فصل اول کلیات 1- 1 مقدمه : پروتئين ها حدود 8 تا 10 درصد جيره روزانه را از نظر مقدار کالري فراهم مي آورند. پروتئين ماده اساسي ساختمان بدن است و براي کارکرد اعضاي مختلف،تشکيل آنزيم ها و آنتي کور ها و ترميم بافت ها ضرورت دارد.پروتئين ها در گياهان و در گوشت به مقدار زيادي وجود دارد. پروتئين هاي حيواني در انواع گوشتهاي قرمز و سفيد،گوشت مرغ و جوجه،تخم مرغ ،ماهي،شير وفراورده هاي آن وجود دارند. پروتئين هاي حيواني، پروتئين کامل نام گرفته اند و علت آن به دليل وجود 8 اسيد آمنه اي است که بدن به تنهايي قادر به تهيه آنها نيست. پروتئن هاي گياهي در انواع غلات و فراورده هاي آن (بيسکويت، نان،شيريني و...) و حبوبات ( عدس،نخود،لوبيا،باقلا،سويا و...) يافت مي شوند. ميوه هاي خشک مانند گردو ،بادام ،فندق،بادام زميني نيز داراي مقداري پروتئين هستند ولي مقدار زيادي نيز چربي دارند که در رژيم هاي غذايي بايد توجه خاصي به مقدار مصرف آنها مبذول داشت. يک فرد سالم بيش از حد آن هيچ تاثيري از نظر سلامتي بيشتر ندارد.ضمنا بايد يادآور شد ،کساني که پروتئين را از طريق گياهان به دست مي آورند ضعيف تر از افرادي که پروتئين حيواني مصرف مي کنند نيستند. در رژيم گياهخواري بايد دقت کرد که از انواع مختلف ميوه ها و سبزي ها و حبوبات در جيره غذايي استفاده کرد تا پروتئين هاي مورد نياز بدن تامين شود. تمام مواد غذايي بطور خالص از پروتين نيستند بلکه با چربي و يا قند و فيبر... همراه مي شوند. مثلا پروتين گوشت با چربي ،پروتئيني که در نان وجود دارد با قند و بالاخره پروتئين شير با چربي و قند همراه است. ضمنا پروتئين حيواني همراه با موادي نظير آهن (گوشت) کلسيم(شير و فراورده هاي آن)،ويتامين هاي گروه B (تخم مرغ) و املاحي نظير فسفر ويد و منيزيم (ماهي) مي باشد. غلات و حبوبات که منع پروتئين گياهي به شمار مي روند،داراي املاح و عناصر معدني مانند منيزيم،فسفر،روي و منگنز هستند. اردک اردک یا مرغابی نامی است که معمولاً برای تعدادی از گونههای مرغابی سانان در خانواده پرندگان Anatidae به کار میرود. اردکها به چندین زیرخانواده تقسیم میشوند. مرغابیها اغلب پرندگان آبی هستند که بیشترشان کوچکتر از همخانوادههای غاز و قو هستند. مرغابیها هم در آب دریا و هم در آب شیرین زندگی میکنند. اردک پرندهایست تخمگذار که بیشتر در آب زندگی میکند. گونههای زیادی از اردک در دنیا هستند که هنوز شناخته نشدهاند.این پرنده پرهای چربی دارد تا با تماس به آب، پرها خیس نشود و پرنده پس از خارج شدن از آب سنگین نشود. 1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : پرورش اردک مادر محل اجرا : 1 – 3 – مشخصات متقاضیان : نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن 1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که پرورش اردک مادر می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های کشاورزی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام. 1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور . 1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 7 نفر میباشد . تاریخچه و سابقه مختصر طرح : اردک یکی از اولین گونههای پرندگان است که توسط آدمی اهلی شدهاست و به نظر میرسد که نخستین بار، اهلی کردن آن در کشور مصر صورت گرفتهباشد، زیرا در حفاریهای بهعملآمده بر روی گور امنحوتب سوم، یکی از فراعنهی باستانی مصر، که در حوالی ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد میزیستهاست، تصویر یک اردک در بین گلهای لوتوس مشاهده شدهاست، و گفتنی است که مصریان باستان یکی از اولین اقوام کهن بشری هستند که اقدام به جوجهکشی از این پرنده نمودند، و شاید علت توجه مصریان باستان