مرکز دانلود خلاصه کتاب و جزوات دانشگاهی

مرکز دانلود تحقیق رايگان دانش آموزان و فروش آنلاين انواع مقالات، پروژه های دانشجويی،جزوات دانشگاهی، خلاصه کتاب، كارورزی و کارآموزی، طرح لایه باز کارت ویزیت، تراکت مشاغل و...(توجه: اگر شما نویسنده یا پدیدآورنده اثر هستید در صورت عدم رضایت از نمایش اثر خود به منظور حذف اثر از سایت به پشتیبانی پیام دهید)

نمونه سوالات کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات کارشناسی دانشگاه پیام نور (سوالات تخصصی)

نمونه سوالات دانشگاه پيام نور (سوالات عمومی)

کارآموزی و کارورزی

مقالات رشته حسابداری و اقتصاد

مقالات علوم اجتماعی و جامعه شناسی

مقالات روانشناسی و علوم تربیتی

مقالات فقهی و حقوق

مقالات تاریخ- جغرافی

مقالات دینی و مذهبی

مقالات علوم سیاسی

مقالات مدیریت و سازمان

مقالات پزشکی - مامایی- میکروبیولوژی

مقالات صنعت- معماری- کشاورزی-برق

مقالات ریاضی- فیزیک- شیمی

مقالات کامپیوتر و شبکه

مقالات ادبیات- هنر - گرافیک

اقدام پژوهی و گزارش تخصصی معلمان

پاورپوئینت و بروشورر آماده

طرح توجیهی کارآفرینی

آمار سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 104
  • بازدید دیروز : 3251
  • بازدید کل : 13126656

تاریخچه اعتیاد


تاریخچه اعتیاد

درقدیمی ترین سند باقی مانده از ایران باستان یعنی شاهنامه فردوسی ، می خوانیم که الکساندر مقدونی فاتح ایران ، دچار بیماری سختی شد و پزشکی هندی به دربار او اعزام شد و توانست با فراهم آوردن تریاک از گیاهان کوهی الکساندر را معالجه کند.

همچنین اکثر مؤلفین اشاعه تریاک را به عنوان داروی مخدر از زمان شکست ساسانیان به بعد می دانند و در اکثر نوشته ها به این موضوع اشاره شده است ، اما حتی بعد از ظهرو اسلام تا قرون بعد هم هرگز ایرانیان دچار مشکلات ناشی از مصرف تریاک و حشیش نشدند. قدیمی ترین افرادی که به مسأله اعتیاد و مصرف تریاک به غیر از مقاصد پزشکی اشاره دارد ، نوشته های مورخینی است که از زمان غرنویان به بعد مسأله مصرف و استفاده تریاک وحشیش را سخت کرده اند.مصرف تریاک در دوران قاجاریه به خصوص در زمان ناصر الدین شاه افزایش پیدا کرد و از اواسط حکومت وی کشت خشخاش شروع شد ، بعد از انقلاب مشروطیت و شروع کار مجلس شورای ملی ، قوانینی درباره معالجه معتادان وصف شد که هر کدام از آن ها قبل از اینکه ناشی از اراده جامعه برای مبارزه با اعتیاد باشد ، نشانه گسترش مواد مخدر در میان ایرانیان است.

نورو بیولوژی اعتیاد

هر کسی که با یک مصرف کننده مواد ، مخصوصا کسی که کوکائین مصرف می کند ، کار کرده باشد ، گواهی می دهد که رفتارهای تکراری خودتخریبی و اعمال غیر قانونی نتیجه این اعتیاد است. چنین رفتارهایی منشا زیست شناسی دارند ، حیوانات آزمایشگاهی که در معرض مواد نیرومند قرار گرفته اند ، رفتارهای شبیه به رفتار های انسان از خود نشان می دهند . حیواناتی مانند خرگوش و موش ، هنگامی که درشرایط دسترسی نامحدود به کوکائین قرار می گرفتند هر کاری را برای به دست آوردن دوز اضافی دیگر انجام می دادند . موشی که یاد گرفته است با فشار دادن اهرم یک دوز یا یک واحد کوکائین به عنوان پاداش دریافت کند حاضر است این کار را صدها هزار بار فقط برای یک دوز بیشتر انجام دهد ، صدها هزار بار یک موش یا خرگوش ممکن است به منظور به دست آوردن کوکائین تا حد مرگ از غذا خوردن امتناع کند چنین رفتارهایی درحیوانات شدیدا به رفتار انسان هایی که برای به دست آوردن مواد به رفتارهای خود تخریبی دست می زنند شباهت دارند اما دلیل چنین شباهت هایی چیست ؟

این شباهت به دلیل این است که مغز تمامی پستانداران به طور قابل ملاحظه ای به هم شباهت دارند. تنها مغز انسان در بعضی از قسمت ها از جمله کنترل 1) تکلم ، 2) ارتباطات و 3) تفکر انتزاعی را در بر دارد ،رشد یافته تر می باشد، اما سایر قسمت های مغز انسان که مسئول اعمال ، کنش های حیاتی و اصلی می باشند ، به طور برجسته ای با مغز سایر پستانداران شباهت دارد و در همین قسمت مغز است که مواد مخدر بیشترین تاثیر را بر جای می گذارند.این بخش از مغز در محلی قرار دارد که اصطلاحا به آن مغز میانی گفته می شود.مغز میانی شامل ساختار اصلی سیستم پاداش مغز می گردد.

فیزیولوژی اعتیاد

برای اینکه یک ماده تاثیر گذار باشد ، باید ابتدا وارد بدن شده و سپس وارد مغز می گردد. مغز با مکانیزم قابل توجه و چشمگیر و پیچیده ای که در مقابل این مواد اتخاذ می کند ، از خود محافظت می نماید که به این مکانیسم چشمگیر ، قابل توجه و پیچیده سد بین خون- مغز اطلاق می شود.

اگر چه خون غذا را به مغز می رساند ( به انضمام تمام ارگان های بدن ) اما سیستم مغز به صورت جداگانه فعالیت می نمایند با وجود این، مواد خاصی قادرند که از این سد بین خون – مغز بگذرند یا به داخل آن نفوذ کنند و سپس بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارند – این ها مولکولها یا مواد کوچکی بوده که قابل حل می باشند به این معنی که آن ها به آسانی در غشا ها حل شده و از آن ها می گذرند.

قبل از اینکه ماده وارد مغز شود باید وارد جریان خون گردد. راه های مختلفی برای ورود ماده به جریان خون وجود دارد که به شرح ذیل می باشند :

مواد ممکن است به صورت خوراکی مصرف و از طریق دهان وارد خون و سپس از مخاط دهان ، جدار معده عبور و سپس وارد روده شود- ممکن است که از راه دستگاه تنفسی وارد شده و جذب مخاط بینی شوند یا در برخی موارد جذب ریه ها می شوند. مواد ممکن است مانند دود در فضا پخش شده ( مثلا در هنگامیکه سیگار مصرف می شود) و مستقیما وارد ریه ها می شوند. بعلاوه آن ها ممکن است مستقیما از طریق تزریق وارد سیستم ونوسی شوند. سیستم سرخرگی در تمام نقاط بدن حتی آخرین ارگانها وجود دارد و وقتی که این مواد از راه تزریق وارد بدن شده از طریق همین سیستم سرخرگی به اقصی نقاط بدن رفته و معمولا باعث بوجود آمدن صدمات موضعی می شوند.

این راه ورود ماده به بدن است که در میزان تاثیر آن ماده بروی بدن و همچنین بروز اعتیاد موثر است به طور کلی اینکه چه مقدار از ماده وارد سد خونی مغز شده و از آن عبور می کند مستقیما به میزان قدرت آن ماده بستگی دارد . این در مورد تمام مواد درست بوده و ( صادق می باشد ) که اگر یک ماده به کندی وارد بدن شود آن به اندازه موقعی که کوکائین از طریق خوراکی مصرف شود ، قوی و یا حتی اعتیاد آور نیست ؛ مثلا هنگامیکه قدرت جزئی یا استعداد ابتلا به اعتیاد می شود. مصرف کننده در مثالی که در بالا ذکر شد احساس سبکی کرده و شور و اشتیاق وی کاهش می یابد. این احساس هیجان و سبکی شبیه زمانی می باشد که یک فنجان قهوه غلیظ مصرف شده باشد کوکائین خالص یا کوکائینی که از طریق تزریق وارد بدن می شود به هر حال هر دو سریع و آنی جذب شده وبسیار اعتیاد آور هستند. کوکائینی که از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن می شود از لحاظ بینابین مثالهای که پیش تر و بعدا ذکر می شوند هستند.

زبان مواد مخدر

سوءمصرف (abuse) به استفاده از هر نوع موادی اطلاق می شود که تاثیرات ناخواسته بر روی مصرف کننده بر جا می گذارد.

مقدار یا میزان ماده مورد استفاده عامل مهم سوء مصرف به شمار نمی آید بلکه تاثیری که این مواد بر مصرف کننده برجای می گذارند تعیین می کند که آیا ماده مورد سوء مصرف قرار گرفته است یا خیر.

ماده مورد استفاده باید با واکنشهای فرد تداخل پیدا کند . به عنوان مثال فرد بعد از نوشیدن به طرز بدی عمل می کند و قادر به کنترل رفتار خود نیست.چنانچه یک فرد پس از نوشیدن ( مصرف الکل ) حتی به میزان خیلی کم رفتار نامناسب ، بی تهجد و غیر معمولی از خود نشان دهد می توان گفت که الکل را مورد سوء مصرف قرار داده است (سوء مصرف : 1.اندازه ، 2.فرهنگی)

دومین عاملی که از تعریف سوء مصرف باید مدنظر گرفت این است که آیا استفاده از مواد از لحاظ فرهنگی مورد تایید است یا خیر زیرا در مواقع معین و فرهنگ های معین پذیرش اجتماعی متفاوتی برای استفاده از مواد وجود دارد . اعتیاد را می توان گفت یک واژه علمی نیست اما به طور گسترده ای این اصطلاح به کار برده می شود.

اعتیاد به الگویی از مصرف یا سوء مصرف مواد گفته می شود که حاکم و مسلط بر زندگی فرد است ( زندگی فرد را احاطه کرده است) و فرد زمان زیادی صرف به دست آوردن و برنامه ریزی جهت مصرف مواد می کند . به عنوان مثال فردی که تمام پول خود را برای به دست آوردن کوکائین می کند شغل خود را از دست می دهد . وبه خاطر وابستگی به کوکائین از روابط خود بادیگران در رنج است وبه عنوان معتاد توصیف می گردد.

معتاد :

کسی که مسئول و عهده دار تقویت مصرف مواد می گردد.

مثال :

فردی که اختلال اضطرابی دارد و در او تشخیص داده شده و به همین خاطر بنز و دیاسپامین مصرف می کند،یک معتاد نیست ، اگر چه ممکن است وابستگی جسمانی نیز به آن دارو پیدا کرده باشد.

وابستگی : (dependence)

وابستگی بر 2 نوع است : 1)وابستگی جسمانی ، 2) وابستگی روانی

وابستگی جسمانی : وابستگی جسمانی به سازش بدن انسان به یک ماده گفته می شود به طوری که بدن برای انجام کنش های عادی و طبیعی خود به آن ماده نیاز دارد.

فردی که چندین بار در طول روز الکل مصرف می کند و جهت اجتناب از علائم ترک ، صبح ها پس از بیدار شدن الکل مصرف می کند به وضوح می توان گفت که به این ماده وابستگی جسمانی پیدا کرده است.( گیرایی الکل ناشتا بیشتر است)

فردی که به نوشیدن قهوه یا چای عادت کرده است ، ممکن است وابستگی جسمانی به کافئین و تئین پیدا کند. علائمی از قبیل عصبانیت ، سردرد و تحریک پذیری نشان دهد.

وابستگی روان شناختی :

افرادی که وابستگی فیزیولوژیکی ندارند و علائم ترک را تجربه نمی کنند ، هنگامی که مصرف مواد را متوقف می کنند ، اگر به منظور ثبات هیجانی یا کارکرد نرمال خود هنوز نیاز به مصرف داشته باشد ، می گوییم فرد به آن ماده وابستگی روانی پیدا کرده است.

تحمل (telerance ) :

اشاره نیاز به افزایش مقدار مصرف به منظور دست یافتن به همان مقدار تاثیر را دارد ( هر ماده ای دارای سطحی از تحمل می باشد.)

به عنوان مثال ( الکل ، به عنوان ماده ای شناخته شده است که سریعا بدن به آن عادت می کند و فرد برای دست یافتن به میزان تاثیر دلخواه سریعا می بایستی مصرف آن را تکرار کند.)

مصرف ( use ) :

تقریبا تمامی مردم دنیا در فرهنگ خود برای مصرف مواد پذیرش اجتماعی دارند .برای مثال، ( در فرهنگ ما چای و قهون و نسکافه مورد مصرف قرار می گیرند.)

ترک ( withdrawal ) :

اصطلاح ترک عبارت است از واکنشی که یک فرد ممکن است پس از ، از بین رفتن مواد از بدن تجربه کند ، مثال ( ترک الکل علائمی بسیار خطرناک دارد که به آن سندرم ترک الکل گفته می شود.)

طبقه بندی مواد : ( اثرات روانی بر روی خود)

معیارهای متفاوتی برای طبقه بندی مواد وجود دارد که ما به 2 دسته از طبقه بندی ها اشاره می کنیم.

1)طبقه بندی براساس اثرات روانی و رفتاری که عبارتند از :

1. کند کننده ها : داروها یا موادی که در دستگاه عصبی ایجاد رخوت و سستی می کند ، مانند : الکل ( برخلاف عموم الکل کند کننده است) – آرام بخش ها و داروهای استثنایی - ( رنگ و تینر و بنزین و لاک و چسب ) تریاک و مشتقات آن که به مواد(خیزی) معروفند- کدئین و مرفین.

2. محرک ها : داروهایی که موجب افزایش هشیاری و موجب کاهش احساس درد و خستگی می شوند. ( همچنین اعتماد به نفس را افزایش داده و باعث افزایش خلق و خو و یا منبسط شدن روحیه می شوند مثل : کوکائین – آمفتامین ها .

3. توهم زاها : داروهایی که موجب توهم در افراد می گردند ، مثل : LSD–PCP .

طبقه بندی مواد بر اساس منشا مواد صورت گرفته :

1) موادی که منشا طبیعی دارند.الکل و ...

2) مواد شیمیایی که از منشا اصلی خودشان منحرف شده اند.

خواب آور ها و آرامش بخش ها (موادی که زاده تحقیقات آزمایشگاهی می باشند )

برخی از توهم زاها :

معرفی مواد

الکل :

در اکثر جوامع مصرف الکل رواج دارد و در واقع می توان گفت که الکل یکی از شایعترین مواد مورد سوءمصرف در دنیاست . الکل را می توان از راه تخمیر بسیاری از مواد به دست آورد . ازجمله ( حبوبات – گندم – ذرت – میوه ها ، مثل انگور-سیب – آلو و همچنین سیزیجات مختلف )

از راه فرایند تقطیر می توان محتوای الکلی نوشابه تخمیر شده را افزایش داد و مشروبات الکلی قوی بدست آورد.

ماکزیمم عمل الکل:

قسمت عمده الکل در قسمت های اولیه امعاء و احشاء جذب می گردد ولی میزان جذب آن به عوامل مختلفی از جمله محتویات معده بستگی دارد . چنانچه الکل با معده خالی مصرف شود ، میزان مصومیت بیشتر می گردد. به چه دلیل افراد الکلی ، معمولا افراد چاقی هستند ( شکم های بزرگی دارند) ؟

پس از مصرف الکل ، الکل به راحتی درخون قابل یاقت و کشف می باشدو به سادگی با یک آزمایش می توان میزان الکل در خون را اندازه گرفت . الکل به راحتی از سد خون – مغز عبور می کند و وارد سیستم اعصاب مرکزی می گردد و اثرات فیزیولوژیکی و روانشناختی بر جای می گذارد.

لازم است در مورد الکل بدانید کهالکلیکماده اعتیاد آور است. فردی به نام بنیامین راش در سال 1910 بیان کرد ، حتی یک بار مصرف الکل می تواند باعث اعتیاد به الکل گردد و جمله معروف اواین است :

Taste not , Handle not , Touch not

آن را نچشید ، حمل اش نکنید ، لمس اش نکنید

زنان بیشتر از مردان ، آمادگی جذب الکل را دارند و سرعت جذب الکل در زنان دو برابر بیشتر از مردان است .

دلیل این تفاوت ، یکی به دلیل استروژن می باشد ، زیرا استروژن در جذب الکل در بدن تاثیر می گذارد.

الکل بر انتقال دهنده های عصبی مختلف تاثیر می گذارد ، از جمله بر روی ( GABA )یبشتر است ، اما به طور کلی الکل بر دستگاه عصبی مرکزی تاثیر می گذارد و موجب کندی آن می گردد.

تاثیرات فیزیولوژیک الکل :

تقریبا هر سیستم بدنی ما می تواند به وسیله استفاده از الکل تاثیر پذیرد.مصرف میزان الکل با دوز بالامی تواند مستقیما به وسیله تاثیر بر روی مرکز تنفسی در بصل النخاع منجربه مرگ گردد. مهم ترین صدمه به کبد است که موجب به وجود آمدن کبد چرب می شود.مشکلات معده از رایج ترین اثرات مصرف الکل است . شواهدی در دست است که نشان می دهد ، الکل منجر به زخم معده می گردد.

همچنین الکلی ها در معرض خطر سکته و یا هر نوع حمله شدید ناگهانی می باشند که این یافته با این فرض که الکل با فشار خون بالا مرتبط است پدید آمده است . به دلیل آنکه الکل کالری زیاد ایجاد می کند . پذیرش غذا در الکلی ها کاهش می یابد. اما کالری های ایجاد شده توسط الکل نمی تواند مواد مغذی که برای بدن لازم است را فراهم کند ، در نتیجه منجر به سوء تغذیه می گردد. اثر دیگر الکل در سوء تغذیه به دلیل اشکالی است که در هضم غذا و جذب ویتامین ها به وجود می آورد به طوری که افراد الکلیک مزمن به دلیل عدم جذب ویتامین B-complex مبتلا به سندروم mnestic syndrum می گردند . یکی دیگر از اثرات الکل تاثیر آن بر حافظه و فراموشی رویدادها می باشد.

تاثیر الکل بر مغز :

از کامپیوتر جهت شمارش سلول های مغزی الکلیک هایی که برای کالبد شکافی آورده شده بودند ، استفاده شد و نتیجه بیانگر آن بود که الکلی ها نسبت به غیر الکلی ها نرون های کمتری در کورتکس پیشین خود دارند . همچنین در مطالعاتی نشان داده شده است که استفاده مفرط از الکل باعث آتروفی یا از بین رفتن لوب فرونتال می گردد.

عوارض مصرف طولانی الکل :

1.اختلالات خواب ،

2. کبد چرب ،سیروز کبدی ، نارسایی کبد (مهم ترین تاثیر الکل بر روی کبد است).

3.زخم معده

4.سرطان پانکراس

5.سوء تغذیه

6-افزایش فشار خون

7-سکته یا انفارکتوس های قلبی – مغزی

8-ضعف عضلانی

9-ناتوانی جنسی

10-توهمات شنوایی

11-فراموشی پایدار

علائم مسمومیت ( مستی ) با الکل :

1.اختلال شدید در هماهنگی حرکات و کنترل هیجانات

2.کاهش سطح هوشیاری

3.ضعف تنفس یا در بعضی موارد استفراغ

 

علائم ترک الکل:

1. لرزش 2. اضطراب 3. بی قراری 4.تهوع 5.تشنج و اختلالات ادراکی

 

نیکوتین:

هر سال 400 هزار نفر در اثر کشیدن سیگار جان خود را از دست می دهند . به عبارت دیگر 20% از کل مرگ و میر های آمریکا بر اثر استعمال دخانیات می باشد.

نیکوتین ماده ای فوق العاده ، اعتیاد آور است و به این دلیل که اکثرا به وسیله کشیدن مورد سوء مصرف قرار می گیرد ، جذب فوق العاده سریعی دارد و کمتر از 20 ثانیه بر مغز اثر می گذارد و اثر آن در بدن دو تا سه ساعت پس از مصرف از بین می رود. شایع ترین اثر آن بر فشارخون و ضربان قلب است و باعث افزایش آن ها می گردد. نیکوتین سطح دوپامین دربدن را فزایش داده و موجب تحریک سیستم دوپامینژیک در بدن می گردد.

برای بسیاری از افراد سیگاری قبول اینکه مصرف سیگار و انواع تنباکو اعتیاد آور است بسیار مشکل می باشد تا اینکه در سال 1988 نیکوتین در دسته داروهای روانگردان از قبیل کوکائین و هروئین قرار گرفت . آمارها بیانگر ایت مساله است که سیگار یکی از مهم ترین 4 عامل مرگ و میر در آمریکا می باشد.

صورت غیر مستقیم ، گروه اول دسته ای که مستقیم مصرف می کنند ، افرادی هستند که سیگاری می باشند و دسته دوم افراد غیر سیگاری می باشند . تحقیقات نشان داده است ، افرادی که به صورت غیر مستقیم دود سیگار استنشاق می کنند ، بیشتر از افراد سیگاری در معرض خطر و آسیب قرار دارند و استنشاق دود سیگار به صورت غیر مستقیم خطر مرگ را تا 30% افزایش می دهد.

عوارض مصرف طولانی مدت کوکائین :

1.تورم – خونریزی و ضعف مخاط بینی

2.سوراخ شدن تیغه میانی بینی

3.تیک

4.سردرد شبه میگرنی

5.کاهش وزن

6.عوارض قلبی مانند (سکته = انفارکتوس)

آمفتامین ها و شبه آمفتامین ها :

اولین بار در سال 1887 ساخته شد ، اما اثر تحریکاتی آن بر روی سیستم اعصاب مرکزی مورد ملاحظه و توجه قرار نگرفت .در سال 1930 به عنوان دارویی برای رفع آسم اهتقان بینی معرفی شد و مورد استفاده درمانی قرار گرفت . موثرترین و معروف ترین فرم آمفتامین ها ، مت آمفتامین می باشد.

اگر چه سوء مصرف این مواد عموما در آمریکا رایج است ، اما سوء مصرف آن در بسیاری از کشورها گزارش شده است . برای مثال ژاپن اولین کشوری بود که شیوع مت آمفتامین را تجربه کرد.

این دارو به ویژه در طول جنگ جهانی دوم تولید شد و نظامیان عمده ترین مصرف کنندگان آن در طول زمان جنگ جهانی دوم بود.

استفاده گسترده از این مواد در طول جنگ باعث شد که پس از جنگ نیز استفاده از این دارو توسط مردم ژاپن ادامه یابد.

سایر گزارش ها حاکی از استفاده ارتش آسمان از مت آمفتامین ها در طول جنگ جهانی دوم است.

در سال 1950 ، دانشجویان ، ورزشکاران ، رانندگان کامیون استفاده از آمفتامین ها را برای مقاصد غیر درمانی از جمله افزایش انرژی ، بالا بردن خلق و کم خوابی استفاده کردند.

در سال 1960 ، پزشکان متد رین را به عنوان جایگزین هروئین تجویز کردند و به صورت قانونی مت آمفتامین ها ساخته می شدند و به طور گسترده ای مورد سوء مصرف قرار می گرفتند.

معروفترین نام مت آمفتامین ، کشنده های سریع می باشد ( speed kills ) که توصیف کننده اثرات خطرناک و مرگ آور آن ها است . سایر نامهای آن عبارت است از : یخ ، کریستال ، مت و speed .

مت آمفتامین ها یکی از دارو های اساسی و مهم سوء مصرف در سه دهه اخیر است که شهرت زیادی پیدا کرده است ، تاثیرات آن شبیه به اثرات کوکائین است ، اما تفاوت عمده ای نیز با آن دارد . تعدادی از آمفتامین ها به اصطلاح طراح ، به طور مصنوعی ساخته شده اند که فعالیت شبه آمفتامین و شبه توهم زایی دارند . نمونه ای از آمفتامین طراح عبارتند از:

( MDMA ) متیلن دی اکسی مت آمفتامین ( اکستازی )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منابع

 

1.مقاله دکتر عبدالله حسینی ( استاد دانشگاه آزاد )

2.روانشناسی فیزیولوژی دکتر کریم خداپناهی

3.روانشناسی فیزیولوژیک دکتر محمدی

4.جزوه دکتر حسین آزاد

 

  انتشار : ۴ آذر ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 866

دفتر فنی دانشجو

توجه: چنانچه هرگونه مشكلي در دانلود فايل هاي خريداري شده و يا هر سوال و راهنمایی نیاز داشتيد لطفا جهت ارتباط سریعتر ازطريق شماره تلفن و ايميل اعلام شده ارتباط برقرار نماييد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما