دانش آموزان و فروش آنلاين انواع مقالات، پروژه های دانشجويی،جزوات دانشگاهی، خلاصه کتاب، كارورزی و کارآموزی، طرح لایه باز کارت ویزیت، تراکت مشاغل و...(توجه: اگر شما نویسنده یا پدیدآورنده اثر هستید در صورت عدم رضایت از نمایش اثر خود به منظور حذف اثر از سایت به پشتیبانی پیام دهید)

نمونه سوالات کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات کارشناسی دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات دانشگاه پيام نور (سوالات عمومی)

کارآموزی و کارورزی

مقالات رشته حسابداری و اقتصاد

مقالات علوم اجتماعی و جامعه شناسی

مقالات روانشناسی و علوم تربیتی

مقالات فقهی و حقوق

مقالات تاریخ- جغرافی

مقالات دینی و مذهبی

مقالات علوم سیاسی

مقالات مدیریت و سازمان

مقالات پزشکی - مامایی- میکروبیولوژی

مقالات صنعت- معماری- کشاورزی-برق

مقالات ریاضی- فیزیک- شیمی

مقالات کامپیوتر و شبکه

مقالات ادبیات- هنر - گرافیک

اقدام پژوهی و گزارش تخصصی معلمان

پاورپوئینت و بروشورر آماده

طرح توجیهی کارآفرینی

آمار سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 2606
  • بازدید دیروز : 2206
  • بازدید کل : 13044269

مقاله 25- نقش و تاثير توسعه كشاورزی بر پيشرفت صنعتی


مقاله 25- نقش و تاثير توسعه كشاورزی بر پيشرفت صنعتی

فهرست مطالب:

مقدمه:1

فصل اول: طرح تحقيق..=.. 2

عنوان كامل پژوهش:.=.. 3

هدف پژوهش:.......=.. 3

اهميت مسئله (نظري علمي):.=... 3

سوال ها يا فرضيه هاي پژوهش:3

تعريف علمي متغيرهاي مورد بررسي:4

مشخص كردن نقش متغيرها....=.... 4

طرح پژوهش:4

جامعه و گروه نمونه مورد بررسي:4

روش نمونه برداري:5

ابزار گرد آوري داده ها:5

روش تجزيه و تحليل داده ها:5

فصل دوم: ادبيات تحقيق......=.... 6

مقدمه...=...... 7

1- منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک.......................................................................................... 8

3- ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف... 8

تاریخچه کشاورز.... 9

نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه. 11

1- تأمین نیازهای کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی تولید نسل های آینده.... 12

نقش و جایگاه بخش کشاورزی در ایجاد اشتغا ل.. 13

اهمیت نیروی انسانی ماهردر تولید. 15

ساختار و ترکیب شاغلان بخش کشاورزی از نظر سطح سواد. 17

اهمیت آموزش و تحقیقات علمی در توسعه کشاورزی.... 18

اهمیت نیروی انسانی ماهر و مدیریت............. 20

مفهوم ارزش اقتصادی و ارتباط کشاورزی با ارزش افزوده............... 22

معرفی مؤسسات و نهادهای عمده تحقیقاتی و آموزش کشاورزی............ 23

نقش اطلاعات و آمار در توسعه کشاورزی.. 24

وضعیت کلی کشاورزی در کشور........................................................................................................................ 25

موقعیت جغرافیایی ایران...................................................................................................................................... 26

چه عواملی در تنوع آب و هوایی کشور ما مؤثرند؟. 28

سیاست های کشاورزی دولت.............................................................................................................................. 29

نگاهی به استان خراسان.. 33

خاک شناسی.. 35

خاک چیست............................................................................................................................................................ 35

شناسایی خاک در ایران........................................................................................................................................ 37

پروفیل خاک... 39

بافت خاک... 40

ساختمان خاک... 40

اجزای معدنی خاک................................................................................................................................................ 41

هوموس...................................................................................................................................................................... 41

ذرات فعال خاک (هوموس و رس)42

انواع زمین ها ی زراعتی و طبقه بندی آنها.................................................................................................... 43

