مرکز دانلود خلاصه کتاب و جزوات دانشگاهی

مرکز دانلود تحقیق رايگان دانش آموزان و فروش آنلاين انواع مقالات، پروژه های دانشجويی،جزوات دانشگاهی، خلاصه کتاب، كارورزی و کارآموزی، طرح لایه باز کارت ویزیت، تراکت مشاغل و...(توجه: اگر شما نویسنده یا پدیدآورنده اثر هستید در صورت عدم رضایت از نمایش اثر خود به منظور حذف اثر از سایت به پشتیبانی پیام دهید)

نمونه سوالات کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات کارشناسی دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات دانشگاه پيام نور (سوالات عمومی)

کارآموزی و کارورزی

مقالات رشته حسابداری و اقتصاد

مقالات علوم اجتماعی و جامعه شناسی

مقالات روانشناسی و علوم تربیتی

مقالات فقهی و حقوق

مقالات تاریخ- جغرافی

مقالات دینی و مذهبی

مقالات علوم سیاسی

مقالات مدیریت و سازمان

مقالات پزشکی - مامایی- میکروبیولوژی

مقالات صنعت- معماری- کشاورزی-برق

مقالات ریاضی- فیزیک- شیمی

مقالات کامپیوتر و شبکه

مقالات ادبیات- هنر - گرافیک

اقدام پژوهی و گزارش تخصصی معلمان

پاورپوئینت و بروشورر آماده

طرح توجیهی کارآفرینی

آمار سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 3091
  • بازدید دیروز : 1901
  • بازدید کل : 13126392

زيارت اهل قبور و فوايد آن


زيارت اهل قبور و فوايد آن

 

مقدّمه

گر چه اگر عقل به طور مستقل و قطعي بر حكم يك مسأله دلالت كند ، اعتماد به آن جايز بوده و نيازي به دليل ديگر نيست ، ولي شرع مقدس با آيات شريفه و روايات به كمك عقل آمده و آن را تأييد نموده اند . در بحث زيارت قبور چنان كه عقل بر صحت و حسن آن دلالت مي كند ـ و در آينده بيان خواهد شد ـ روايات زيادي نيز بر استحباب آن دلالت مي كند . ما در اين جا قسمتي از آنها را از كتاب هاي اهل سنت و شيعه نقل مي كنيم .

علامه طباطبايي ذيل آيه شريفه : ( قَالَ الَّذِينَ غَلَبُواْ عَلَي أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَيْهِم مَّسْجِدًا ) اين حديث را نقل كرده است : « قال الملك ينبغي أن نبني هيهنا مسجداً نزوره فإنّ هؤلاء قوم مؤمنون » پادشاه گفت : سزاوار است اين جا مسجدي ساخته و آن را زيارت كنيم .

از اين آيه شريفه و روايت مذكور استفاده مي شود كه محل دفن افراد مؤمن و موحّد را مي توان زيارت نمود و بلكه نزد قبر آنان مسجد بنا كرد و ذكر خداي متعال در آن جا نمود . افرادي كه پيشنهاد ساختن مسجد بر قبر اصحاب كهف را ذكر كرده بودند ، همه آنان موحّد بوده اند ، همان گونه كه علامه طباطبايي نيز فرموده است .

 

شوق زيارت

نخست اشتياق ديدار و زيارت در دل احساس مي شود ، آن گاه انسان از كسب و تجارب چشم مي پوشد ، به موانع سفر و مشكلات دست و پاگير زندگي اعتنا نمي كند و آهنگ سفر مي نمايد . براي پيمودن راه هاي دور و دراز مهيا مي شود و ساز و برگ سفر را آماده مي سازد و به اميد گوشه چشمي از محبوب به سوي كعبه مقصود عزيمت مي كند تا در فضاي معنوي و ملكوتي قرار گيرد . مهم ترين گامي كه يك زاير بر مي دارد ، تلاش بي امان براي اصلاح خويشتن است . او مي كوشد كه خود را از هرگونه عيب و نقصي پاك سازد و زنگار گناه را با اشك ندامت بزدايد ، تا شايسته ديدار شود .