به پرورش این پرنده، کانالهای متعدد آبی و رودخانه طویل و ممتد نیل بودهباشد. امروزه نیز پرورش اردک به شدت در مصر متداول است. خصوصیات عمومی اردک اردک پرندهای با بدن کشیده و پاهای کوتاه است که باعث میشود بدنش نزدیکِ زمین قرار گیرد. اردک از پرندگان نوکپهنی است که در جانورشناسی به آنها لاملیورستر Lamelliorostere میگویند. درازا و حجم بال اردک نسبت به سایر طیور متوسط است و اردک اهلی بدین دلیل به خوبی نمیتواند پرواز کند. حرارت طبیعی بدن اردک ۷/۴۰ درجهی سانتیگراد و تعداد نبض آن به طور متوسط ۳۱۲ دفعه در دقیقه و تعداد تنفسش ۱۶ – ۲۸ بار در دقیقه است. سرِ بزرگ و قطر منقار آن در بالا و پایین کم است. بدین ترتیب، از اتصال منقار به یکدیگر برجستگی خاصی از نیمرخ در آنها دیده نمیشود. حجم منقار در اردکها نسبت به سایر طیور و بهخصوص غاز زیادتر است و سطح بیشتری را نسبت به سر و جثّهی حیوان اشغال میکند. منقار در محل اتصال به سر نازکتر از قسمت آزاد است؛ ازاینرو تقریباًً به صورت یک بیلچه درآمدهاست. منقار از غشایی صاف و هموار پوشیده شدهاست که لبه آن از یک قسمت شاخی پوشیده میشود. زبان در اردک قوی و عضلانی است و غدد چشائی فراوانی دارد که بهوسیلهی آنها میتواند تا اندازهای طعم مواد غذائی را حس کند. گردن اردک کوتاه و قطر آن متوسط است. پرها تمام بدن اردکها را پوشانده و غشای ضخیمی را در روی پوست تشکیل میدهد. این پرها بهخوبی روغنیاند و این امر مانع از رسیدن آب و رطوبت به بدن آن میشود. نژادهای اهلی اردک : نژادهای متعددی از اردک اهلی در جهان وجود دارد که این نژادها به گروههای گوشتی، تخمگذار، دومنظوره و تزئینی تقسیم میشوند. اینک به معرفی این نژادها می پردازیم: ۱ . نژاد پکین Peckin : منشأ این نژاد کشور چین است و اولین بار در سال ۱۸۷۳ به عنوان یک نژاد مشخص معرفی شدهاست و درحال حاضر بیشتر مزارع پرورش اردک گوشتی در آمریکا از این نژاد استفاده میکنند . وزن اردک نر بالغ در حدود ۴ تا ۵/۴ کیلوگرم واردک ماده بالغ ۶/۳ تا ۴ کیلوگرم است . این نژاد تخمگذار خوبی نیز هست به طوری که سالیانه بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ عدد تخم میگذارد ووزن هر یک عدد تخم آن در حدود ۸۵ گرم بوده ورنگ پوسته آن سفید کرمی ویا سبز فام است . این نژاد دارای بدنی کشیده وسینهای پهن بوده ورنگ آن سفید کرمی ورنگ پوست آن زرد ورنگ منقار وپاها پرتقالی است. وجه تمایز اردک نر از ماده ، وجود دو پر کوچک تابیده در منتهای الیه دم است . امتداد بدن از شانه به طرف پشت ، شیب دار بوده ودر حقیقت قسمت انتهایی بدن ودم نزدیک زمین قرار گرفتهاست . این طرز ساختمان بدن وهمچنین طرز راه رفتن ،پرنده را شبیه به پنگوئنها میسازد . طرز ساختمان بدن سبب شدهاست که حیوان نتواند به آسانی بر روی زمین جفتگیری کند از این رو برای جفتگیری باید در آب برود.. بهترین سن برای عرضه در بازار سن ۸ تا ۱۲ هفتگی است ودر این سن وزن اردک بین ۲ تا ۳ کیلوگرم خواهد بود ، وپس از آن بتدریج از کیفیت گوشت کاسته میشود . این نژاد آرام بوده وشرایط محیطی را بخوبی تحمل میکند ودر مقایسه با سایر نژادها از بال کوچک تری برخوردار است وزیباتر به نظر میرسد . اردک ماده آن علاقه چندانی به خوابیدن بر روی تخم ندارد . ۲ . نژاد روئن Rouen: منشا این نژاد شهر روئن درایالت نرماندی فرانسهاست که نام نژاد نیز از نام آن گرفته شدهاست واین نژاد تا حدودی شبیه نژاد پکین است . این نژاد در اصل از نژاد اردک وحشی مالارد منشعب شده واردک نر آن دارای بال وپرهای زیبای آبی وسبز وسیاه است ودر لابلای آن خطوطی سفید قرار دارند . وزن اردک نر در حدود ۵/۴ کیلوگرم ووزن اردک ماده ۴ کیلو گرم است . از نظر رنگ ، نر وماده در این نژاد اختلاف دارند ورنگ نرها زیباتر از رنگ مادهها میباشد . جثه نرها نیز از جثه مادهها بزرگ تر است .