زمین های آهک دار............................................................................................................................................... 43

زمین های بدون آهک........................................................................................................................................... 43

واکنش خاک ( قلیائیت یا اسید یت خاک)..................................................................................................... 44

اصلاح خاکهای اسیدی – شور و خاکهای قلیا............................................................................................... 46

مفاهیم باروری و حاصلخیزی خاک................................................................................................................... 47

آبیاری......................................................................................................................................................................... 49

وضعیت آب در خاک............................................................................................................................................. 51

تعریف آبیاری.. 52

روش های مختلف آبیاری..................................................................................................................................... 53

سیستم های آبیاری بر دو گونه اند:53

آبیاری بارانی............................................................................................................................................................. 56

انواع سیستم های آبیاری بارانی......................................................................................................................... 57

آبیاری قطره ای....................................................................................................................................................... 59

آبیاری زیر زمینی.................................................................................................................................................... 60

آبخیزداری................................................................................................................................................................. 62

منابع آبهای زیرزمینی............................................................................................................................................ 63

چاه ها........................................................................................................................................................................ 63

حشره شناسی.......................................................................................................................................................... 64

رابطه انسان با حشرات.......................................................................................................................................... 65

ارتباط مفید بین انسان و حشرات ( کمک هایی که حشرات به انسان می کنند ):............................ 65

ارتباط مضر بین انسان و حشرات:...................................................................................................................... 66

روش های مبارزه با آفات نباتی.......................................................................................................................... 67

مبارزه فیزیکی.......................................................................................................................................................... 68

مبارزه زراعی............................................................................................................................................................ 68

مبارزه بیولوژیکی..................................................................................................................................................... 68

مبارزه روانی.............................................................................................................................................................. 68

مبارزه ژنتیکی.......................................................................................................................................................... 69

مبارزه شیمیایی....................................................................................................................................................... 70

مبارزه تلفیقی.. 70

حشره کش ها یا سموم........................................................................................................................................ 70

فرمول شیمیایی DDT دی کلرو دی اتیل اتان است ................................................................................. 71

انواع سموم حشره کش........................................................................................................................................ 72

سموم حشره کش به دو دسته تقسیم می شوند :....................................................................................... 72

حشره كش هاي معدني ................................................................................................................................ 72

حشره کش های آلی گیاهی :............................................................................................................................. 72

حشره كش هاي آلي كلره: ........................................................................................................................... 72

سموم فسفره آلي: ........................................................................................................................................... 72

سموم گوگردي آلي: ....................................................................................................................................... 73

سموم از نظر نحوه اثر. 73

سموم داخلي يا گوارشي ............................................................................................................................... 73

سوم تماسي يا خارجي: ................................................................................................................................. 73

سموم نفوذي .................................................................................................................................................... 73

سموم جذبي (سيستميك) .......................................................................................................................... 73

سموم تنفسي ................................................................................................................................................... 73

سموم تدخيني ................................................................................................................................................ 74

چغندر قند................................................................................................................................................................ 74

پنبه. 75

آفات جالیز................................................................................................................................................................ 75

آفات مهم گیاهان زراعی....................................................................................................................................... 76

آفات مهم غلات...................................................................................................................................................... 76

آفات درختان میوه. 76

آفات مهم درختان پسته....................................................................................................................................... 78

آفات انار. 78

مبارزه با علف هرز................................................................................................................................................... 78

مبارزه با موش ها.................................................................................................................................................... 79

اصلاح نباتات............................................................................................................................................................ 79

اثرات اصلاح نبات در کشاورزی.......................................................................................................................... 81

منابع طبیعی............................................................................................................................................................ 82

اهمیت و نقش منابع طبیعی............................................................................................................................... 85

تعریف جنگل........................................................................................................................................................... 89

تعریف جنگل داری.......................................................................................................................................... 91

از نقطه نظر اقتصادي.................................................................................................................................. 91

از نقطه نظر كشاورزي .................................................................................................................................. 91

