پاورپوئینت ppt در مورد کودک آزاری و انواع آن
17 اسلاید
به همراه عکس
سطح: دانشگاهی
قسمتی از متن
تاریخچه کودک آزاری
کودک آزاری پدیده ی جدیدی نیست وسابقه ی طولانی دارد:
در رم کشتن فرزند حق قانونی والدین بوده است .
اعراب قبل از روی آوردن به دین مقدس اسلام دختران خود را زنده به گور می کردند .
فروش دختران در چین قدیم رایج بود.
همچنین کتاب آسمانی مسلمانان (قرآن)به فرمان قتل نوزادان پسر توسط فرعون اشاره فرموده است.
امضا ء اعلامیه جهانی حقوق کودک در سال 1959
بین سالهای ۱۹۴۶تا۱۹۶۲آقای کافی رادیولوژیست گزارشی در مورد شکستگیهای متعدداستخوانی ناشی از کودک آزاری جسمی را منتشر کرد.
در همین زمان ، کمپه، کودک آزاری را کاملأ شرح داد بطوریکه اقدام او منجر به تصویب قوانینی در جهت حمایت از کودکان در سال ۱۹۷۴گردید.
امضا ء کنوانسیون حقوق کودک در سال 1989نمونه ای از توافقنامه ی که در کنوانسیون بین المللی حقوق کودک آمده است به شرح زیر است:
۱-محافظت در برابر خطرات جسمی
۲-تهیه پناهگاه و تغذیه کافی
۳-مراقبت کافی برای حفظ سلامت کودک
۴-کاربرد کلمات مناسب هنگام گفتگو با کودک
۵-تحریک مهارتهای کلامی و فکری
۶-سعی در ایجاد استقلال فردی
۷-یادگیری تسلط بر خود
انواع کودک آزاری
1- کودک آزاری جسمی Phsical Child Abuse
كودك آزاري در كشور ما معمولاً جسمي است ولي شكل پنهان تر كودك آزاري جمسي كودك آزاري جنسي است كه توسط والدين يا خود كودك براي حفظ آبرو سعي در مخفي كردن آن مي رود .
بيشتر مادران به گمان آنكه با افشاي خشونت پدر كه موجب آزار كودك شده آبروي خانواده به خطر مي افتد و مقابل ظلمي كه از طرف پدر خشن به كودك روا داشته مي شود سکوت می کنند.
تحقیقات بین سالهای 90 تا 92 مرگ های ناشی از کودک آزاری جسمی 87% در بین کودکان زیر پنج سال و 65% در بین کودکان زیر یکسال بوده است ( تاور ،1996)
2-کودک آزاری عاطفی Emotional Child Abuse
بررسي روانشناختي ، معاينات رواني و مصاحبه با كودك براي تعيين آسيب كلي كودك آزار ديده توسط والدين يا مربيان آزارگر ضرورت دارد .
غفلت و کوتاه آمدن از رفتار محبت آمیز و عدم توجه و رسیدگی به رفاه کودکان ، طرد کردن آنان ، عدم تامین مواد غذایی لازم برای رشد کودک ، بهداشتی نبودن محیط زندگی ، خوار شمردن کودک بطوری که کودک احساس حقارت و پوچی کند. مزمت او نزد دیگران ، عدم برقراری ارتباط با او ، نپرسیدن از وضعیت مهد کودک ، مدرسه و بطور کلی مخاطب قرار ندادن کودک ( تحویل نگرفتن ) که معمولا در خانواده های کم درآمد و حتی مرفه دیده می شود.
پژوهشی در موردکار اجباری در ایران
کار اجباری را باید یکی از شایعترین موارد کودک آزاری در ایران دانست، در تحقیقی که توسط انجمن حمایت از حقوق کودکان با همکاری دانشگاه بهزیستی و توان بخشی ایران و در تهران روی 585 کودک خیابانی انجام شده است، نشان میدهد که علاوه بر افزایش 23 درصدی این کودکان در منطقه تجریش تهران و 81 درصدی آنها در میدان رسالت این شهر، 48 درصد از آنان 6 تا 12 سال سن دارند.
این پژوهش همچنین مشخص کرده است که 16 درصد از این کودکان زیر 16 سال سن دارند و 30 درصدشان بین 18- 12 سال سن دارند.
دادههای این تحقیق بیانگر آن است که 54 درصد از کودکان کار تنها در تهران در آمد 30 تا سقف 50 هزار تومانی ماهانه خود را که حاصل 6 تا 10 ساعت کار سخت روزانه است، صرف خانواده میکنند.
فقر اقتصادی، بی عدالتی اجتماعی، بیکاری، فاصله طبقاتی زیاد و درآمد کم خانواده در ایران مهمترین عللی است که منجر به وجود آمدن پدیده کودکان خیابانی و کار اجباری آنان است.
در مناطق اطراف تهران و حاشیه شهرهای بزرگ 3 ماه تابستان فرصت خوبی برای کارفرمایان است تا از کودکان با مزدی اندک بهره کشی کنند.
پژوهشی دیگر در موردکودک آزاری
مطالعه ای در بین 2240 نوجوان دبیرستانی تهرانی انجام شد.
این گروه شامل 1175 دختر و 1065 پسر در گروه سنی 14 تا 18 سال بود.
از این تعداد، 1362 نفر (حدود 60 درصد) به1600 مورد کودک آزاری اشاره کردند (بعضی به دفعات مورد آزار قرار گرفته بودند).
تعداد 106 نفر (5/4 درصد از مجموع و 6/6 درصد از آزاردیدگان) گزارش کردند که در معرض آزار جنسی قرار گرفته اند و 32 درصد از دانش آموزان حداقل به یک مورد بی توجهی و غفلت اشاره کرده اند.
از کسانی که مورد آزار قرار گرفته بودند، 61 درصد از آزار جسمانی، 33 درصد از آزار عاطفی و 6/6 درصد از آزار جنسی خبر دادند.
مبلغ قابل پرداخت 25,367 تومان
برچسب های مهم