فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه.. 1
1-1: عنوان تحقیق.. 2
2-1 : مکان تحقیق.. 2
فصل دوم: نصب آپاچی ، پی-اچ-پی و مای-اس-کیو-ال. 3
2-1: نصب وب سرور آپاچی.. 4
2-1-1 : دليل استفاده از وب سرور آپاچی.. 4
2-1-2 : نصب برنامه آپاچی.. 4
2-1-3 : اطمينان از صحت نصب برنامه آپاچی.. 8
2-2 : نصب پی-اچ-پی.. 9
2-2-1 : اهميت زبان اسكريپت نويسي پی-اچ-پی.. 9
2-2-2: نصب پی-اچ-پی.. 10
2-2-3 : اطمينان از صحت عملكرد پی-اچ-پی.. 12
2-3 نصب MYSQL. 13
2-3-1 : مقدمهاي بر MYSQL. 13
2-3-2 : نصب MYSQL. 14
فصل سوم: گاه کلی بر زبانهای برنامه نویسی اچ-تی-ام-ال ، جاوا اسکریپت و پی-اچ-پی. 16
3-1: نگاه کلی بر دستورات اچ-تی-ام-ال. 17
3-1-1: شکل کلی دستورات.. 17
3-1-2 : تعریف جدول. 19
3-1-3 : فرمها و پرسش نامهها20
3-2: نگاه کلی بر زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت.. 26
3-2-1: ویژگیهای جاوا اسکریپت در سرویس گیرنده. 27
3-2-2 : جاوا اسکریپت چه کارهایی را انجام نمی دهد. 28
3-2-3 : ساختار لغوی جاوا اسکریپت.. 29
3-3 : نگاه کلی بر دستورات زبان PHP. 29
3-3-1: مقدمات زبان PHP. 29
3-3-2 : به كارگيري آرايه. 34
3-3-3: شكل كلي تعريف تابع. 37
3-3-4: كار كردن با دايركتوريها41
3-3-5 : اتصال با سرويسدهنده MYSQL. 43
3-3-6: پيادهسازي تماسهاي ساده. 46
فصل چهارم : پياده سازی سایت فروشگاه رسانه صوتی و تصویری.. 48
4-1 : مقدمه. 49
4-1-1 : ساخت كاتالوگ آنلاين.. 49
4-1-2 : رديابي خريد مشتري در فروشگاه. 49
4-1-3 : جستجوي رسانه. 50
4-1-4 : ورود و خروج كاربر. 50
4-1-5 : واسط مديريتي.. 50
4-1-6 : اجزاي سيستم. 50
4-2 : پيادهسازي بانك اطلاعاتي.. 53
4-3 : پيادهسازي كاتالوگ آنلاين.. 54
4-4 : جستجو. 55
4-5 : ورود و خروج کاربر. 56
4-6 : تغییر کلمه عبور. 62
4-7 : پياده سازي خريد. 73
4-8 : مشاهده كارت خريد. 76
4-9 : افزودن رسانه به كارت.. 79
4-10 : انجام تغييرات در كارت خريد. 81
4-11 : صفحه خروج از فروشگاه. 81
4-12 : پياده سازي واسط مديريتي.. 86
4-12-1 : افزودن آیتمها88
4-12-2 : مشاهده لیستها94
4-12-3 : ویرایش... 100
4-13 : نمایش تصویر. 108
نتيجه گيري... 110
منابع و ماخذ 111
طراحی و پیاده سازی وب سایت فروشگاه رسانه های صوتی و تصویری به صورت پویا
نیاز اساتید به داشتن سایت های پویا، ما را بر آن داشت تا تحقیقات خود را در زمینه آشنایی با زبان های برنامه نویسی آغاز کنیم. پس از انجام بررسی های لازم و با توجه به قابلیت های زبان برنامه نویسی PHP، به خصوص ارتباط با سرویس دهنده MySQL و استفاده از وب سرور Apache، موجب شد تا زبان PHP و بانک اطلاعاتی MySQL را برای پیاده سازی این سایت انتخاب کنیم.
دانشگاه امام رضا (ع) از سال 1378 با تئجه به امکانات گسترده آستان قدس رضوی و سازمان تربیت بدنی و با مجوز شورای گسترش، وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، مبادرت به پذیرش دانشجو در دو رشته کتابداری و تربیت بدنی، از طریق کنکور سراسری نمود.