از نقطه نظر بهداشتي .................................................................................................................................. 92

فوائد جنگل: جنگل ها دارای فوائد زیادی هستند........................................................................................ 92

نگاهی به فرآیند های تخریبی جنگل های کشور:........................................................................................ 93

مرتع.. 95

بیابان.. 97

بیابان زائی و مبارزه با آن...................................................................................................................................... 98

مشاغل مربوط:101

تعریف مکانیزاسیون................................................................................................................................................ 105

فوائد ماشینی کردن کشاورزی.. 106

آشنایی با وضعیت کشاورزی و نیروی کششی مورد استفاده در ایران.. 107

انواع اتصالات در ادوات کشاورزی....................................................................................................................... 109

تراکتور و تکامل آن.. 111

طبقه بندی تراکتورها112

هدف های خاک ورزی عبارتند از :113

روش های خاک ورزی.. 114

گاو آهن.. 116

انواع گاوآهن و موارد استفاده آن....................................................................................................................... 118

گاو آهن برگردان دار:.................................................................................................................................. 118

ادوات خاک ورزی ثانویه....................................................................................................................................... 122

كولتيواتورها ................................................................................................................................................. 122

ديسك ها (هرس بشقابي) ....................................................................................................................... 123

دیسک ها.................................................................................................................................................................. 123

ديسك يك راهه:.......................................................................................................................................... 124

ديسك دو زانويي:......................................................................................................................................... 124

ديسك يك زانويي (افست): ..................................................................................................................... 124

انواع تسطیح کن..................................................................................................................................................... 125

غلتك ها يا خرد كننده ها: ...................................................................................................................... 126

کاشت محصولات.. 126

بذر افشاني: ................................................................................................................................................... 127

بذر کاری:127

بذر کاری دقیق یا تک دانه کاری....................................................................................................................... 127

کپه کاری:................................................................................................................................................................. 127

ماشین آلات کاشت... 127

ردیف کارها:127

ردیف کارهائی که بر روی زمین مسطح کشت می کنند. 128

ردیف کارهائی که بر روی پشته کشت می کنند:128

ردیف کارهائی که در شیار کشت می کنند:................................................................................................... 129

اندازه ردیف کارها:129

خطی کارها:.............................................................................................................................................................. 130

انواع خطی کارهای غلات.. 131

بذر پاش ها132

کارنده های مخصوص( سیب زمینی کار و نشاء کار)133

نشاء کار:.................................................................................................................................................................... 133

سیب زمینی کارها:133

ادوات داشت............................................................................................................................................................. 134

سمپاش ها:137

اجزای اصلی ساختمان یک سمپاش................................................................................................................. 137

مخزن:137

به هم زن:................................................................................................................................................................. 138

صافی:138

بوم............................................................................................................................................................................... 138

نازل یا افشانک:138

ماشین های برداشت... 139

دروگر.......................................................................................................................................................................... 139

ماشین های برداشت غلات.................................................................................................................................. 141

ماشین های برداشت سیب زمینی..................................................................................................................... 143

ماشین برداشت چغندرقند................................................................................................................................... 144

فصل سوم: روش تحقيق........................................................................................... 146

مقدمه:147

روش تحقيق:............................................................................................................................................................ 147

مصاحبه با مزرعه داران:........................................................................................................................................ 148

مزايا و معايب مكانيزه كردن مراحل كشاورزي:............................................................................................... 148

توجيه اقتصادي مكانيزاسيون:149

مصاحبه با دانش آموزان و استادان دانشگاهها:............................................................................................... 149

توسعه كشاورزي چه مزايايي دارد؟................................................................................................................... 149

جامعه آماري:150

منابع اطلاعات.......................................................................................................................................................... 151

فصل چهارم: جمع آوري اطلاعات و تجزيه و تحليل داده ها152

ماشين هاي كشاورزي و مكانيزاسيون.. 153

بررسي فرضيه ها:................................................................................................................................................... 159

فرضيه2:160

فرضيه 3:................................................................................................................................................................... 160