زاير با تمام قدرت در تقويت كمالات خويش مي كوشد تا در حريم يار مَحرَم شود . از همه مي برد تا به يار بپيوندد . كوله بارش را بر زمين مي نهد و سر به آستان محبوب مي گذارد ، اشك شوق چون سيل از ديدگانش فرو مي ريزد . و آن گاه چشمانش پر فروغ مي گردد ، آتش محبت زبانه مي كشد ، هر چه تلاش مي كند كه شرط ادب بجاي آورد و از دور عرض ارادت نمايد ، دل اجازه نمي دهد و شور نمي گذارد ، سرانجام شور نشأت گرفته از شعور ، او را به كنار ضريح مي كشاند .

سعي مي كند كه صورتش را بر ضريح نگذارد كه گَرد گناه بر چهره اش نشسته و تيرگي گناه بر رويش سايه انداخته است ، ولي بارقه اميد بر دلش نورافشاني مي كند و نويد و رحمت پروردگار بر سرش بال مي گستراند ، با يك دنيا اميد صورت بر ضريح مي گذارد و باران اشكش جاري مي شود و زير لب زمزمه مي كند : ( بَلْدَةٌ طَيَّبَةٌ وَرَبٌّ غفُورٌ ) . آن گاه تصميم جدي به انجام خير در تمام سلول هاي مغزش نقش مي بندد و دلش به مغفرت خداوند غفور گواهي مي دهد و خود را شايسته ديدار مي بيند و در انتظار عنايت محبوب مي نشيند كه گرامي داشتِ مهمان ، سيره اين خاندان است .

آداب زيارت

شايسته است زاير حريم خاندان عصمت و طهارت نكات زير را در زمينه آداب زيارت بجا آورد :

1 . در طول مسافرت از كارهاي لغو و بيهوده و انجام كار ناصواب به شدت پرهيز كند كه چه بسا مانع قبولي زيارت و ديگر اعمال انسان بشود .

2 . به هنگام تشرف به زيارت حتماً با وضو باشد و پيش از ورود غسل زيارت كند .

3 . لباس هاي پاكيزه بپوشد و خود را خوشبو سازد .

4 . در آستانه بايستد و اذن دخول بخواند ، هر وقت دلش رقّت پيدا كرد ، آن را نشانه اذن بشمارد و با توجه به اين كه حرم يكي از بيوتات رسول اكرم ( صلّي الله عليه وآله ) و محل نزول فرشتگان است ، با خضوع و خشوع و توجه كالم وارد حرم شود .

5 . براي ديگر زايران ايجاد مزاحمت ننمايد .

6 . در احترام به زوّار و خدّام تلاش كند ، زيرا احترام به آنها ، احترام به امامان و امامزادگان است .

فوائد زیارت اهل قبور

مسلم است که زیارت اهل قبور به خصوص علماء و شهداء و مقربان درگاه خدا فوائد بسیارى دارد.

از جمله :

1- زیارت قبور ائمه و مقربان ، زائر را از هر آلودگى و خباثت نفس و گناه پاک و منزه مى سازد.

2- زیارت قبور ائمه و مؤ منان ارتباط پیدا کردن با روح متوفى است ، زیارت کننده از آن روح پاک مدد مى گیرد، هر چه روح پاک تر و عالى تر باشد زائر بهره بیشترى از او خواهد برد.

3- حاجت انسان بر سر قبر علماء و صلحا و شهداء، بیشتر برآورده مى شود اصولا در جاهایى که مردمان بزرگ و اولیاء خدا دفن شده اند مردم بیشتر به زیارت مى روند و حاجت بیشترى مى گیرند.