رنگ اردک ماده سفید وقهوهای روشن است وپاها ومنقار به رنگ پرتقالی وپوست به رنگ زرد است واردک ماده آن علاقه چندانی به خوابیدن بر روی تخم ندارد .ماده اردکها سالیانه ۸۰ عدد تخم میگذارند که رنگ پوسته تخم خاکستری آبی فام تا سبز میباشد. گوشتشان بسیار لذیذ و خوشخوراک است. ۳ . نژاد ایلسبوری Aylesbury: اردکی تنبل وسنگین وزن از اردکهای نژاد گوشتی است که منشا آن دره ایلسبوری در حومه شهر لندن در انگلیس است ، ووزن اردک نر آن در حدود ۵/۴ کیلوگرم ووزن اردک ماده در حدود ۴ کیلوگرم است . این نژاد برای تولید گوشت مناسب است . اردک ایلسبوری منقاری بلند ، راست وبه رنگ سفید صورتی فام ، وپاهای پرتقالی رنگ دارد و برخلاف رنگ پوست سایر نژادهای اردک که معمولاً زرد است رنگ پوست اردک ایلسبوری سفید است . میزان تولید تخم آن سالیانه در حدود یکصد عدد تخم است . ۴ . نژاد آنکونا Ancona: این اردک جزو نژادهای گوشتی است ومعمولاً جوجههای آن به رنگ شوکولاتی وسفید واردکهای بالغ به رنگ سیاه وسفید اند . سر وگردن وسینه معمولاً به رنگ سفید وباقی اجزای بدن به رنگ سیاه است . ۵ . نژاد خالدار استرالیایی Australian Spotted : این نژاد در سال ۱۹۲۰ میلادی در آمریکا بوجود آمد ودر سال ۱۹۲۸ برای اولین بار به نمایش گذاشته شد ، این نژاد از تلاقی نژادهای مالارد ، دم دراز وکال وبرخی نژادهای خالدار از گلههای اردک وحشی استرالیایی بوجود آمد . اندازه جثه این اردکها حد واسطی بین گونه مالارد نوک دراز وگونه کال نوک کوتاه میباشد . وزن اردک نر آن یک کیلو تا ۲/۱ کیلوگرم واردک ماده بین ۸۷۰ گرم تا ۱۰۵۷ گرم میباشد . این نژاد از لحاظ رنگ واریتههای مختلفی نظیر : سرسبز ، سر آبی وسر نقرهای دارد . اردک خالدار استرالیایی تخمگذار خوب ومادری ممتاز است . جوجه اردکهای بسیار فرز وچالاکی دارد واز لحاظ قدرت پرواز همانند نژاد کال Call پرندگانی توانا هستند . جایگاه اردک : اردک از حیواناتی به شمار میرود که علاقه زیادی به آب دارد وبسیاری گمان میکنند که زندگی در خشکی برای حیوان با لذت ورضایت همراه نیست . ولی باید دانست که برخلاف تصور ، تجربه نشان دادهاست که اردک خیلی زود به تغییر محیط ووضع موجود عادت کرده وبه آسانی قادر است کمبود آب ودریاچه وامثال آن را با مراتع وعلف زارهای سبز وخرم جبران نموده وحتی پرورش به طریقه بسته را به نحوی که در مویر سایر طیور اهلی جریان دارد به آسانی وخوبی تحمل نماید . در مورد ساختمان جایگاه ولانه اردکها شرایط واصولی که برای مرغداریها باید در نظر گرفته شود عیناً جهت لانههای اردک قابل اجرا میباشد ، منتهی باید در نظر داشت ، چون اردکها عادت دارند تمام مدت شب وروز را در هوای آزاد زندگی کنند ودائماً در حال حرکت وفعالیت باشند لذا باید سعی شود تا حد امکان محوطههای محصور ووسیع وبزرگی را در جلوی هر لانه برای اردکها اختصاص داد که حیوانات بتوانند در مواقع لزوم از جایگاههای خود خارج شده ودر آن قسمت به جستوخیز بپردازند. تغذیه اردک : برخلاف سایر انواع طیور اهلی، جوجه اردکها از همان ساعات اولیهی خروج از تخم، علاقهی عجیبی به خوردن غذا از خود نشان میدهند و معمولاٌ در چنین هنگامی بهتر است از خوراکهایی که در آب وجود دارد یا مواد غذایی که منشأ حیوانی دارند برای تغذیهی جوجه استفاده شود. ولی چنانچه این کار مقدور نباشد میتوان روزی پنج الی شش بار مقداری آرد سبوس وپودر شیر وآرد مواد علوفهای را به صورت خمیر درآورده ودر اختیار جوجهها قرار داد . تجربه نشان دادهاست که ترکیبات مزبور که البته میتوان اجزای آن را با مواد غذایی وعلوفه ودانههای دیگر تعویض نمود ، غذای کامل وخوبی برای اردکها به شمار میرود وبخصوص در رشد ونمو جوجه ها تاثیر زیادی دارد .