فرضيه 4:161

تحليل يافته هاي مصاحبه اي:............................................................................................................................ 161

فصل پنجم: نتيجه گيري و پيشنهادات..................................................................... 165

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه.......................................................................................................... 166

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه 4:..................................................................................................... 166

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه 4:167

نتايج به دست آمده در ارتباط با فرضيه 4:..................................................................................................... 168

پيشنهادات:168

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 1:168

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 2:..................................................................................................................... 169

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 3:..................................................................................................................... 169

پيشنهادات در ارتباط با فرضيه 4:170

ساير پيشنهادات:..................................................................................................................................................... 170

فهرست منابع.. 172

 

مقدمه:

انسان براي تامين نايزهاي روزمره خود را پيش رو داشت. ابتدا شكار و استفاده از گياهان خودرو و سپس به مرور زمان و با فرا گرفتن فنون اوليه كشاورزي اقدام به تهيه مايهتاج خود نمود. با توجه به خطراتي كه در شكار حيوانات انسان را تهديد مي كرد، لذا تمايل به سمت كشاوزي بيشتر و بيشتر شد تا جايي كه در گذشته اي نه چندان دور، بيشتر مردم عدي در كره زمين پيشه كشاورزي را برگزيدند. كشاورزان با سه عامل زمين، نيروي كار و آب روبرو هستند كه اهميت هر سه مورد به نوع خود بسيار مهم بوده و مي باشد.

امروزه با مكانيزه شدن صنعت كشاورزي نوع محصولات و تنوع فصلي آنها و نيز مقدار توليد آنها تفاوتهاي بسياري بوده است با استفاده از ابزار آلاتي مانند كمباين، تراكتور و دستگاههاي مخصوص شخم زنيف سم پاشي هاي هوايي و نيروي انساني كمتري درگير كشاورزي مي شود كه اين امر موجب كاهش هزينه توليد در مجموع، و از طرف ديگر افزايش بيكاري را سبب مي شود.

امروزه كشاورزي سنتي در مقايسه با سالهاي گذشته بسيار كمتر شده است. اكثر كشاورزان يا كوچ كرده و به شهرهاي بزرگ آمده اند و يا آنهايي كه توان مالي داشته اند با سيستم هاي امروزه خود را وقف داده و از سيستم هاي نوين آبياري و ماشين آلات كشاورزي استفاده مي كنند.

در سالهاي اخير با استفاده از تكنولوژي نانو، توليد محصولات فصلي، در تمام فصول امكانپذيري شده است كه اين امر بمنزله انقلابي در كشاورزي به حساب مي آيد. از اين رو مي توان گفت ديگر مي توان كشاورز را به همان ديدگاه قديم نگريست بلكه نيازمند توجه و ديدگاه علمي و دقيق مي باشد.


 


عنوان كامل پژوهش:

نقش و تاثير توسعه كشاورزي به پيشرفت صنعتي

هدف پژوهش:

هدف از اين پژوهش بررسي رابطه بين كشاورزي، صنعت و تاثير متقابل آنها بر يكديگر وضعيت كشاورزي فعلي ايران و نيز بررسي از جنبه اقتصادي مكانيزه كردن كشاورزي مي باشد.

اهميت مسئله (نظري علمي):

با توجه به اينكه نياز انسان به مواد غذايي پاياني ندارد و نياز انسان به غذا از نيازهاي اساسي محسوب مي شود، و نيز بيشتر نياز از طريق محصولات كشاورزي برآورده مي شود و همچنين كمبود زمين هاي قابل كشاورزي و اينكه بيشتر سطح زمين را آب فرا گرفته است، همه و همه بر اهميت توجه به كشاورزي مي افزايد، كشور ما ايران نيز كه بيشترين سطح آنرا بيابان و كوه فرا گرفته استف و زمين هاي قابل كشت بسيار كمي دارد.

از سوي ديگر وضعيت آب و هوايي ايران و نيز تنوع فراوان محصولات كشاورزي و مزايايي كه از قبل آن حاصل مي شود مانند نيز كاهش هزينه هاي وارداتي، ايجاد اشتغال و جلوگيري از مهاجرت اهميت دارد.