4- زیارت اهل قبور، انسان را به یاد مرگ و عالم قبر مى اندازد، او را آخرت و خدا نزدیک مى کند، کم تر دل دنیا مى بندد و خود را در آینده جزء اموات به حساب مى آورد.

5 - ناراحتى زائر کم تر مى شود و در اثر زیارت و گریه بر بالین قبور، غم و قصه او از بین مى رود، عقده هاى او بیرون ریخته مى شود. در روایات آمده است : هر وقت خیلى خوشحال یا ناراحت مى باشى به قبرستان برو و قدرى راجع به ساکنان آن جا فکر و تاءمل کن تا به حالت عادى بر گردى .

6- هم تو با آن ها و هم آنان با تو انس مى گیرند! از رفتن تو به زیارت آنان خوشحال و خشنود مى شوند، و درباره تو دعا مى کنند.

چون روح میت که به زیارت خود ارتباط بیشترى دارد زیارت اموات بر سر قبرشان اثر بیشترى خواهد داشت .

نباید گفت : براى اموات فرقى ندارد! چه سر قبرستان رویم و چه جاى دیگر، فقط به یاد آن ها بودن کافى است ؟مؤ منانى که به زیارت اهل قبور مى روند به واسطه دریچه قبور، خود را به روح آن معصوم ، عالم ، شهید، مؤ من و مقرب درگاه خدا مرتبط نموده و به این وسیله با تمام وسعت عالم معنى با ارواح ارتباط پیدا مى کنند و بهره کافى مى گیرند.

 

نتيجه گيري

آگاهي از فرهنگ و روش زندگي پر افتخار خاندان پيامبر اعظم ( صلّي الله عليه وآله ) و آل علي ( عليه السلام ) يكي از اصيل ترين راه هاي شناخت اسلام ناب محمدي ( صلّي الله عليه وآله ) و بهره مندي از آن است . زيرا آنها از سرچشمه زلال اسلام سيراب گشته و تبلوري از مكتب حيات بخش اسلام مي باشند . بي گمان بقاي مذهب راستين تشيع به وجود اهل بيت عصمت و طهارت و ذريه گرانقدر آنها گره خورده است . هر انساني كه دست تمسك و نياز به سوي آن خاندان دراز كرد ، نجات يافت و هر كس كه از صراط آنها سر پيچيد در ورطه نابودي افتاد .

اساساً براي شيعيان و دوستداران اهل بيت ( عليهم السلام ) زيارت حرم پيامبر اكرم ( صلّي الله عليه وآله ) و ائمه اطهار ( عليهم السلام ) يك آرزوي بزرگ است و هرگاه فرصتي دست دهد و امكاناتي فراهم آيد ، خود را موظف مي دانند به اين اماكن مقدس مشرف شوند و به ثوابي كه در روايات و احاديث معصومين ( عليهم السلام ) آمده ، دست يابند . براي ما ايرانيان كه در جوار پيشواي مهر حضرت ثامن الحج ، امام رضا ( عليه السلام ) و كريمه اهل بيت زندگي مي كنيم ، دستيابي به اين ثواب ها آسان تر است . از همان اجر و پاداش هايي كه امام صادق ( عليه السلام ) مي فرمايد : « سَتُدْفَنُ فيها إمْرَأَةٌ مِنْ أَوْلادي تُسَمَّي فاطِمَةَ فَمنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ » ؛ به زودي در آن جا ( قم ) زني از اولاد من دفن مي شود كه نام او فاطمه است پس هر كس او را زيارت كند ، بهشت بر او واجب مي شود .

 

  انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 397

دفتر فنی دانشجو

توجه: چنانچه هرگونه مشكلي در دانلود فايل هاي خريداري شده و يا هر سوال و راهنمایی نیاز داشتيد لطفا جهت ارتباط سریعتر ازطريق شماره تلفن و ايميل اعلام شده ارتباط برقرار نماييد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما