زمان پخت:50دقیقه
مواد لازم:
آرد نول (الکشده) – ۲۵۵ گرم
بیکینگپودر – ۱ قاشق چایخوری
نمک – ۸/۱ قاشق چایخوری
روغن مایع – بهمقدار لازم
مغز گردو (خرد و تستشده*) – ۱۰۰ گرم
شکر قهوهای – ۵۰ گرم
شکلات چیپسی – ۵۰ گرم
دارچین (پودرشده) – ۱ قاشق چایخوری
کره (نرمشده) – ۱۴۰ گرم
شکر (نرم و دانهریز) – ۱۵۰ گرم
تخممرغ – ۴ عدد
وانیل شکری – ۴/۱ قاشق چایخوری
خامه ترش – ۱۵۰ گرم
* مغز گردو را روی سینی فر بچینید و بهمدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرمشده، قرار دهید تا تُست شود سپس سینی از فر خارج کنید.
آمادهسازی
•کف و دیوارههای قالب کمربندی ۲۳ سانتیمتری را با روغن مایع، کمی چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید؛
• فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛
• ۲۵۰ گرم آرد نول، بیکینگپودر و نمک را با هم مخلوط و دوبار الک کنید.
روش تهیه:
۱. در ظرفی، گردو، شکر قهوه ای، شکلات چیپسی، بقیه آرد و دارچین را بریزید و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید سپس آن را کنار بگذارید؛
۲. در ظرفی جداگانه، کره و شکر را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شود. تخم مرغها را یکی یکی به آن اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید؛
۳. وانیل را به همراه خامه ترش به مخلوط بالا بیافزایید و هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند؛
۴. مخلوط آرد را به تدریج به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند؛
۵. نیمی از مایه آماده شده را کف قالب بریزید سپس نیمی از مخلوط گردو را روی آن پخش کنید، مجدداً بقیه مایه و بقیه مخلوط گردو را به ترتیب روی آن بریزید.
مراحل پایانی
قالب را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده، قرار دهید تا بپزد. پس از این مدت، کیک را از فر خارج کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا خنک شود سپس کمربند قالب را باز کنید و بگذارید کیک به مدت ۳۰ دقیقه دیگر نیز بماند تا کاملاً خنک شود. پس از این مدت، کیک عصرانه آماده سرو است.
جایگزین:
در صورت تمایل، میتوانید بهجای مغز گردو، از همان مقدار مغز بادامزمینی استفاده کنید.
پیشنهاد:
در صورت تمایل ، میتوانید ۱۰۰ گرم شکلات سفید (خردشده) را بههمراه یک قاشق سوپخوری روغن مایع ذوب کنید و روی کیک را تزیین و سرو کنید.