سوال ها يا فرضيه هاي پژوهش:

1- توسعه كشاورزي و پيشرفت صنعتي، رابطه مستقيم دارند.

2- استفاده از صنعت در كشاورزي موجب تسريع توسعه كشاورزي مي شود.

3- توسعه كشاورزي، همپاي توسعه صنعت، توجيه اقتصادي دارد

4- پيشرفت كشاورزي و استفاده از تكنولوژي در آن موجب شكوفايي اقتصادي كشور مي شود.

تعريف علمي متغيرهاي مورد بررسي:

(متغير هاي مستقل)f= متغير تابع

متغيرهاي مستقل شامل پيشرفت در كشاورزي، تاثير كشاورزي در اقتصاد و عوامل وابسته به كشاورزي مي باشد و متغير وابسته صنعت و توسعه صنعت مي باشد.

مقياس اندازه گيري نسبي است (توسعه صنعت)، با توجه به اينكه متغيرها وابسته هستند، مقياس اندازه گيري در اين پژوهش نسبي است.

مشخص كردن نقش متغيرها

در اين پژوهش: پيشرفت، در كشاورزي متغير مستقل و توسعه صنعت به عنوان متغير وابسته مورد بررسي قرار مي گيرد.

طرح پژوهش:

در بررسي اين پژوهش ابتدا وضعيت كشاورزي ايران مورد بررسي قرار مي گيرد و سپس رابطه ميان صنعت و كشاورزي مورد بررسي قرار مي گيرد و در پايان ميزان تاثر گذاري كشاورزي بر صنعت مورد بررسي و ارزيابي قرار مي گيرد.

جامعه و گروه نمونه مورد بررسي:

جامعه و گروه بررسي شده، جمعي از دانش آموختگان اقتصاد كشاورزي، مهندسين كشاورزي و مزرعه داران مي باشند.

روش نمونه برداري:

با توجه به اينكه اين پژوهش، يك پژوهش و تحقيق مكاشفه اي است، لذا جامعه آ‌ماري ما از مزرعه باران ودانش آموختگان اقتصاد كشاورزي استفاده شده است كه با توجه به كم بودن تعداد آنها و عدم دسترس مناسب به آنها، به صورت انتخاب شده تعيين شده اند.

ابزار گرد آوري داده ها:

در اين محقق براي گرد آوري داده ها از روش مصاحبه و منابع كتابخانه اي و آماري استفاده شده است اصلي ترين و روش گرد آوري مصاحبه با دانش آموختگان كشاورزي و اقتصاد كشاورزي مي باشد و نيز استفاده از آمار سايتهاي جهاد كشاورزي و وزارت بازرگاني مي باشد. با توجه به نوع پژوهش، پرسشنامه امكانپذير نبوده و بيشتر مصاحبه صورت مي گرفته است.

روش تجزيه و تحليل داده ها:

در اين پروژه براي تجزيه و تحليل داده ها از روش هاي آمار استنباطي به آزمون فرضيه ها پرداخته شده است.


 

 


مقدمه

گرسنگی در دنیای امروز امر تازه ای نبوده و همیشه تهدیدی برای بقای نسل بشر بوده است.در بعضی از نقاط دنیا طی قرون متمادی کمبود مواد غذایی همیشه عامل عمده بدبختی امراض و حتی مرگ محسوب می شده است ولی هیچگاه مانند امروز تا این حد کمبود غذا و خطر گرسنگی دسته جمعی محسوس نبوده است.این تهدید به علت کاهش ظرفیت دنیا در تولید غذا نیست چون از بسیاری جهات این ظرفیت حتی بالاتر هم رفته و همچنان در حال ترقی است.

مسئله اصلی در این است که جمعیت دنیا با سرعت زیادی در حال افزایش است به طوری که ازدیاد تولید مواد غذایی به زحمت می تواند همگام با بالا رفتن جمعیت پیش برود.

