عنوان صفحه
مقدمه. 1
اهداف اقدام پژوهی حاضر. 3
توصیف کیفی وضعیت موجود و تشخیص مسئله. 3
شاخصهای کمی وضعیت موجود. 4
گردآوری اطلاعات (شواهد1)5
تجزیه و تحلیل مسئله. 7
راه حلهای پیشنهادی... 7
انتخاب راه حلها9
اجرای راه حلها و نظارت بر آن.. 10
اصلاح راه حل و تعدیل آن.. 11
گردآوری اطلاعات (شواهد2)11
توصیف وضع مطلوب... 12
توصیف کیفی وضع مطلوب... 12
شاخصهای کمی وضع مطلوب... 13
ارزشیابی تأثیر اقدام جدید و تبیین اعتبار16
نتایج.. 17
پیشنهادات... 17
منابع و مآخذ.. 18
مقدمه
اثری که پیش رو دارید تحت عنوان میزان علاقه مندی دانش آموزان نسبت به درس زمین شناسی می باشد. علاقه در لغت به معنای دوست داشتن است که شرط لازم برای انجام هر کاری است. همه می دانیم که هرچه میزان علاقه در کاری بیشتر باشد انسان موفق تر خواهد بود. چرا که رمز موفقیت و نیروی محرکه آن علاقه می باشد.
اما ناگفته نماند کم نیستند انسانهایی که بدون علاقه هم موفقند چه بسا دانش آموزانی که نسبت به درسی بی علاقه بوده اما موفق به اخذ نمره عالی از آن درس شده اند که ممکن است یکی از موارد زیر علل آن باشد:
1. رقابت با دوستان و شاگر ممتاز شدن
2. قبولی در کنکور
3. فشارهای وارده از سوی والدین
4. دوست داشتن معلم مربوطه و ...
اما در اینجا کسب موفقیت با اکراه مورد نظر نیست بلکه موفقیتی قابل تقدیر است که علاقه آن را به آن سمت سوق دهد نه سایر عوامل.
وقتی کاری بر پایه علاقه بنا شود موارد زیر را به دنبال خواهد داشت:
1. انسان آن کار را با لذت به انجام می رساند.
2. درصد موفقیت انجام هرکاری ارتقا می یابد.
3. بازار ابتکارات رونق می گیرد.
4. اثرهای زیبا خلق می شود.
5. بطور معجزه آسایی استعدادها شکوفا می شوند.
6. خلاقیت به طور شگفت انگیزی بروز می کند.
7. انگیزه برای انجام کارهای بعدی ایجاد می شود.
حال با مشخص شدن اهمیت علاقه در کارها باید سعی نماییم که با ایجاد آن در دانش آموزان همواره کلاسی پویا و با نشاط داشته باشیم تا بتوانیم درصدر موفقیت را ارتقاء بخشیم.
در خاتمه بر خود لازم میدانم که از مدیر محترم مدرسه سرکار خانم پسندیده و معاون بزرگوارم خانم پورحسن که در تمام مراحل این طرح حامی و مشوق من بوده و همواره مرا یاری دادند سپاسگزاری نمایم.
همچنین امیدوارم همکاران ارجمندم خانمها ابطحی و قربانی که با وجود فشار جلسات پایانی سال با گذشت و ایثار ساعات تدریس با ارزش خود را در اختیار اینجانب گذاشتند مراتب سپاس و قدردانی مرا بپذیرند. و از دختر عزیزم که بدون کمک و همکاری او این اثر به انجام نمیرسید کمال تشکر را مینمایم و با سپاس فراوان از خانم گلناز حسینی دانشآموز مهربانم که رابط خوبی بین من و دانشآموزانم بوده و زحمات فراوانی را متحمل شدند.
بالاخره با عرض سپاس نسبت به همهی دانش پژوهانی که کاستیها و ناراستیهای این اثر را بیان خواهند داشت و مرا در اعتلای اثرهای بعدی آن یاری خواهند نمود.
راضیه شفیعی
خرداد ماه 1395
اهداف اقدام پژوهی حاضر
الف) هدف کلی: ایجاد انگیزه و علاقه دانشآموزان سوم تجربی نسبت به درس زمین شناسی
ب) هدفهای جزئی
1- ایجاد انگیزه در فعالیتهای فردی و گروهی
2- ایجاد اعتماد به نفس
3- ایجاد رقابت سالم
4- دانشآموز محوری جایگزین معلم محوری
5- تبدیل کلاس به کلاسی پویا و با نشاط
توصیف کیفی وضعیت موجود و تشخیص مسئله
اینجانب راضیه شفیعی با مدرک لیسانس علوم اجتماعی در سال تحصیلی 95- 94 برای سومین بار به عنوان دبیر زمین شناسی مدرسه حانیه صرم یکی از روستاهای بخش کهک استان قم انتخاب شدم مهمترین دلیل انتخابم به عنوان دبیر زمین شناسی کمبود نیروی انسانی در منطقه کهک بود.
از همان ابتدا با اولین جمله ای که دانش آموزم پرسید متوجه بی رغبتی آنها نسبت به این درس شدم «خانم ما را خیلی از درس زمین شناسی ترساندند آیا اینطور است؟»
از آنجایی که ارتقای سطح یادگیری دانشآموزان مهمترین دغدغهی ما معلمهاست تنها تلاشم کسب قبولی و موفقیت دانشآموزان همانند سالهای گذشته در این درس بود. لذا پس از گروه بندی از آنها خواستم که درس را بخوانند و به صورت کنفرانس ارائه دهند و هر کجا مشکلی داشتند از من بپرسند. (دانشآموز محوری)
مبلغ قابل پرداخت 23,193 تومان