در سال 1380 رشته مترجمی زبان انگلیسی، در 1381 دو رشته مهندسی کامپیوتر و نیز کارشناسی حسابداری و از تیرماه 1384 رشته مدیریت بازرگانی، به جمع رشته های دانشگاه افزوده شد.
لازم به توضیح است که در بین 48 موسسه آموزش عالی و غیر انتفاعی، امام رضا(ع) از نظر سرانه فضای آموزشی، فضای رفاهی، کتب و نشریات و مرکز رایانه، مقام بالایی را در کل کشور دارد.
نصب آپاچي، پي- اچ- پي، مای-اس-کیو-ال
حقيقت اين است كه وب سرور آپاچی به يكي از عوامل موفقيت وب تبديل شده است. با وجودي كه اين ادعا ممكن است براي عدهاي ناخوشايند باشد، اما دليل زيادي براي اثبات اين واقعيت وجود دارد. بررسيهاي اخير حاكي از آن است كه بيشترين وب سايتهاي موجود در حال حاضر از وب سرور آپاچی به عنوان سرويس دهنده وب استفاده ميكنند. اين دلايل را ميتوان علت اين موفقيت برشمرد:
با وجودي كه وب سروي آپاچی كاملا بر مشخصات پروتكل HTTP منطبق است، فرآيند نصب آن به سادگي نصب هر برنامه كاربردي ديگر است. از آن جا كه آپاچی برنامه اي از نوع سرور است، پس از نصب آن لازم است ملاحظاتي را در ارتباط با امنيت سيستم ميزبان مد نظر قرار دهيم.
براي نصب آپاچی تحت سيستم عامل ويندوز، ابتدا لازم است فايل نصب برنامه مربوطه را در اختيار داشته باشيد. نام كامل اين فايل به قرار زير است:
apache-2.0.*-win32-x86-no-ssl.msi
با وجودي كه نصب وب سرور آپاچی تحت سيستم عامل ويندوز 9x يا ME امكان پذير است، توصيه ميكنيم از انجام آن صرفنظر كنيد. در مقايسه با اين دو محيط، ويندوزNt, 2000 و Xp محيط پايدارتر و ايمن تر براي تمامي برنامههاي سرور، از جمله وب سرور آپاچی محسوب ميشوند. دستورالعملهايي كه در ادامه ملاحظه ميكنيد به نصب اين وب سرور تحت سيستم عاملي از نوع windows 2000 professional مربوط است.
اين فايل را در يك فهرست موقت قرار داده و سپس اين دستورالعملها را به ترتيب جهت نصب آپاچی اجرا كنيد:
1- با عنوان مدير سيستم ( اصطلاحا Administrator) وارد سيستم شويد.
2- پس از يافتن فايل بر روي آن دابل كليك كنيد تا فرآيند نصب وب سرور آپاچی عملا آغاز شود.
3- همان گونه كه در شكل 2-1 مشاهده ميكنيد، برنامه نصب وب سرور آپاچی مانند هر برنامه نصب ديگري تحت سيستم عامل ويندوز با بهره گير از يك ويزارد قالب بندي شده است.
شکل 2-1
4- دكمه Next را جهت ادامه عمليات كليك كنيد. پس از مطالعه سند License Agreementكه شرايط استفاده از نرم افزار را مشخص ميكند آن رامورد تاييد قرار داده و در ادامه بار ديگر دكمه Next را كليك كنيد.
5- با اين اقدام كادر محاوره اي ديگري ظاهر ميشود و اطلاعات بسيار مفيدي را در باره استفاده از وب سرور آپاچی تحت سيستم عامل ويندوز نمايش ميدهد. اين اطلاعات به ويژه براي مبتديان با ارزش است.
6- در كادر محاوره اي بعدي، كه شكل 2-2 نمايي از آن را نشان ميدهد لازم است اطلاعات مربوط به سرور را مشخص كنيد. منبع اين اطلاعات همان سيستم عامل ميزباني است كه وب سرور را بر روي آن نصب ميكنيد. معمولا مقادير پيش فرض در فيلدهاي متني موجود دراين كادر محاوره اي مناسب هستند. با اين حال پيش از كليك مجدد دكمه Next حتما اين مقادير را مورد بازبيني قرار داده و در صورت نياز آنها را با مقادير مناسب تري جايگزين كنيد.