پیشرفت علم را می توان در واقع عامل اصلی ازدیاد جمعیت در دنیا و به خصوص در کشورهای در حال توسعه دانست. تا اواسط قرن بیستم ، تولد زیاد دربیشتر کشورهای آمریکای جنوبی ، آفریقا و آسیا با میزان مرگ و میر زیاد از طریق مرگ و میر اطفال ، امراض ، و بهداشت غلط متعادل گردیده و مانع از افزایش سریع جمعیت می شد.

در چند دهه اخیر پیشرفت قابل ملاحظه علم پزشکی و کاربرد آن در سراسر دنیا وضعیت فوق را شدیدا" تغییر داده است؛ کاهش مرگ و میر اطفال ، کنترل امراض و ناقلین آنها و ایجاد خدمات پزشکی حتی در دورافتاده ترین نقاط سبب افزایش بی سابقه جمعیت دنیا شده است.

بیشترین افزایش در کشورهای در حال توسعه که حتی حالا با کمبود مواد غذایی مواجه هستند روی خواهد داد. با توجه به افزایش جمعیت تردیدی باقی نمی ماند که تأمین مواد غذایی کافی برای جمعیت دنیا جدی ترین مسئله ایست که بشر با آن روبروست و خواهد بود.

زندگی انسان با فراگیری زراعت و کشاورزی شکل جدیدی به خود گرفتو شخم زمین سرآغاز حرکتی نوین در استفاده مطلوب انسان از طبیعت بود ، اما هرچه زمان گذشت اشکال این نوع بهره برداری از زمین تغییر کرد به گونه ای که پس از انقلاب صنعتی به دلیل تنوع در محصولات کشاورزی و رشد تجهیزات و ادوات کشاورزی میزان برداشت از سطح زیر کشت به صورت چشمگیری افزایش یافت و در حال حاضر صادرات محصولات کشاورزی یکی از منابع درآمد ارزی کشورهای توسعه یافته محسوب می شود. به همین دلیل توسعه کمی و کیفی محصولات کشاورزی یکی از اهداف مهم دولت ها به حساب می آید.

بدون تردید کشور ما از این قاعده جهانی ، مستثنی نمی باشد ، ولی باید این اصل را پذیرفت که اگر استراتژی مشخصی برای کشاورزی نداشته باشیم ، همچنان بار هزینه های سنگین بی برنامه گی دولت را باید مردم پرداخت کنند.

توانایی یک کشور در تولید مواد غذایی به عوامل زیادی بستگی دارد که شامل عوامل اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی است که همگی در برنامه ریزی کشاورزی ، انگیزه کشاورزان و کارآیی منابع تولید اثر قابل ملاحظه ای دارند. علاوه بر اینها عوامل بیولوژیکی و فیزیکی زیر که در واقع عامل اصلی تولید مواد غذایی هستند تأثیر دارند:

1-منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک

2-تکنولوژی و ماشین آلات موجود و مدیریت صحیح دراستفاده از خاک ، حیوانات و نباتات

3-ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف

4-تهیه و کاربرد کودها، حشره کش ها ، علف کش ها و آبیاری

جای تأسف است که زمین های قابل کشت دنیا به نسبت تراکم جمعیت بین ممالک تقسیم نشده است ، این مسئله، مشکلی برای کشورهای اروپایی و ممالک توسعه یافته آسیایی ایجاد نمی کند، زیرا آنها می توانند کمبود خود را از کشورهای دیگر خریداری کنند و فقط باید مسائل مربوط به حمل و نقل و معاملات بازرگانی را برطرف سازند.

در کشورهای در حال توسعه آسیا ، آفریقا و آمریکای لا تین وضعیت بحرانی تر است.در این ممالک سرعت افزایش جمعیت خیلی بیشتر از آهنگ افزایش تولید است ، به طوری که کشورهایی که تا اندک زمانی پیش ، از صادر کنندگان مواد غذایی بودند ، حالا مجبور به وارد کردن آن هستند. متأسفانه بسیاری از این کشورها فقیر و دارای رشد اقتصادی پایینی هستند ، به طوری که ارز کافی برای خرید کمبود احتیاجات غذایی در دسترس نیست.