رشد جوجه اردک نسبت به سایر طیور اهلی کم وبیش سریع تر است واگر غذا به میزان کافی ومتعادل در اختیار حیوان گذاشته شود ، حیوان رشد عجیبی خواهد کرد . تغذیه حیوان از دو هفتگی به بعد تدریجاً کم شده ودر سن سه تا چهار هفتگی تعداد دفعات غذا به دو بار در روز تقلیل مییابد. سایر نژادها نژادهای متعددی از اردک اهلی در جهان وجود دارد که این نژادها به گروههای گوشتی، تخمگذار، دو منظوره و تزیینی تقسیم میشوند و در این جا به معرفی این نژادها میپردازیم: نژاد پکین Peckin منشا این نژاد کشور چین است و اولین بار در سال ۱۸۷۳ به عنوان یک نژاد مشخص معرفی شدهاست ودر حال حاضر بیشتر مزارع پرورش اردک گوشتی در آمریکا از این نژاد استفاده میکنند. وزن اردک نر بالغ در حدود ۴ تا ۵/۴ کیلوگرم و اردک ماده بالغ ۶/۳ تا ۴ کیلوگرم است. این نژاد تخمگذار خوبی نیز هست به طوری که سالیانه بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ عدد تخم میگذارد و وزن هر یک عدد تخم آن در حدود ۸۵ گرم بوده ورنگ پوسته آن سفید کرمی و یا سبز فام است. این نژاد دارای بدنی کشیده و سینهای پهن بوده ورنگ آن سفید کرمی ورنگ پوست آن زرد ورنگ منقار و پاها پرتقالی است. وجه تمایز اردک نر از ماده، وجود دو پر کوچک تابیده در منتهای الیه دم است. امتداد بدن از شانه به طرف پشت، شیب دار بوده ودر حقیقت قسمت انتهایی بدن ودم نزدیک زمین قرار گرفتهاست. این طرز ساختمان بدن و همچنین طرز راه رفتن، پرنده را شبیه به پنگوئنها میسازد. طرز ساختمان بدن سبب شدهاست که حیوان نتواند به آسانی بر روی زمین جفتگیری کند از این رو برای جفتگیری باید به آب برود. بهترین سن برای عرضه در بازار سن ۸ تا ۱۲ هفتگی است و در این سن وزن اردک بین ۲ تا ۳ کیلوگرم خواهد بود، و پس از آن بتدریج از کیفیت گوشت کاسته میشود. این نژاد آرام بوده و شرایط محیطی را به خوبی تحمل میکند و در مقایسه با سایر نژادها از بال کوچکتری برخوردار است و زیباتر به نظر میرسد. نژاد روئن Rouen منشا این نژاد شهر روئن درایالت نرماندی فرانسهاست که نام نژاد نیز از نام آن گرفته شدهاست واین نژاد تا حدودی شبیه نژاد پکین است. این نژاد در اصل از نژاد اردک وحشی مالارد منشعب شده واردک نر آن دارای بال وپرهای زیبای آبی وسبز وسیاه است ودر لابلای آن خطوطی سفید قرار دارند. وزن اردک نر در حدود ۵/۴ کیلوگرم ووزن اردک ماده ۴ کیلو گرم است. از نظر رنگ، نر وماده در این نژاد اختلاف دارند ورنگ نرها زیباتر از رنگ مادهها میباشد. جثه نرها نیز از جثه مادهها بزرگ تر است.رنگ اردک ماده سفید وقهوهای روشن است وپاها ومنقار به رنگ پرتقالی وپوست به رنگ زرد است واردک ماده آن علاقه چندانی به خوابیدن بر روی تخم ندارد.ماده اردکها سالیانه ۸۰ عدد تخم میگذارند که رنگ پوسته تخم خاکستری آبی فام تا سبز میباشد. گوشت شان بسیار لذیذ وخوش خوراک است. نژاد ایلسبوری Aylesbury اردکی تنبل وسنگین وزن از اردکهای نژاد گوشتی است که منشا آن دره ایلسبوری در حومه شهر لندن در انگلیس است، ووزن اردک نر آن در حدود ۵/۴ کیلوگرم ووزن اردک ماده در حدود ۴ کیلوگرم است. این نژاد برای تولید گوشت مناسب است. اردک ایلسبوری منقاری بلند، راست و به رنگ سفید صورتی فام، و پاهای پرتقالی رنگ دارد و بر خلاف رنگ پوست سایر نژادهای اردک که معمولاً زرد است رنگ پوست اردک ایلسبوری سفید است. میزان تولید تخم آن سالیانه در حدود یکصد عدد تخم است. نژاد آنکونا Ancona این اردک جزو نژادهای گوشتی است و معمولاً جوجههای آن به رنگ شوکولاتی وسفید واردکهای بالغ به رنگ سیاه و سفید اند. سر و گردن وسینه معمولاً به رنگ سفید وباقی اجزای بدن به رنگ سیاه