فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
فصل اول - کلیات...... 5
1- 1 مقدمه :..... 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :.. 6
محل اجرا :.... 6
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :.... 7
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :.......... 7
مجوز های قانونی :...... 7
مراحل صدور جواز تاسیس :...... 7
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافتجواز تاسيس...... 8
1- اشخاص حقيقی.... 8
2- اشخاص حقوقی....... 8
مدارك مورد نياز:..... 9
اصلاحیه جواز تاسیس :.... 9
تعریف:..... 10
صدور پروانه بهره برداری :......... 10
مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 11
فصل دوم - روش انجام کار....................................................................................................................... 12
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :................................................... 13
بازدید از کارخانه تولید چیپس از میوه جات.......................................................................................................... 13
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :............................................................................................ 13
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :......................................................................... 14
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :............................ 14
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا )..................................................................................... 15
فصل سوم - امور مالی طرح..................................................................................................................... 16
جدول 1 طبقه بندی برگه کیوی............................................................................................................................... 17
جدول 2 تولیدکنندگان عمده میوه جات خشک در جهان (واحد وزن :تن).......................................................... 17
ادامه جدول 2........................................................................................................................................................... 18
جدول 3 واحدهای تولیدی فعال در کشور از آغاز برنامه سوم تا پایان سال 1385................................................ 18
جدول 4 واحدهای در دست احداث با پیشرفت فیزیکی بیش از 40%.................................................................. 19
جدول 5 میزان واردات میوه جات خشک بین سال های 1383 – 1379.............................................................. 20
جدول 6 میزان واردات میوه جات خشک بین سال های 1384-1379................................................................. 21
نمودار 1 روند واردات میوه جات خشک بین سال های 1384-1379.................................................................. 21
جدول 7 میزان واردات میوه جات خشک بین سال های 1385-1379................................................................. 22
نمودار 2 روندتولید میوه جات خشک در کشور بین سال های 1385-1379........................................................ 22
جدول 8 میزان مصرف میوه جات خشک در کشور بین سال های 1385-1379.................................................. 22
نمودار 3 روند مصرف میوه جات خشک در کشور بین سال های 1385-1379................................................... 23
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال 1385............................................................... 23
جدول 9 میزان صادرات میوه جات خشک بین سال های 1383-1379............................................................... 34
نمودار 5 روند صادرات میوه جات خشک از سال 1379 تا 1383........................................................................ 35
جدول 10 میزان میوه خشک مورد نیاز تا پایان برنامه چهارم توسعه..................................................................... 35
نمودار 6 روند نیاز به میوه خشک تا پایان برنامه چهارم توسعه............................................................................. 36
جدول 11 برآورد هزینه تامین ماشین آلات و تجهیزات خط تولید........................................................................ 37
جدول 12 محاسیه مساحت مورد نیاز طرح............................................................................................................. 39
جدول 13 برآورد مسحت بخش های محوطه سازی............................................................................................... 39
جدول 14 هزینه زمین ، ساختمان و محوطه سازی................................................................................................. 40
جدول 15 هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی....................................................................................................... 41
جدول 16 برآورد هزینه وسایل نقلیه حمل ونقل..................................................................................................... 42
جدول 17 برآورد هزینه های قبل از بهره برداری................................................................................................... 42
جدول 18 جمع بندی و برآورد سرمایه ثابت.......................................................................................................... 43
جدول 19 برنامه تولید برای سالیانه 280 تن چیپس میوه جات............................................................................. 43
جدول 20 برآورد هزینه تامین مواد اولیه مصرفی برای تولید سالیانه 280 تن چیپس میوه جات......................... 44
جدول 21 تعداد نیروی انسانی مورد نیاز طرح....................................................................................................... 45
جدول 22 برآورد برق مصرفی واحد....................................................................................................................... 45
جدول 23 میزان آب مصرفی (روزانه).................................................................................................................... 46
جدول 24 تاسیسات مورد نیاز................................................................................................................................. 46
جدول 25 براورد هزینه انواع انرژی........................................................................................................................ 47
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات............................................................... 48
نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 49
در این طرح به بررسی تولید چیپس از میوه جات پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
به طور کلی چیپس میوه جات به میوه هایی گفته می شود که قسمت خوراکی آن پس از رسیدن به گونه طبیعی رطوبت فراوانی دارد و بخش اعظم این رطوبت با خشک کردن به شیوه های گوناگون برای افزایش عمر نگهداری یا کاربردهای دیگر ، از میوه ها گرفته می شود .
خشک کردن میوه جات یکی از روش های جلوگیری از فساد میکروبی آنها است . در این روش در اثر کاهش میزان رطوبت ، امکان فساد میکروبی بسیار کم می شود و سرعت دیگر واکنش های مضر نیز به مقدار قابل توجهی کم می شود .
خشک کردن ضمن اینکه روی محصول اثر حفاظتی دارد وزن و حجم آن را نیز به میزان چشمگیری کاهش می دهد ، در نتیجه از هزینه های حمل و نقل و ذخیره سازی میکاهد . در ضمن خشک کردن در برخی موارد باعث تولید فرآورده هایی می شود که مصرف آنها آسان تر است .
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید چیپس از میوه جات
نام |
نام خانوادگی |
مدرک تحصیلی |
تلفن |
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 26 نفر میباشد .
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع) صادر میگردد.
1- پذيرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسيس فعاليتهای صنعتی و تكميل پرونده توسط مديريت جهاد كشاورزی شهرستان و يا مديريت صنايع كشاورزی و روستائی استان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهای سرمايه گذاری در واحد صدور مجوز مديريت صنايع كشاورزی و روستائی .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضی
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تيپ و تجربيات كارشناسی و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافتجواز تاسيس
-تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهی تاسيس و آگهی آخرين تغييرات در روزنامه رسمی كشور
1- ارائه درخواست كتبی به مديريت جهاد كشاورزی شهرستان يا مديريت صنايع كشاورزی و روستايی استان.
2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن
3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازی
4- تصوير مدرك تحصيلی و سوابق كاری مرتبط با درخواست
5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء
6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلی و تكميلی
7- پوشه فنردار
8-درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست
1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از کارخانه تولید چیپس از میوه جات
براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید چیپس از میوه جات به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید چیپس از میوه جات استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا )
در زمینه تولید چیپس از میوه جات می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .
جدول 2 تولیدکنندگان عمده میوه جات خشک در جهان (واحد وزن :تن)
جدول 3 واحدهای تولیدی فعال در کشور از آغاز برنامه سوم تا پایان سال 1385
جدول 4 واحدهای در دست احداث با پیشرفت فیزیکی بیش از 40%
جدول 5 میزان واردات میوه جات خشک بین سال های 1383 – 1379
جدول 6 میزان واردات میوه جات خشک بین سال های 1384-1379
نمودار 1 روند واردات میوه جات خشک بین سال های 1384-1379
جدول 7 میزان واردات میوه جات خشک بین سال های 1385-1379
نمودار 2 روندتولید میوه جات خشک در کشور بین سال های 1385-1379
جدول 8 میزان مصرف میوه جات خشک در کشور بین سال های 1385-1379
نمودار 3 روند مصرف میوه جات خشک در کشور بین سال های 1385-1379
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال 1385
جدول 9 میزان صادرات میوه جات خشک بین سال های 1383-1379
نمودار 5 روند صادرات میوه جات خشک از سال 1379 تا 1383
جدول 10 میزان میوه خشک مورد نیاز تا پایان برنامه چهارم توسعه
نمودار 6 روند نیاز به میوه خشک تا پایان برنامه چهارم توسعه
مبلغ قابل پرداخت 28,700 تومان