تنها چاره این ممالک گرفتن کمک از کشورهای غنی تر و یا ازدیاد قدرت تولید کشاورزی خودشان است.

تاریخچه کشاورزی

بزرگترین مسئله ای که بشر همیشه در طول تاریخ چند هزار ساله اش با آن روبرو بوده، قحطی و کمبود مواد غذائی است و به این دلیل در زمانهای قدیم، پایه و اساس اجتماعات را کشاورزی تشکیل می داده است.

یکی از اولین اجتماعات کشاورزی دنیا طبق تحقیق دانشمندان، در منطقه خاورمیانه و به احتمال غالب در گوشه شمال غربی آن، که شامل قسمتی از ایران، آسیای صغیر و شمال بین النهرین می گردد، به وجود آمد و این کار با پیدا کردن بوته گندم و جو وحشی و نیز کاشت آن شروع شد. باغ های ایران در دنیای قدیم از معروفیت خاصی برخوردار بوده است. از شواهد و قرائن چنین بر می آید که فلات ایران یکی از مراکز اجتماعات اولیه بوده است و در هزاره چهارم پیش از میلاد در جنوب غربی این سرزمین یعنی ایلام آنروز، خوزستان و لرستان و پشتکوه و جبال بختیاری امروز مرکزیتی وجود داشته است.

گفته می شود که ایران یکی از اولین کشورهای دنیاست که در آن کشاورزی و تمدن شروع شده و انسان اولیه برای نخستین بار در فلات ایران به کشت و زرع و پرورش دام دست زده است. دین زرتشت به کشاورزی اهمیت فراوان داده و در اوستا آمده است که سومین جایی که زمین شادمان ترین است، آنجاست که یکی از خداپرستان بیشترین غله را کشت کند و بیشترین گیاه و میوه را به کارد.

گزنفون از قول سقراط نقل کرده است که در عصر هخامنشیان باغ هایی در ایران وجود داشته که آنها را پردیس می نامیده اند و در آنها درختان از حیث ارتفاع مساوی و روی خطوط منظم کشت شده و به وسیله چرخ چاه های بزرگی که توسط گاو گردانده می شدند آبیاری می گشت.

دانش کشاورزی نزد اسلامیان از اهمیت والایی برخوردار بوده است. احداث باغ و درخت کاری در میان مسلمین گسترش داشته است از جمله می توان از نخلستان های مدینه یاد کرد.

با وجود قدمت رویش و پرورش گیاهان و درختان در فلات ایران، متأسفانه از پیشرفت هایی که در قرون اخیر ( از قرن 16 به بعد ) در امر اصلاح نژاد و روش پرورش کشاورزی و باغداری در دنیا وجود داشته، کشور ما بی خبر مانده است و در نتیجه ایران با داشتن شرایط اقلیمی مناسب نتوانسته است جای شایسته خود را از نظر اقتصادی در میان کشورهای تولید کننده فرآورده های کشاورزی، احراز نماید.

نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه

بخش کشاورزی نقش حیاتی در اقتصاد ملی ایران دارد به طوری که حدود 27% تولید ناخالص ملی 23% اشتغال و تأمین بیش از 80% غذای جامعه را در کشور تشکیل می دهد.

کشاورزی به عنوان محور مدیریت برای نیل به توسعه پایدار اقتصاد کشور مطرح شده است. بانک جهانی توسعه ، کشاورزی را یک استراتژی می داند که باعث بهبود وضع زندگی گروه خاصی از مردم به ویژه روستاییان می شود. بانک جهانی همچنین معتقد است که چون توسعه کشاورزی قصد تقلیل فقر را دارد ، بنابراین باید به طور واضح طوری طراحی و اجرا شود که تولیدات را افزایش داده و قدرت تولید روستاییان را بالا ببرد.مدیرکل سابق سازمان خواروبار جهانی آقای فورما می گوید:«در پیشرفت کشاورزی عامل انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برنامه های آموزش کشاورزی در صورتی که منطبق با احتیاجات و شرایط روستایی طرح و اجرا شود از عوامل کلیدی توسعه روستایی به شمار می آید.»

