فهرست مطالب
عنوان صفحه
رنگ ها1
تاریخچه. 1
اجزای تشکیل دهنده رنگها1
انواع رنگدانه. 2
استانداردها و آزمون های رنگ پلاستیک.... 5
نشانه گذاری رنگ.... 8
آزمون های رنگ روغنی.. 12
بسته بندی.. 18
نشانه گذاری.. 18
ضد زنگ.... 19
آزمونهای ضد رنگ.... 21
آجر نسوز. 21
کاربردهای آجرهای نسوز. 21
دمای ذوب انواع آجرهای نسوز. 24
استاندارها و آزمونهای آجر. 24
آزمونهای آجر. 26
شوینده ها28
تاریخچه مواد شوینده. 28
تئوری فرایند شویندگی و مواد شوینده. 31
تاثیر آب... 32
انواع لکه. 33
آزمونهای مایعات ظرفشوئی.. 36
ايزوگام، تكنولوژي جديد در عايقكاري رطوبتي ساختمان. 42
عایق رطوبتی قیروگونی.. 43
انواع قیر که در کشور می باشد دو دسته هستند. 43
ویژگیهای عمومی قیرها44
عایقهای پیش ساخته ( ایزوگام )45
|
اجزای تشکیل دهنده عایق پی.. 45
اجزای تشکیل دهنده عایق بام. 46
ویژگیهای پلی استر نبافته. 46
ویژگیهای فیزیکی پلی استر نبافته. 47
ویژگیهای فلت الیاف شیشه ( تیشو )47
ویژگیهای فلت الیاف شیشه. 48
مشخصات ساختاری.. 50
کاربردهای پیشنهادی.. 50
مشخصات فیزیکی.. 51
مواد تشکیل دهنده عایق.. 52
کاربرد. 53
روش ترمیم.. 55
نتایج 56
عایق رطوبتی نوع o.. 57
تست هاي انجام شده بر روي ايزوگام. 58
بسته بندي و نشانه گذاري.. 59
اصول کلی ایمنی آزمایشگاه. 60
نكات ایمنی كه در كلیه آزمایشگاه ها باید رعایت شود. 60
نکاتی که در حین انجام آزمایش باید به آنها توجه داشت... 61
روش و شرایط حفاظتی کار با اسیدها62
تشخیص محلولهای شیمیایی.. 63
نکته های ایمنی در آزمایشگاه. 64
رنگ ها
رنگ در دنیای امروز نقش بسیار مهمی در پرورش ذوق و قرایح بشری و ارضای نیازهای زیبا شناختی وی ایفا می کند. بدین جهت است که احساس رنگ را به تعبیری حس هفتم میگویند. انسان در پهنه تولید تزئین خانهها ، پوشاک و حتی نوشابهها در هنر ، نقاشی ، صنایع کشتیرانی و امور ارتباطات محصولات مصرفی در صنایع فضایی و خلاصه در همه شئونات با رنگ سر و کار دارد. بطور کلی ، از رنگ علاوه بر ایجاد زیبایی محیط ، جهت حفاظت اشیا در مقابل عوامل طبیعی و غیره استفاده میشود.
تاریخچه
سابقه استفاده از مواد رنگی توسط انسان ، به دوران غارنشینی میرسد. اولین کاربرد واقعی و عملی مواد رنگی را میتوان در ساختن کشتی نوح مربوط دانست که برای جلوگیری از نفوذ آب و پوسیدگی آن ، از مواد رنگی استفاده شده بود. بعدها از مواد رنگی برای حفاظت چوب از پوسیدگی در بناهای چوبی و زمانی که استفاده از وسایل آهنی متداول شد، برای جلوگیری از زنگ زدن آنها استفاده میشد .
اجزای تشکیل دهنده رنگها
هر رنگ اصولا از دو قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:
رنگدانه
ماده رنگی نامحلول در آب است ( خاک رس ناخالص رنگی و پودر برف از سنگهای رنگی بهعنوان اولین رنگدانه ها مورد استفاده انسان قرار میگرفتند ).
محمل رنگها
مایعی است که با رنگدانه مخلوط شده ، کاربرد آنرا آسان میکند و در چسبیدن آن ، کمک میکند ( از سفیده تخم مرغ ، چسب عسل محلول قند بهعنوان محملهای رنگ استفاده میشد). امروزه متداولترین محملهای رنگدانهها را آب یا روغن تشکیل میدهد. از اینرو رنگها را به دو دسته رنگهای روغنی و رنگهای آلی تقسیم میکنند.
انواع رنگدانه
اکسیدها
لیمونیت ( Fe2O3.2H2O ) برای تهیه رنگ قرمز مصرف میشود و یکی از قدیمیترین رنگدانههاست.
هماتیت ( Fe2O3 ) برای تهیه رنگ قرمز روشن بکار میرود.
دیاکسید تیتان ( TiO2 ) برای تهیه رنگ سفید روشن و بسیار مرغوب که در هوا تیره نمیشود، بکار میرود. معمولا آن را با سولفات باریم مخلوط میکنند.