شکل 2-2
در اين كادر محاوره اي فيلد متني Network Domain نام حوزه ميزبان وب سرور آپاچی رامشخص ميكند. از آن جا كه وب سرور را در قالب يك شبكه داخلي مورد استفاده قرار خواهيم داد، به جای مشخصههای .com، .org، یا سایر حوزههای سطح بالا از مشخصه local استفاده كنيد. در فيلد server name بايد نام كامپيوتر ميزبان را به طور كامل يعني با مشخص كردن نام حوزه مربوطه وارد كنيد. دو گزينه موجود در پايين اين كادر محاوره اي نحوه اجراي وب سرور را مشخص ميكنند. توصيه ميكنيم گزينه پيش فرض for all users, on port 80, as a sevice--Recommended را به عنوان گزينه منتخب قبول كنيد. در نهايت دكمه Next را پس از تعيين مقادير فيلدها و انتخاب گزينه مورد نظر كليك كنيد. هر زمان كه مايل باشيد ميتوانيد تنظيمات فوق را با ويرايش فايلهاي مربوط به پيكربندي آپاچی تغيير دهيد.
7- كادر محاوره اي بعد امكاناتي را در ارتباط با تعيين موقعيت نصب برنامه آپاچی بر رويهارد ديسك و مولفههاي نرم افزاري مورد نظر در اختيار قرار ميدهد. برنامه آپاچی به طور پيش فرض در موقعيت C: program files apache group نصب ميشود. (بسته به شرايط، ممكن است درايو ميزبان با آن چه كه در اين جا مشاهده ميكنيد متفاوت باشد). همچنين بنا به پيش فرض علاوه بر فايلهاي اجرايي برنامه آپاچی مستندات آن نيز بر رويهارد ديسك نصب ميشود. با اين وجود از نصب هدرها و كتابخانهها به طور پيش فرض خودداری به عمل می آید. دكمه Next را بار ديگر به منظور ادامه عمليات كليك كنيد.
8- با اين اقدام بار ديگر اين شانس را خواهيد داشت كه موقعيت نصب برنامه آپاچی را بر رويهارد ديسك دستخوش تغيير كنيد موقعيت پيش فرض را پذيرفته و دكمه Next را جهت ادامه عمليات كليك كنيد.
9- كادر محاوره اي حاصل، شامل تمامي گزينههايي است كه قبلا آنها را براي نصب برنامه آپاچی انتخاب كرده ايد. به عنوان آخرين شانس ميتوانيد مقادير اين گزينهها را اصلاح كنيد. براي اين كار كافي است دكمه Back را كليك كرده و مقادیر گزينههاي مورد نظر را تغيير دهيد. در غير اين صورت دكمه install را به منظور آغاز فرآيند نصب برنامه آپاچی كليك كنيد.
10-پس از تكميل فرآيند نصب كادر محاوره اي ديگري نمايان ميشود. براي تكميل كار دكمه Finish را از اين كادر محاوره اي كليك كنيد.
پس از نصب وب سرور آپاچی بر روي كامپيوتر ميزبان، برنامه سرور به طور خودكار راه اندازي ميشود. براي اطلاع از اين که برنامه سرور در حال اجراست يا خير، كافي است آيكن آپاچیservice monitor از بخش system trayواقع در نوار وظيفه رامورد توجه قرار دهيد. شکل 2-3 نمایی از این آیکن را نشان می دهد.
شکل 2-3
چنان چه اين آيكن حاوي يك علامت پيكان سبز رنگ باشد برنامه سرور در حال اجراست. اما در صورتي كه آيكن مزبور حاوي يك دايره توپر قرمز رنگ باشد، برنامه سرور در حال اجرا نيست. براي مشاهده پنجره آپاچیservice monitor كافي است روي آيكن مذكور دوبار كليك كنيد.
پس از نصب و راه اندازي برنامه آپاچی به منظور اطمينان از صحت عمليات به سادگي ميتوانيد مرورگر اينترنت خود را باز كرده و نام ماشين ميزبان وب سرور آپاچی را در فيلد آدرس آن بنويسيد. بر روي ماشين ميزبان وب سرور آپاچی كافي است آدرس زير را در فيلد آدرس مرور گر اينترنت وارد كنيد:
http://localhost
با اين اقدام بايد نتيجه اي شبيه به شكل 2-4 را مشاهده كنيد. در صورتي كه با استفاده از كامپيوتر ديگري به ماشين ميزبان وب سرور آپاچی متصل شده ايد. كافي است عبارت localhost را در آدرس فوق با نام كامل آن اصطلاحا fully qualified nameيا آدرس IP مربوطه جايگزين كنيد.
[1]Apache
[2]PHP
[3]MySQL
مبلغ قابل پرداخت 13,365 تومان