فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: تعاريف، مفاهيم و كليات تحقيق
مقدمه 2
تعريف حسابداري 3
تعريف مدیریت منابع انسانی 3
تعریف حسابداری منابع انسانی 4
تعريف پايداري4
فصل دوم: تاريخچه حسابداري منابع انساني
حسابداری منابع انسانی 6
تاریخچه حسابداری منابع انسانی7
اندازهگیریهای غیر پولی منابع انسانی 10
نظریه ارزش اقتصادی ( ارزش فعلی) 11
نارساییهای روش ارزش اقتصادی 11
نظریه ارزش جای گزینی 12
نارساییهای روش ارزش جایگزینی 13
نظریهی ضریب ارزش 14
نارساییهای نظریهی ضریب ارزشی 14
نظریهی مزایده 15
نارسایی های نظریهی مزایده 15
نظریهی بهای تمام شدهی تاریخی 16
مزایای این نظریه 16
نارساییهای این نظریه 16
پاداشها 16
روشهای گزارشگری حسابداري منابه انساني 18
نحوهی گزارش داراییهای انسانی 20
مشکلات و انتظارات 21
فصل سوم: مفهوم پايداري شركت
مفهوم پایداری شرکتها 23
مفهوم پایداری واطلاعات مالی غیرسنتی 24
اندازهگیری پایداری شركت 25
شاخص پایداری داو جونز 25
شرکتهای پایدار و کمیته پایداری 26
نقش حسابداری منابع انساني در موفقیت بنگاههای اقتصادی 30
فصل چهارم: نتيجه گيري
نتیجهگیری 33
منابع و مآخذ 35
حسابداري يک حقيقت علمی است، محصولي است از اختراع بشر، طراحي شده به وسيلة بشر و براي اهداف بشري. تنوع اين اهداف بسياراست، از جمله: برنامه ريزي، کنترل، سرمايه گذاري، تصميمات استخدامي، تشويق و ترغيب، استدلال منطقي، هماهنگي و تبليغ. ضوابط طراحي و اجراي سيستم هاي حسابداري براي مقاصد مذکور اغلب به توجه و تمرکز خاص بر روشهاي ثبت و گزارشگری می پردازد.
در عصری که زندگی می کنيم به عصر اطلاعات و ارتباطات معروف است که در آنها رابطه ميان منابع انسانی و بهره وری از پيچيدگی خاصی برخوردار است که از آن به «سازمانهای دانايي محور» تعبير می کنيم به اين مفهوم که بهره وری را ديگر نبايد صرفاً در ابزار و آلات و مواد جستجو کرد بلکه بهره وری به گونه فزاينده ای پی آمد آگاهی، مهارت و توانايي مغز پرورش يافته بشر است؛ و انسان دارای ظرفيتی نامحدود برای رشد، بالندگی و توسعه است که تا بحال نسبت به اندازه گيری و گزارشگری آن چندان بهاء داده نشده است[1].
منابع انسانی ماهر و متخصص برای یک بنگاه همانند دارایی های فیزیکی و سرمایه گذاریهای آن بنگاه دارای اهمیت اساسی بوده و مدیران بنگاه ها به منظور افزایش کارآیی سازمان تحت سرپرستی خود همواره مبالغ هنگفتی را صرف آموزش و پرورش کارگران و کارمندان می نماید، علی رغم آنکه بیشتر آنان اطلاعات وسیعی در ارتباط با منابع مادی و مالی بنگاه های خود در اختیار دارند، ولی در مورد منابع انسانی و ارزش اقتصادی و میزان آموزش و تخصص و کارآیی آنها اطلاعات جامعی ندارند. نداشتن اطلاعات، درباره اینکه ارزش اقتصادی چنین دارایی های کمیاب چقدر است و یا چه میزان از مخارج انجام شده برای پرورش و آموزش افراد متخصص و مورد نیاز، ارزش به حساب دارایی بردن دارد و چه میزان از هزینه از دست رفته تلقی می گردد، از نکات ضعف سیستم های فعلی حسابداری به شمار می آید
حسابداری زبان تجارت خوانده میشود.زیرا از طریق تهیه گزارشهای مالی، اطلاعات لازم را درباره واحدهای اقتصادی در اختیار اشخاص ذینفع و ذیعلاقه قرار میدهد. این اشخاص شامل مدیران، صاحبان سرمایه، اعتبار دهندگان، سازمانهای مالی و اقتصادی دولت و از این قبیل هستنداز منظری دیگر از حسابداری با نام سیستم اطلاعاتی حسابداری Accounting Information System یاد میشود که برای پردازش اطلاعات مربوط به رویدادهای مالی موثر بر سازمانها و واحدهای تجاری و گزارش اثرات این گونه رویدادها به تصمیمگیرندگان، طراحی شده است.