اکسید روی ( ZnO ) که از مهمترین رنگدانه های سفید است و از تجزیه کربنات روی و یا سوزاندن فلز روی در هوا حاصل میشود.
سرنج ( Pb2O3 ) که رنگ سرخ یا قرمز تیره دارد و بیشتر برای پوشانیدن سطح قطعات فولادی بهمنظور حفاظت آنها از زنگ زدن کاربرد دارد.
سولفید روی و لیتوپن
سولفید روی برای تهیه رنگ سفید مات مصرف میشود و از مزایای آن ، این است که بر خلاف سفیداب سرب در هوا سیاه نمیشود. این رنگدانه معمولا در تجارت بصورت مخلوطی از سولفید روی و سولفات باریم به نام لیتوپن مصرف دارد که رنگ سفید بسیار مرغوب است.
سفیداب سرب
این رنگ دانه عمدتا شامل Pb(OH)2 , PbCO3 که از قرن ها پیش شناخته شده بود. قدرت پوشش آنها زیاد است، ولی در هوا بهعلت وجود H2O به مرور سیاه میشود. برای تبدیل مجدد آن به رنگ سفید میتوان از تاثیر پراکسید هیدروژن بر آن استفاده کرد.
دوده چراغ و زغال استخوان
یکی از اجزای رنگ سیاه و مرکب است و برای تغییر رنگ سفید به میزان دلخواه نیز مصرف میشود.
رنگدانههای فلزی
مانند پودر آلومینیم در روغن جلا که از آن برای حفاظت وسایل آهنی و فولادی استفاده می شود
برنز آلومینیم ( آلیاژ Al, Cu ) در روغن جلا که از آن ، برای ایجاد رنگ بسیار زیبای طلایی برای دور قابها و ... استفاده میشود.
رنگدانههای الوان
رنگدانههای آبی: مهمترین این این رنگدانهها ، آبی پروس و آبی نیلی یا لاجورد است. آبی پروس یکی از مهمترین رنگهای آبی است. لاجورد نیز یکی از رنگهای آبی مرغوب است که از حرارت دادن مخلوط کائولین ، کربنات سدیم ، گوگرد و زغال سنگ در غیاب هوا حاصل میشود.
رنگ دانه های زرد: مهم ترین این رنگدانهها ، کرومات روی و کرومات سرب است. از قطران زغال سنگ نیز رنگدانههای الوانی بصورت نمکهای نامحلول فلزات بدست میآید که در هیدروکسید آلومینین بصورت ژله میبندد. این ژله را پس از خشک کردن بهصورت پودر با رنگدانههایی نظیر کربنات کلسیم و سیلسس مخلوط میکنند و در انواع رنگهای مورد نیاز بکار میبرند.
رنگهای روغنی
در این نوع رنگها ، رنگدانه را در یک روغن خشک شونده که استر گلیسیرین با اسیدهای چرب ، نظیر اسیدهای اولئیک و یا لینولنیک میباشد، حل میکنند. این روغنها در هوا اکسیده شده ، به ترکیبات سیر شده تبدیل میشوند و لایهای سخت مقاوم و محافظ تشکیل میدهند که از نفوذ آب در رنگدانه جلوگیری میکنند.
رقیقکننده
برای رقیق کردن و سهولت کاربرد رنگ بکار میرود و معمولا یک حلال هیدروکربنی نظیر ترپنتین است که به روغن تربانتین شهرت دارد.
خشک کننده
یکی از اجزای رنگهای روغنی است که در حقیقت نقش کاتالیزور را در تسریع اکسیداسیون و خشک شدن رنگها را دارد و معمولا مخلوطی از اکسید های سرب ، منگنز و کبالت در ( روغن بزرک) بصورت استر مصرف میشود.
رنگهای پلاستیکی
با اضافه کردن رزینهای سنتزی نظیر رزین حاصل از فنل و فرمالدئید که خاصیت پلاستیکی دارد، در روغن جلا ، رنگهای پلاستیکی حاصل میشود. این نوع رنگها به خاطر دوام و قابل شستشو بودن ، اهمیت و کاربردهای زیادی داردن.
رنگهای لعابی یا مات
با اضافه کردن رنگهایی نظیر TiO2 به روغن جلا آن را به صورت مات درآورده ، بعد برای مات کردن هر نوع رنگی بکار میرود.
رنگ اتومبیل
این نوع رنگها ، باید این ویژگی را داشته باشند که بهسرعت در هوا خشک شوند. برای این منظور ، رنگدانه را در حلالهای آلی بسیار فرار نظیر استات آمیل ، استات اتیل یا استات بوتیل حل میکنند. برای رنگهای متالیک ( فلزی ) ، از رنگدانههای فلزی استفاده میشود.
رنگهای محلول در آب
این نوع رنگها از معلق کردن رنگدانهها در آب مخلوط با یک چسب محلول در آب تهیه میشوند. از رنگهای روغنی ارزانترند و قابل شستشو نمیباشند.
