پاورپوئینت ppt در مورد آشنایی با بيماري كرون (علل،تشخیص،نشانه ها،درمان)
شامل 32 اسلاید
به همراه تصاویر مربوطه
سطح دانشگاهی
قسمتی از متن پاورپوئینت ppt در مورد آشنایی با بيماري كرون
شرح بيماري
کرون، بیماری التهابی رودههاست که اگرچه باعث زخم رودههای کوچک و بزرگ میشود، اما ممکن است بر هر قسمتی از دستگاه گوارش (از دهان تا مقعد) تاثیر بگذارد.
کرون را نباید با کولیت زخمی اشتباه گرفت، چرا که با وجود تشابه علل ابتلا، بیماری کولیت زخمی (کولیت اولسراتیو) یکی دیگر از بیماری های التهابی روده است.
علل بيماري كرون
علت این بیماری نامعلوم است. برخی محققان به عفونتی که توسط باکتریهای خاص ایجاد میشود، مشکوک هستند.
از طرفی به نظر میرسد، فعال شدن سیستم ایمنی رودهها نیز در بیماریهای التهابی آنها موثر است، چرا که التهاب، یک مکانیسم دفاعی مهم در برابر فعالیت سیستم ایمنی است.
سیستم ایمنی به طور طبیعی تنها در برابر عوامل خارجی مضر فعال میشود، ولی در اشخاص مبتلا به کرون، این سیستم به طور غیرطبیعی و در غیاب هر نوع عامل خارجی فعال میشود و این فعال شدن مکرر ـ که احتمالا ژنتیکی است ـ میتواند به التهاب و زخم مزمن منجر شود.
علائم بيماري كرون
علائم کرون شامل درد شکمی، اسهال و کاهش وزن بدن است. البته علائمی که کمتر شایع است، مانند کاهش اشتها، تب، عرق شبانه، درد مقعد و گاهی خونریزی از مقعد نیز دیده میشود.
بیماری کرون ابتدا باعث زخمهای کوچک روی سطح داخلی رودهها میشود که به مرور زمان، عمیقتر و بزرگتر میشوند و میتوانند باعث خشکی، باریک شدن و حتی انسداد روده شوندپاورپوئینت ppt در مورد آشنایی با بيماري كرون (علل،تشخیص،نشانه ها،درمان)
عوارض بیماری کرون
یکسوم بیماران مبتلا به کرون ممکن است بیماریهای مربوط به ناحیه مقعدی داشته باشند که با ورم بافت اسفنکتر مقعد، ایجاد زخم یا شقاق در داخل اسفنکتر مقعد، ایجاد فیستول بین مقعد (یا راست روده) و پوست اطراف مقعد یا آبسههای اطراف مقعد همراه است که به تب و درد در این ناحیه منجر میشود.
گفتنی است ورم یا گشادشدگی کولون و پارگی روده از عوارض خطرناک است و معمولا هر دو نیاز به جراحی دارد.
از عوارض دیگر بیماری کرون، در درازمدت خطر افزایش سرطان روده کوچک و کولون است.
همچنین عوارض خارج رودهای، اندامهایی مانند پوست، مفاصل، ستون فقرات، چشمها و مجاری صفراوی را درگیر میکند.
عوارض پوستی این بیماری شامل لکههای قرمز رنگ دردناک روی پاها و زخم شدن پوست در اطراف مچ پاست.
تشيخص بيماري كرون
بالا بودن تعداد گلبولهای سفید در تستهای آزمایشگاهی، نشانه عفونت یا التهاب است.
همچنین کاهش گلبولهای قرمز خون (کمخونی)، کاهش پروتئین خون و مواد معدنی که از طریق اسهال از دست میرود نیز میتواند نشاندهنده بیماری کرون باشد.
به گفته متخصصان Mayoclinic ، بررسی با اشعه ایکس باریوم نیز برای تشخیص محل، نوع و شدت بیماری، زخمها، باریک شدن رودهها و فیستولهای ایجاد شده به کار میرود.پاورپوئینت ppt در مورد آشنایی با بيماري كرون (علل،تشخیص،نشانه ها،درمان)
عواقب مورد انتظار
حملات معمولاً در اوایل 20 سالگی آغاز میشوند و ممکن است برای سالها ادامه یابند. فواصل بین حملات از چند ماه تا چند سال متغیر است. گاهی علایم فقط تنها یک یا دو بار بروز میکنند و بعد از آن بیماری ناپدید میشود.
اگر برای درمان شما به جراحی نیاز پیدا شود، این کار ممکن است وضعیت شما را بهبود ببخشد و پیشرفت بیماری را برای سالها به تعویق اندازد. اما باید توجه داشته باشید که علیرغم انجام جراحی، عود بیماری شایع است.
داروها
داروهای ضددرد
داروهای ضداسهال مکملهای ویتامینی داروهای ضدالتهاب و سرکوبکننده ایمنی *آنتیبیوتیکها برای مبارزه با عفونت استرویید در موارد حاد
پاورپوئینت ppt در مورد آشنایی با بيماري كرون (علل،تشخیص،نشانه ها،درمان)
مبلغ قابل پرداخت 14,255 تومان
برچسب های مهم