برای جلوگیری از کاهش ید در نمک یددار چه باید کرد؟
برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
نگهداری و ذخیره نمک یددار بیش از یک سال، موجب از دست رفتن بخشی از ید آن میشود.
ید موجود در نمک در برابر نور، حرارت و حتی قرار گرفتن در معرض هوا حساس است و از بین میرود، بنابراین نمک ید دار باید در همان ظروف بسته بندی شده اولیه نگهداری شود.
برای نگهداری نمک یددار باید از همان بسته اولیه که نمک در آن قرار دارد، استفاده کرد چرا که بستهبندی اولیه در مقابل نفوذ نور مقاومت است.
اگر نمک در نمکدان شیشهای یا ظرفی قرار گیرد که نور از آن عبور میکند، مقدار ید موجود کاهش مییابد؛ همچنین اگر درِ ظرف نمک باز باشد، ید تبخیر شده و ارزش نمک یددار از بین میرود.
اگر خواهان انتقال نمک به ظرفهای دیگر هستید، باید نمک در ظرفی قرار گیرد که کاملاً از نور و حرارت به دور باشد چرا که این دو عامل باعث صدمه به ید موجود در نمک خواهد شد.
اگر نمک در نمکدان شیشهای یا ظرفی قرار گیرد که نور از آن عبور میکند، مقدار ید موجود کاهش مییابد؛ همچنین اگر درِ ظرف نمک باز باشد، ید تبخیر شده و ارزش نمک یددار از بین میرود.
اگر نمک دور از نور و حرارت قرار گیرد، میزان ید موجود در این نمک تا یک سال حفظ شده و قابل مصرف است.
اگر تمام این تمهیدات به کار برده شود، در استفاده از نمک یددار برای پخت و پز معمولی مقدار خیلی زیادی از ید محفوظ میماند.