استانداردها و آزمون های رنگ پلاستیک
ویژگیها و روشها ی آزمون رنگ پلاستیک جهت مصارف داخل ساختمان .
هدف و دامنه کاربرد :
رنگ پلاستیک بر پایه پلی مراموسیونی پلی وینیل استات همویلی مریا کوپلی مر عقیه شده است. کاربرد آن هر سطوح گچی , سیمانی – آجری – چوبی – فلزی و شیشه ای است و به عنوان رنگ بتنی و مایه رنگ و رنگ تبلیغاتی استفاده نمیشود.
ویژگی : وضعیت رنگ در قوطی بدون حباب, پوسته سطحی , کپک , مواد خارجی , مواد حاصل از خوردگی , جدا شدگی رنگی و رسوب سخت باید باشد.
اگر جدایی یا دولایه شدن مشاهده شود لایه جدا شده ی بالایی نباید از 5/0 کل عمق رنگ در ظرف بیشتر باشد.
ویژگیهای کاربرد :
قابلیت رقیق شدن با آب : رنگ به سهولت تا رسیدن به یک حالت یکنواخت و بدون ایجاد کف با آب مخلوط شود و بعد از 72 ساعت ماندن در دمای 50c#23 رنگ رقیق شده نباید علائمی از رسوب سخت ,یا ناپایداری نشان بدهد , به طوری که به آسانی تا رسیدن به یک حالت یکنواخت و یک شکل دوباره مخلوط شود.
خصوصیات کاربرد رنگ با قلمو :
کاربرد آسان داشته با شد , حالت شناوری رنگینه یا زبری و خصوصیات نامطلوب نباید روی قشر خشک رنگ مشاهده شود.
خصوصیات کاربرد رنگ با غلطک :
قشر رنگ باید سطحی یکنواخت را بوجود آورد و نباید شناوری رنگینه در قشر خشک رنگ یا هر گونه حالت نامطلوب مشاهده شود.
رنگ آمیزی مجدد :
وقتی رنگ 4 ساعت بعد از انجام آزمونهای کاربرد غلطک و قلمو برای باردوم اعمال شد , دست های رنگ نباید دست اول رنگ را نرم کند و نباید بلند شدن یا کنده شدن دست اول رنگ در هنگام اعمال اتفاق بیفتد. وقتی 24 ساعت بعد از اعمال دست های رنگ , فیلم خشک بررسی شود , شکم دادن , رو آمدن رنگینه , حفره یا شکاف نباید مشاهده شود و فیلم رنگ ظاهری یکنواخت داشته باشد .
اندازه گیری بازتاب نور سفید :
4 فیلم با ضخامتهای 75 و 100 و 125 و 150 میکرون میکشیم , بازتاب هر فیلم خشک شده را در 4 نقطه با دستگاه رفلکتومتر میخوانیم و میانگین 4 نقطه را دست می آوریم . میانگین بدست آمده همان بازتاب رنگ است , با مقایسه ی 4 عدد میانگین بدست آمده از 4 فیلم , اگر با تغییر ضخامت , بازتاب تغییر نکرد عدد تغییر نکرد و همان بازتاب است .
بازتاب رنگ سفید : مرتمل 85
ثبات رنگ مرانبار :
وقتی یک نمونه ی یک لیتری از رنگ هر شرایط محیط به مدت 18 ماه از تاریخ ساخت هر ظرف سر بسته نگهداری شود باید خصوصیات کاربردها و وضعیت در قوطی را داشته باشد .
ردیف |
ویژگی / درجه |
12122 |
2 |
3 |
1 |
نرمی ذرات رنگ |
60 |
60 |
75 |
2 |
مات براقیت نیمه مات نیمه براق |
10 60-10 60-36 |
||
3 |
وسیکوزیته |
135 - 80 |
اثر رنگ خشک روی پارچه :
نباید اثری از رنگ خشک روی پارچه مشاهده شود.
حداقل دمای تشکیل فیلم :
نباید ترک خوردگی مشاهده شود.
پایداری حرارتی :
نگهداری رنگ در دمای 500c در آون انجام میشود بعد از مدتی رنگ نباید یکنواختی خود را از دست بدهد.
پایداری انجماد + ذوب
نگهداری رنگ در دمای -500c در انکباتو را انجام میشود و نتیجه باید از دست ندادن یکنواختی باشد.
شرایط جوی استاندارد : 23 # 2 0c
رطوبت نسبی 50% (±) 5
نشانه گذاری رنگ
نام و آدرس کامل تولید کننده – نام یا علامت نجاری – کلمه ی رنگ پلاستیک – خام رنگ – کلمهی مات یا غیره – مشخصات نوبت تولید – دستور مصرف – تاریخ تولید و انقضا – ساخت ایران
توضیح تست های انجام شده ر آزمایشگاه :
|
مبلغ قابل پرداخت 26,957 تومان
برچسب های مهم