طبق «بیانیه اساسی تئوری حسابداری»: حسابداری عبارت است از فرایند شناسایی، اندازه گیری و گزارشگری اطلاعات اقتصادی برای تصمیم گیریهای آگاهانه به وسیله استفاده کنندگان آن اطلاعاتبیانیه در تشریح این تعریف آورده است بر اساس دیدگاهی جامع، «اطلاعات حسابداری» را میتوان «اطلاعات اقتصادی» تلقی کرد.
گاهی اوقات به اشتباه از مفهوم دفترداری برای تعریف حسابداری استفاده می شود. دفترداری عبارت است از: فن ثبت، طبقه بندی و خلاصه سازی مبادلات واحد تجاری. البته این عملیات در گذشته صرفاً در دفاتر حساب انجام می شد. اما امروزه ثبت های حسابداری با استفاده از کامپیوتر انجام می شود. حسابداری مفهوم وسیع تری از دفترداری را دربر می گیرد. در واقع دفترداری بخشی از وظایف حسابدار است. همه حسابداران از مجموعه قواعد یکسان تحت عنوان اصول پذیرفته شده حسابداری برای تهیه گزارش های حسابداری استفاده می کنند.
اطلاعات مربوط به معاملات روزمره، اساس تهیه گزارشهای مالی را تشکیل میدهد. در واحدهای بازرگانی، فعالیتهایی نظیر خرید و فروش کالا، خرید ماشین آلات و پرداخت هزینههای جاری مانند اجاره، حقوق، بهای آب و برق از جمله معاملات روزمره است.
مدیریت منابع انسانی معطوف به سیاستها، اقدامات و سیستمهایی است که رفتار، طرز فکر و عملکرد کارکنان را تحت تأثیر قرار میدهند.[2]
مدیریت منابع انسانی عبارتست از رویکردی استراتژیک به جذب، توسعه، مدیریت، ایجاد انگیزش و دستیابی به تعهد منابع کلیدی سازمان؛ یعنی افرادی که در آن یا برای آن کار میکنند. [3]
مدیریت منابع انسانی فرایندی شامل چهار وظیفه جذب، توسعه، ایجاد انگیزش و نگهداشت منابع انسانی است. [4]
مدیریت منابع انسانی یعنی مدیریت کارکنان سازمان. [5]
مقصود از مدیریت منابع انسانی سیاستها و اقدامات مورد نیاز برای اجرای بخشی از وظیفه مدیریت است که با جنبههایی از فعالیت کارکنان بستگی دارد، به ویژه برای کارمندیابی، آموزش دادن به کارکنان، ارزیابی عملکرد، دادن پاداش و ایجاد محیطی سالم و منصفانه برای کارکنان سازمان.
براساس تعریف انجمن حسابداری آمریکا «حسابداری منابع انسانی، فرآیند شناسایی و اندازهگیری اطلاعاتی درباره منابع انسانی و انتقال این اطلاعات به گروههای ذینفع است.»
پایداری موضوع بحثبرانگیزی است که تعریفهای متعددی برای آن بیان شده است[6]. یکی از نخستین و شناختهترین تعریفهایی که از پایداری شرکتها شده، عبارت است از «رفع نیازهای حال حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسلهای آینده برای رفع نیازهای خود». همچنین، کمیسیون جهانی محیطزیست در تعریف پایداری شرکت بیان میکند که پایداری، اصلی اساسی برای تغییر جهانی و ماندن بهعنوان وسیلهای برای براوردن نیازهای نسل حاضر بدون به خطر انداختن تواناییهای نسلهای آینده برای رفع نیازهای خود است.
اصطلاح پایداری دربرگیرنده تمامی فعالیتهای مربوط به تولید و رشد اقتصادی است؛ بهشرطی که منابع طبیعی و زیستمحیطی که جوامع حال و آینده به آن وابستهاند حفظ شود.
مبلغ قابل پرداخت 22,680 تومان
برچسب های مهم