پاورپوئینت کاربرد مهندسی ژنتیک در اصلاح سیب زمینی
شامل 24 اسلاید
سطح دانشگاهی
قسمتی از متن پاورپوئینت کاربرد مهندسی ژنتیک در اصلاح سیب زمینی
گیاهان تراریخته سیب زمینی در سرتاسر جهان بر پارامترهای پیچیده مانند عملکرد تولید می شوند.از نظر تاریخی، سیب زمینی یکی از اولین گیاهان زراعی بود که با موفقیت تغییر شکل داد وامروزه سیب زمینی تراریخته در چندین کشور وارد زنجیره غذایی مردم و حیوانات شده است.
برخی از تغییرات و یا اصلاحات ژنتیکی باعث افزایش مقاومت گیاه سیب زمینی در برابر عوامل محیطی زیستی و غیرزیستی می شود، در حالی که برخی دیگر منجر به بهبود ارزش غذایی می شود یا باعث می شود گیاهان پروتئین های سیستم ایمنی انسان یا حیوانات یا موادی را تولید کنند که ممکن است به عنوان واکسن در انسان یا داروهای دامپزشکی استفاده شود.
اصلاح عملکرد فتوسنتزی و رشد غده
طیف وسیعی از عوامل محیطی مانند نور، رشدونمو،فعالیت های متابولیکی گیاه را تنظیم می کند. بیان بیش از حد یکی از گیرنده های نوری که فرآیندهای توسعه را کنترل می کند، مانند جوانه زنی، فتومورفوژنز، گلدهی و پیری، یا فرآیندهای متابولیکی، مانند فتوسنتز ممکن است بهره وری کشاورزی گیاهان زراعی را افزایش دهد.
افزایش مقاومت در برابر ویروس ها
ویروس ها عوامل اصلی محدود کننده عملکرد و کیفیت در ارقام حساس سیب زمینی هستند. تبدیل با ژن پروتئین پوششی ویروس X سیب زمینی (PVX) یکی از اولین تلاش ها برای به دست آوردن مقاومت ناشی از پاتوژن در برابر ویروس اصلی سیب زمینی بود.در هلند نیز اولین سیب زمینی اصلاح ژنتیکی شده،سیبزمینی های مقاوم به ویروس بودند.
همه گیاهان به آسیب های ناشی از یخبندان حساس اند.هنگامی که دمای محیط کاهش می یابد، کریستال های یخ در ماتریکس خارج سلولی تشکیل شده و این امر باعث کم آبی سیتوپلاسم و در نتیجه جمع شدن غشاها شده و الکترولیت ها به طور همزمان از سلول های آسیب دیده آزاد می شوند.گیاهان تراریخته تولید شده در مقابل آسیب های ناشی از یخبندان مقاوم تر بودند و الکترولیت های کمتری را در مقایسه با گیاهان شاهد از دست میدهند.
مبلغ قابل پرداخت 27,999 تومان