است. نژاد خالدار استرالیایی Australian Spotted این نژاد در سال ۱۹۲۰ میلادی در آمریکا بوجود آمد ودر سال ۱۹۲۸ برای اولین بار به نمایش گذاشته شد، این نژاد از تلاقی نژادهای مالارد، دم دراز وکال وبرخی نژادهای خالدار از گلههای اردک وحشی استرالیایی بوجود آمد. اندازه جثه این اردکها حد واسطی بین گونه مالارد نوک دراز و گونه کال نوک کوتاه میباشد. وزن اردک نر آن یک کیلو تا ۲/۱ کیلوگرم واردک ماده بین ۸۷۰ گرم تا ۱۰۵۷ گرم میباشد. این نژاد از لحاظ رنگ واریتههای مختلفی نظیر: سر سبز، سر آبی و سر نقرهای دارد. اردک خالدار استرالیایی تخمگذار خوب و مادری ممتاز است. جوجه اردکهای بسیار فرز و چالاکی دارد و از لحاظ قدرت پرواز همانند نژاد کال Call پرندگانی توانا هستند. نژاد هند شرقی Balck East Indies رنگ رنگینکمانی پرهای سبز – سیاه این اردک بسیار زیباست و کمتر در سایر پرندگان اهلی یافت میشود و فقط شاید بتوان همانند آن را در نژاد کایوگا Cayuga مشاهده کرد. این نژاد کمی بزرگتر وبا مزهتر از نژاد کال Call است. تعدادی از اردکهای ماده این نژاد به رنگ سفید نیز دیده میشوند، اما این اردکها همیشه جوجههای سیاه یکدست تولید میکنند. از گفتنیهای جالب این نژاد تغییر رنگ تخمهای آن است، به طوری که رنگ تخمهای آن در آغاز فصل تخمگذاری به رنگ سیاه و یا خاکستری تیره میباشد و بعدها در میانه دوران تخمگذاری به تدریج رنگ پوسته تخم آن تغییر کرده وبه رنگ خاکستری روشن و یا آبی در میآید. زرد Buff Orpington این نژاد، نژادی دو منظورهاست که به وسیله شخصی به نام ویلیام کوک W.Cook از تلاقی نژادهای روئن، ایلسبوری ودونده هندی، در ناحیه اورپینگتون انگلستان بوجود آمد وبعدها در سال ۱۹۰۰ میلادی به آمریکا برده شد. در حقیقت نژاد اورپینگتون در پنج گونه دیده میشود که این پنج گونه عبارتند از: زرد، آبی، نقرهای، سیاه و شکولاتی. اما امروزه تنها گونه زرد آن متداول است. این نژاد را در شمال آمریکا اردک زرد Buff Duck مینامند، اما در سرزمینی که بوجود آمده یعنی در انگلستان، همچنان آن را با نام اورپینگتون میشناسند. اردک ماده سالیانه در حدود ۱۸۰ عدد تخم با پوسته سفید و یا سفید سایه دار تولید میکند. نژاد کال Call این نژاد در انگلستان بوجود آمده وبه رنگهای مختلف : سفید، قهوهای، خاکستری، سبز وخالدار دیده میشود.بدن آن خیلی کوچک وجمع وجور است. قالب وفرم بدن شبیه به نژاد پکین است ولی سر پهن تر وحجیم تر میباشد. رنگ آن خاکستری است. نژاد کمپل Campbell این نژاد در حوالی سال ۱۹۰۰ میلادی بوسیله خانم ادل کمپل Adele Campbell، از تلاقی نژاد دونده هندی با برخی نژادهای محلی انگلیسی، در انگلستان بوجود آمد وبه این نژاد خاکی کمپل Kaki Campbell نیز میگویند. نژاد کمپل اردکی با جثه کوچک وتخمگذاری ممتاز میباشد که قادر است سالیانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ عدد تخم بگذارد. رنگ پوسته تخم آن سفید ووزن آن در حدود ۸۰ گرم است. این نژاد معمولاً به رنگ قهوهای روشن است اما رنگهای سیاه وسفید آن نیز وجود دارد. نژاد کمپل نژادی جسور وپرانرژی بوده وچرا کنندهای ممتاز است. سر و گردن اردک نر را پرهائی به رنگ برنز سبزفام پوشانده و بقیه قسمتهای بدن را پرهای قهوهای خاکستری فام فرا گرفتهاست. پاهای آن زرد و نسبتاً بلند است. بدن آن کشیده و سینه پهن و برجستهای دارد. منقار سبز تیره متمایل به قهوهای است. وزن اردک نر بین ۵/۲ تا ۳ کیلوگرم ووزن اردک ماده ۲ تا ۵/۲ کیلوگرم است. مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های کشاورزی بخش سازمان جهاد کشاورزی صادر میگردد. مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذيرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسيس فعاليتهای صنعتی و تكميل پرونده توسط مديريت سازمان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهای سرمايه گذاری در واحد صدور مجوز مديريت سازمان جهاد کشاورزی . 3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضی . 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تيپ و تجربيات كارشناسی و ارجاع پرونده به مديريت . 5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس . شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس 1- اشخاص حقيقی - تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم 2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت ) - ارائه آگهی تاسيس و آگهی آخرين تغييرات در روزنامه رسمی كشور مدارك مورد نياز: 1- ارائه درخواست كتبی به مديريت سازمان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان. 2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن 3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازی 4- تصوير مدرك تحصيلی و سوابق كاری مرتبط با درخواست 5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء 6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلی و تكميلی 7- پوشه فنردار 8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید. تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان جهاد کشاورزی صادر می گردد. صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط. مراحل صدور توسعه طرح : 1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط. فصل دوم روش انجام کار گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از محل پرورش اردک مادر بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز پرورش اردک مادر به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در محل مورد ارزیابی قرار دادیم ، جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش پرورش جانداران نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین کشاورزی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد . فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی : حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی : روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر . فصل سوم امور مالی طرح 1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 1-1- زمین محل اجرای طرح : 2-1- محوطه سازی : 3-1- ساختمان ها : 4-1- تأسیسات و تجهیزات : 5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی : 6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه : 7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی : 8-1- هزینه های قبل از بهره برداری : جدول هزینه های ثابت طرح : 2- هزینه های جاری طرح : 1-2- حقوق و دستمزد : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی : حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی : 2-2- مواد اولیه و بسته بندی : 3-2- هزینه سوخت و انرژی : 4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری : جدول هزینه های جاری طرح : جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید : سرمایه در گردش : جدول سرمایه گذاری : جدول فروش : میزان تولید بر مبنای 130 قطعه جوجه یکروزه در سال و با احتساب 75 درصد قابلیت جوجه دهی به ازای هر قطعه محاسبه گردیده است. در طول دوره تخم گذاری به ازای هر قطعه اردک مادر 170 تتخم نطفه دار تولید می شود. فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل پرورش اردک مادر و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .
مبلغ قابل پرداخت 28,700 تومان