تعریف توسعه: تغییرات مثبتی که باعث بهبود وضع زندگی مردم شود و به معنی تلاش آگاهانه و مبتنی بر برنامه ریزی دقیق که جهت ترقی اقتصادی-اجتماعی جامعه می باشد.

به طور خلاصه می توان گفت : هدف توسعه بهبود است. ولی با کدام وسایل موجود می توان فرآیند توسعه را در جهت بهبود به حرکت در آورد؟

در این زمینه می توان به آسانی دو جنبه کاملا" متمایز را مشخص کرد: رشد و توسعه در مورد یک ارگانیسم (گیاه یا حیوان)، ابتدا رشد که عبارت است از افزایش کمی و سپس علاوه بر رشد کمی تغییر دیگری نیز مشاهده می کنیم و آن گسترش پیچیده ساختار وجودی ارگانیسم است. این نوع گسترش را می توان توسعه کیفی نامید به همین ترتیب کاربرد مفهوم توسعه در مورد کشور، جامعه یا انسان نیز در چارچوب همین دوجنبه اساسی مطرح است به طور کلی توسعه دارای ویژگی هایی است که می توان آن را چنین توصیف کرد:

توسعه فرآیندی هدف دار است که به وسیله انسان آغاز می گردد و هدف آن بهبود بخشیدن به شرایط زیستی کلیه افرادی است که در یک جامعه زندگی می کنند. توسعه را از طریق آنچه که به محیط اضافه می شود و به چشم می آید و قابل اندازه گیری است ، می توان شناسایی کرد. از این رو اندازه گیری رشد یعنی اندازه گیری امکانات و خدمات اضافه شده به محیط که خوداز شاخص های توسعه مثل رشد و کیفیت زندگی محسوب می شود.

ترویج و آموزش کشاورزی اهرم عمران روستایی و بازوی قوی توسعه کشاورزی می باشد که این دو خود بخشی از توسعه ملی است.

بدون توسعه کشاورزی ، عمران ملی امکان پذیر نبوده و یا کشورهای جهان سوم با مشکلات زیادی روبرو بوده از این رو توسعه کشاورزی که مبتنی بر ترویج و آموزش کشاورزی است جزء لاینفک توسعه ملی محسوب میشود.

از دو دهه پیش که مفهوم توسعه پایدار در برنامه ریزی های اقتصاد کلان کشورها مورد توجه و تأکید مجامع علمی قرار گرفته، تعاریف متفاوتی ارائه شده است،لیکن در بخش های زیر توافق کلی وجود دارد:

1-تأمین نیازهای کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی تولید نسل های آینده

2-مدیریت صحیح منابع و ظرفیت های زیست محیطی موجود واحیا و بهینه سازی محیط زیست قبلی که در معرض انهدام و استفاده نامناسب قرار گرفته است.

در توسعه کشاورزی پایدار، مدیریت اقتصادی به ویژه در کشورهای رو به رشد باید به گونه ای باشد که منابع پایه زیست محیطی را حفظ یا اصلاح کند و شرایط زیست مناسب برای نسل آینده را تأمین نماید.پس می توان نتیجه گرفت:

مفهوم توسعه پایدار یعنی توسعه ای که از نظر زیست محیطی غیرمخرب ، از نظر فنی مناسب ، از نظر اقتصادی مانا و از نظر اجتماعی قابل پذیرش باشد.

 


مبلغ قابل پرداخت 10,692 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۸ آذر ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 1274

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

دفتر فنی دانشجو

توجه: چنانچه هرگونه مشكلي در دانلود فايل هاي خريداري شده و يا هر سوال و راهنمایی نیاز داشتيد لطفا جهت ارتباط سریعتر ازطريق شماره تلفن و ايميل اعلام شده ارتباط برقرار نماييد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما