فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه. 1
تاريخچه برق در استان قم. 2
متن اصلي.. 2
1. قسمت تئوري(121)3
2. قسمت عملي (بازديدي)3
مقدمهاي در مورد ترانسفورماتورها4
تئوري و تعاريفي از ترانسفورماتورها4
انواع ترانسفورماتورها5
پرسش و پاسخهايي درباره اداره برق.. 5
1. ديسپاچينگ چيست؟. 5
2. فيدر چيست؟. 5
3. خاموشي با برنامه چيست؟. 6
4. خاموشي بيبرنامه چيست؟. 6
5. بخش توزيع چيست؟. 6
6. انشعاب چيست؟. 6
7. متقاضي كيست؟. 6
8. مشترك كيست؟. 6
9. نقطه تحويل كجاست؟. 7
10. خطوط نيرو رساني و تأسيسات برق مشترك چيست؟. 7
11. تأمين برق چيست؟. 7
تعاريفي از كارهاي صورت گرفته و بازديدي.. 7
1. جمپر. 7
2. مفصل.. 7
3. سيم پارگي.. 8
4. نصب تير. 8
5. احداث شبكه. 8
6. نصب ترانس.... 9
7. نصب خازن روي شبكه. 9
8. تعويض فيدر (كليد فيوزدار)9
9. تعويض كليد اصلي.. 9
10. تعويض كليد زاوير. 10
11. مانور خطوط KV20. 10
12. نصب جلوبر. 10
13. تنظيم رلهي پرايمري.. 10
14. دژنكتور11
15. عيبيابي كابل.. 11
16. تنظيم تب ترانس.... 11
17. نصب شالتر. 12
18. تست ترانس1. 12
19. تست ترانس2. 12
20. تست روغن ترانس.... 13
21. بازديد از تجهيزات پست زمينيKV20 و آشنايي با عملكرد آنها13
22. نصب سكسيونر. 13
منابع. 14
مقدمه
برق چگونه بوجود ميآيد؟ برق چگونه بدست ما ميرسد؟ برق چه اهميتي دارد؟ علت قطع برق چيست؟ قطع و وصل برق به كدام واحد مربوط ميشود؟ و...
اينها همه سئوالاتي هستند كه گاهي اوقات به سراغ انسان ميآيند چه در هنگام خاموشي چه در غير اين صورت.
در اين گزارش من ميخواهم تا حدودي به اين گونه سئوالات پاسخ دهم البته با استفاده از مشاهدات و كارهايي كه انجام دادهام. من در قسمت121 اداره برق قم كارآموزي را انجام دادم كه اين كارآموزي به دو صورت تئوري و عملي صورت گرفت. در قسمت تئوري در121 به پاسخگويي به سئوالات و مشكلات مشتركين پرداختم و در قسمت عملي به همراه اكيپ به سراغ خاموشيها و حوادث رفتيم. همچنين در اين مدت به همراه مسئول كارآموزي به پست63 كيلوولت اداره و قسمت ترانسها رفتيم كه در متن اصلي به توضيحات كاملتري خواهم پرداخت.
تاريخچه برق در استان قم
در سال1310 هجري شمسي با استفاده از تجهيزات كارخانه قديمي دوشان تپه تهران براي روشنايي آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) اولين كارخانه برق با سوخت ذغال سنگ و چوب در شهر قم به كار انداخته شد.
چند سال بعد با به كار افتادن مولد برق كارخانه ريسباف تعدادي از اهالي شهر از نعمت روشنايي بهرهمند گرديدند تا اينكه در سال 1326 كارخانه برقي با سهام مردم ايجاد گرديد كه در سال 1328 به مرحله بهرهبرداري رسيد و پس از تأسيس شركت برق منطقهاي تهران به آن شركت منتقل گرديد و پس از استان شدن قم به شركت توزيع نيروي برق استان قم ناميده شد.
متن اصلي
همانطور كه ميدانيم برق توسط ژنراتورهاي توليدكننده برق در نيروگاههاي برق آبي، گازي و سيكل تركيبي و... توليد شده و توسط خطوط انتقال به پستهاي توزيع و سپس به دست ما ميرسد.
ميتوان گفت كه برق يكي از مهمترين نيازهاي دنياي امروز بشر است چرا كه اگر برق نباشد تمامي صنايع و كارخانجات از كار ميافتدند و اكثر كارهاي روزمره ما مختل ميشوند.
زماني كه برق منزل يا كارخانه يا محل كار ما قطع ميشود ميتواند علتهاي گوناگوني داشته باشد، كه از جمله اين دلايل ميتوان به قطع ناشي از تعميرات، قطع ناشي از خرابي در اتصالات و تجهيزات، قطع ناشي از سرقت سيم و تجهيزات، قطع ناشي از اتصالهاي گوناگون و همچنين قطعي ناشي از خاموشيهاي با برنامه و همچنين قطعي ناشي از بدهي برق اشاره كرد.
همانطور كه در مقدمه گفتيم زماني كه برق قطع ميشود اين سئوال پيش ميآيد كه به كجا زنگ بزنيم؟
خاموشي برق را ميتوان به واحد 121 يا همان واحد حوادث برق مربوط دانست چرا كه تمامي خاموشيها توسط اين واحد تعمير و يا وصل ميشوند كه البته خاموشيهاي با برنامه و خاموشي خطوط فشار قوي به قسمت ديسپاچينگ مربوط مي شود.
دوره كارآموزي را ميتوان به 2 دسته تئوري و عملي تقسيم كرد، كه قسمت تئوري مربوط به قسمت كار در 121 و پرسش و پاسخهاست و قسمت عملي به همراهي با اكيپ و يا بازديد از قسمتهاي گوناگون اداره مربوط ميشود.
1. قسمت تئوري(121)
در اين قسمت پاسخگوي سئوالهايي بودم كه بر اثر قطعي برق و خاموشيها دريافت ميكردم. ابتدا در اين قسمت با علت قطعيها و تجهيزات برقي و نحوه و زمان رفع خاموشيها آشنا شوم. در اين قسمت 6-5 نفر كار ميكرديم و دائماً به تلفنهايي كه زده ميشد پاسخ ميداديم. زماني كه خط 20 كيلوولت قطع ميشد بيشترين تماسها را داشتيم چرا كه با قطع خط 20 كيلوولت برق بسياري از خانهها و محلهها قطع ميشد.
2. قسمت عملي (بازديدي)
در اين قسمت به همراه اكيپ مربوطه به بيرون از اداره ميرفتيم و بسياري از خاموشي را وصل و تعميرات انجام ميداديم. كه در اين قسمت با تجهيزات برق به طور عملي و واقعي آشنا شدم. تجهيزاتي كه قبل از آن اصلاً نديده بودم. از جمله اين تجهيزات ميتوان به سكسيونر، دژنكتور، ترانس (نحوه نصب آن) و... اشاره كرد. همچنين در بعضي از مواقع به همراه مسئول كارآموزي به پست 63 كيلوولت و قسمت ترانسهاي اداره رفتم و با نحوهي تست ترانسها آشنا شدم.
مقدمهاي در مورد ترانسفورماتورها
قسمت اعظم انرژي الكتريكي مورد نياز انسان در تمام كشورهاي جهان توسط مراكز توليد مانند نيروگاههاي بخاري، آبي و هستهاي توليد ميشود اين مراكز داراي توربينهاي ژنراتورهاي سه فاز هستند و ولتاژي كه به وسيلهي ژنراتورها توليد ميشود بايد تا ميزاني كه مقرون به صرفه باشد جهت انتقال بالا برده شود.
گاهي چندين مركز توليد به وسيلهي شبكهاي به هم مرتبط ميشوند تا انرژي الكتريكي مورد نياز را بطور مداوم و به مقدار كافي در شهرها و نواحي مختلف توزيع كنند. در محلهاي توزيع براي اينكه ولتاژ قابل استفاده براي مصارف عمومي و كارخانجات باشد بايد ولتاژ پايين آورده شود. اين افزايش و كاهش ولتاژ توسط ترانسفورماتور انجام ميشود. بديهي است توزيع انرژي بين تمام مصرف كنندههاي يك شهر از مركز توزيع اصلي امكانپذير نيست و مستلزم هزينه و افت ولتاژ زيادي خواهد بود. لذا هر مركز اصلي به چندين مركز با پست كوچكتر (پستهاي داخل شهري) و هر پست نيز به چندين محل توزيع كوچكتر تقسيم ميشود. هر كدام از اين مراكز به نوبهي خود از ترانسهاي توزيع و تبديل ولتاژ استفاده ميكنند.
تئوري و تعاريفي از ترانسفورماتورها
ترانسفورماتورها به زبان ساده و شكل اوليه وسيلهاي است كه تشكيل شده از دو مجموعه سيم پيچ اوليه و ثانويه كه در ميدان مغناطيسي و اطراف ورقههايي از آهن مخصوص به نام هسته ترانس قرار ميگيرند.
كارترانسها براساس انتقال انرژي الكتريكي از سيستمي با يك ولتاژ و جريان معين به سيستم ديگري با ولتاژ و جريان ديگر است.
به عبارت ديگر ترانسفورماتور دستگاهي است، استاتيكي كه در يك ميدان مغناطيسي جريان و فشار الكتريكي را بين دو سيم پيچ يا بيشتر با همان فركانس و تغيير اندازهي يكسان منتقل ميكند.
مبلغ قابل پرداخت 26,957 تومان
برچسب های مهم